sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 İzmir'de 'arsenikli su' oy savaşına döndü İzmir'in arsenikli suyu partiler ve kurumlar arasında adeta savaşa döndü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, ''Bir barajı ben bitirdim diyebiliyor musunuz?'' açıklamasında bulunan Başbakan'a cevap verdi, ''Üç barajın kaynağı hazır. Bakanlık engelliyor'' dedi. Bu açıklama üzerine Çevre Bakanı konuştu, ''Beceremiyoruz desinler biz yapalım'' dedi. Tartışmalar büyürken AKP İzmir İl Teşkilatı yerel seçim propaganda stratejisini belirledi: CHP'li Başkan arsenikli su ile vurulacak. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in su sorunuyla ilgili olarak, “İzmir bizim canımız, ciğerimiz. Belediye başkanı 'yapamıyoruz, beceremiyoruz' desin, biz yapalım” şeklinde konuştu. Bakan Eroğlu, Ankara'da düzenlediği, “6 Yılda Yapılan Çevre Yatırımları” konulu basın toplantısının ardından soruları yanıtladı. Bir gazetecinin, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, su konusunda Çevre ve Orman Bakanlığını suçluyor. Gördes Barajı'ndan kente isale hattı yapılması gerekiyor. Bu, DSİ'nin mi, İZSU'nun mu görevi?” sorusuna, Eroğlu, “Belediyenin bizi suçlamaya hakkı yok” karşılığını verdi. Eroğlu, “Biz kendisine 'ne zaman istersen ara yardımcı olalım' dedik. Kendisi, genel müdürleriyle birlikte makamıma geldi. İzmir'deki tüm barajlar DSİ tarafından yapıldı. Gördes Barajı 2011 yılında bitecekti, 2008'de su tutulmaya başlandı bizim çabalarımızla...” diye konuştu. Barajdan kent şebeke hattına 35 kilometrelik isale hattı döşenmesi gerektiğini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti: “Bunun hemen projesinin bitirilmesi gerekiyor. Biz İstanbul'da 7 bin 500 kilometrelik isale hattı döşedik. Bu iş bizim için çocuk oyuncağı. İzmir, bizim canımız ciğerimiz. Belediye başkanı 'yapamıyoruz, beceremiyoruz' desin, biz yapalım. Kendisi yapamayınca başkasını suçlamak yanlış. Çamlı Barajı için de müracaat ettiler, 'biz yapalım' dediler. Onu da bitiremediler. Sonra 'biz yapamıyoruz' diye başvurdular. Dalga mı geçiyorlar. Zaten çalışma çevre düzeni planına işlenmiş. Ancak aradan yıllar geçtiği için bu planının da yenilenmesi gerekiyor. Arsenikle ilgili de gelsin söylesin yardımcı olalım. İzmir Ege'nin yıldızı, orayı susuz bırakmayız. Yapamıyorsa bize müracaat etsin. İsale hattı projesini İZSU yapıyor. Keşke biz yapsaydık.” İzmir Büyükşehir Belediyesinden bugüne kadar bir “yardım talebi gelmediğini” anlatan Eroğlu, “Ama buna rağmen biz yardıma hazırız. Gördes Barajı çalışmalarına bir sürü para gidiyor. DSİ, biliyorsunuz kent içi çalışmalara müdahale edemiyor. Belediyenin 1053 sayılı kanun çerçevesinde bize başvurması ve protokol yapılması gerekiyor” dedi. Hürriyet Finansmanı bakanlık engelliyor: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9811389.asp AKP'nin arsenikli afişleri: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9810265.asp Daha dün Gavur İzmir'di, bugün canları ciğerleri olmuş, e seçimlere az kaldı tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 hepimiz kanser olduk zati yaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Erkek adama arsenik filan koymaz arkadaşım,verin bizim eve ne kadar arsenikli su varsa şikayetçi değilim.. Bademcilerin kömürleri bitti galiba afiş işine filan girmişler, hayırlısı.. sg-1 sayende gazete almaktan kurtuldum saolasın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 pis siyaset diye buna denir herhalde. Bunun altında ayrıca kasıt olduğu çok açık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 izmirliler yatsın kalksın melih'e dua etsin, adam olmasa hala içiyordunuz arseniği. demek ki neymiş, rekabet kaliteyi getirirmiş hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 oeh melihle ne alakası var , arsenikli su hiç bir zaman verilmedi şebekeye zaten bildirim yapılmadan. Açıklamaları takip ederek bu sonuca ulaşabilirsin. kocaoglu said: "Bir defa güvenilir insan olmak çok önemli, yaşamda paranız vardır, yoktur, işiniz iyidir, bozulur ama güvenilir insan olmak, yaşamınızı sürdürmek için en önemli faktörlerden bir tanesidir. Bu Melih Gökçek olayında İzmirlinin bizim arkamızda durmasının iki tane nedeni var. Bir tanesi bizim güvenilir olmamız, ikincisi Melih Gökçek'in güvenilir olmaması. Melih Gökçek yerine bunu başka birisi söyleseydi, biz burada biraz daha zor durumda kalabilirdik. Melih Gökçek gibi Türkiye'de güvenilirliğini yitirmiş bir adamın bizim karşımıza geçmesi bizim için büyük bir avantaj oldu diye düşünüyorum. Oy kaybı da olmamıştır, oyumuz en az beş puan artmıştır." kocaoglu said: "Kente yıllardır arsenkili su vermiyoruz. 2007'de Dokuz Eylül Üniversitesi ile çalışmaya başladık. Artıma çalışmalarını zaten yapıyorduk. Gökçek, çok iyi bilir ki su sadece arsenikle kalitesi denetlenen bir madde değildir. Birçok parametreler vardır. Malesef Gökçek'in başlatması ile İzmir'in suyu siyasi malzeme yapılmıştır. Biz şu an iki bölgemizde litrede 10 ve 11.75 mikrogram arsenkli su veriyoruz. Bunu da kamuoyuna açıkladık. Diğer bütün parametreler 10 mikrogramın altındadır. Suyun siyasi malzeme yapılması konusunda sadece sayın Gökçek de yetmedi. Sağlık Bakanı devreye girdi. O da yetmedi, Sağlık Bakanı, Çevre ve Orman Bakanı, İçişleri Bakanı, İzmir'in suyu ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı. TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Manisa Kırkağaç'taki sudan zehirlenen vatandaşlarımızı ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yargılanması gerektiğini söyledi. Manisa'daki bin 500 kişinin zehirlenmesini ufak bir hata olarak değerlendirdi." kocaoglu said: "Ama bugüne kadar ne Milli Emlak arazilerinde, ne de orman arazilerinde tahsis izni, ne de Çamlı Barajı için ÇED raporunu alamadık. 'Gördes Barajı'nın isale hattını siz yapın' diyerek Çevre ve Orman Bakanlığı'nda geçiştirdiler. Gökçek bize Hazineden yardım geldiğini, Aliağa- Menderes tren projesinin hükümetten gelen paralarla yapıldığını söyledi. 'Ben böyle biliyorum. Bu konuyu araştırıp size döneceğim' dedi. Ama şimdiye kadar lüffedip aramadı. Herhalde doğruyu öğrendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizden bugüne kadar kendi olanaklarımızla çalışmalarımızı, arıtmalarımızı, metromuzu alt geçitlerimizi yapıyor ve borcumuzu ödüyoruz. 2007'de 16 Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerinden hazine borçlarının yüzde 47'si sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden kesildi. İzmir'de hevesi olanlar kalkıp çalışma yapabilirler. Suyunda litrede 40 mikrogramın üzerinde arsenik bulunan iller var. Bunlar açıklanmazken, sayın Sağlık Bakanı'nın İzmir'in 13 mikrogram arseniği için tedbir almaya çalışması ve birçok maniplasyonlar yapması doğdu değildir. google en büyük dostun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patibeurre Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 halen melihe bok atıyorsunuz ya onu anlamıyorum. adam sayesinde arsenikli su içmekten kurtuldunuz, yok melih güvenilir değilmiş. tamamen karalama çalışmaları bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 eet çünkü akp dışında hiçbir parti diğer partilerin başarısız yönlerini oy aracı olarak kullanmıyor. bu kadar tek taraflı düşünebilme kapasitesi baya zor elde edilmiş olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Patibeurre said: halen melihe bok atıyorsunuz ya onu anlamıyorum. adam sayesinde arsenikli su içmekten kurtuldunuz, yok melih güvenilir değilmiş. tamamen karalama çalışmaları bunlar. yazılanları okumama kapasiteside epey kolay birşey olsa gerek. Olay akp chp değil burda ama fix görüşlü kişiler atlamış başlığa yazılanları okumadan, olay arsenikli su dağıtımı zaten yapılmamış olmasına rağmen arsenikli su içiliyordu tarzı mesajlar. Ama gözünüzü iktidar bürümüş. Oku ! ilk emirdir , emirlere uyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patibeurre Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 bilader akp li değilim. ama melihe bok atmakta, sadece boş muhalefettir. melihe laf söylenilmiş, çok delikanlıysa programdan cıkmasaydı kocaoğlu. sırf bu yüzden çatır çatır veririm oyumu melihe, verdiritimde. helal olsun her türlü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 onu bunu bilmemde kocaoğlu projelerimiz hazır yukardan izin gelmiyor diyor belediye meclisindede bunlar konuşuluyor sizde söyleyin izin versinler deniliyor ancak izin verilmek yerine melih abimiz olacakları düşünerek kendi su konusunda beceriksizliğini örtbas etmek için ee ben ne yapayım izmirede yıllardır arsenikli su veriyorlar diyor ayrıca tonda 50 mikrogram olan arsenik miktarı 10a düşene kadarda problem yoktu arsenikli su problemi bornova bayraklı karşıyaka civarında var o da tonda 20 civarı balçovada oturuyorum bizim okulun yaptığı su araştırmasına göre burda 2 ile 4 mikrogram arasında arsenik tamamen seçimler yaklaştığı ve genel seçimlerden sonra tayyipin izmiri ve diyarbakırı istiyorum projesinin sonuçları bunlar çamur at izi kalsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 izmiri akp alacak . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 balon said: izmiri akp alacak . Kolaydı öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 akp babayı alır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 dont feed the balloon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 izmir'in melih gökçek'e oy vermeyecek akla mantığa sahip bir yer olduğunu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 ABD'de sudaki arseniği yok etmek üzere geliştirilen ve dünyayı değiştirecek 6 buluştan biri olarak gösterilen ‘kir mıknatısı’ projesinde yer alan 6 bilim adamından biri olan ODTÜ mezunu Kimya Doktoru Cafer Yavuz, ülkesinden binlerce kilometre uzaktan ‘İzmir'deki arsenikli su’ tartışmalarına, “Bu suyu 6 yıl içmiş biri olarak” katıldı. “Kıyamet koparılarak” arsenik üzerinden politika yapılıp halka eziyet çektirildiğini iddia eden Yavuz, “Günde bir litre su içiyorsanız minimum 77 yıl bu sudan içmeniz gerekli ki arsenik sizi öldürebilecek duruma gelsin. Belki hiç öldürücü duruma gelmeyebilir. Yaşanan polemiklere bakılınca birkaç politikacının çıkar sağlamak uğruna halka eziyet çektirmesi çok üzüntü verici. Hele bazı rektörlerin de buna alet olup yangını körüklemeleri açıkçası utanç verici” dedi. Tamamı: http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Arsenikli_suda_muthis_iddia_197229_1&tarih=04.09.2008&Newsid=197229&Categoryid=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 ilginçmiş bir insan ömrü 70 ler civarında zaten yani arsenikle zehirlensek bişey farketmez zaten 100 yaş filan el tutmuyor ayak tutmuyor, niye eziyet edelim 30 sene boşuna, arsenikli ötenazi yaparız olur biter bunları araştırmayı yapan biri söylemiş ya, o alıntı yalal olmasını umarım, ayrıca o zararın diğer etkileri de cabası sonuçta vucüduna belirli bir sınırın üstünde arsenik giriyor ve bu zorunlu değil tercihli tabi yukarda yazdığım abartı oldu(ama geç farkettim o yüzden silmiyorum, 77 yıl saçmalığından daha faydalı ama), 1 aylık süre sanırım halkın bilgilendirilmediği zaman aralığı ama bizim öğretilerimize göre çoğu zarar olanın, azı da zarardır, ps: inanmıyorsanız saygı duyun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Yok öyle yağma Başbakan Erdoğan, suyumuzu bulandıran Melih Gökçek’in iftarında oruçlu ağzını bozup öyle laflar etti ki, iki gündür aradığımız suçlu hakkında epey ipucu verdi. Aziz Kocaoğlu’nu hedef alan konuşmasında Erdoğan’ın sözleri sadece beni değil 4 milyon İzmirliyi şoke etti. “Ben baraj yapacağım, sen hava atacaksın. Yok öyle yağma….” Küresel ısınma bölgeyi kasıp kavuruyor, su her gün biraz daha derine inip sağlıksızlaşıyor, kendi bakanları ve başkanlarına göre İzmirli kanser oluyor, ülkemin Başbakanı bakın ne düşünüyor? Başkan Aziz Kocaoğlu, iki yıl önce beş yeni baraj için müracaat ediyor, kimine Çevresel Etki Değerlendirme Raporu (ÇED) vermiyorsun, kimine arazi tahsis etmiyorsun. Manisa Gördes’ten su getirme işini bile eline yüzüne bulaştırıp, isale hattı ve arıtma işini Büyükşehir Belediyesi’ne yıkıyorsun. İstanbul’a ve Ankara’ya yüzlerce kilometreden su getirip sorun çözerken İzmir’e üvey evlat muamelesini bile çok görüyorsun. Gölge etme başka ihsan istemez, yeter ki 5 baraja izin ver diyoruz, Bakanların imza atmıyor. Neden? Çünkü İzmir’i istiyorsun. Demek ki önceki gün verdiğim ‘fetih’ örneği son derece yerinde. Fethin altın kuralıdır. Önce kale muhasara edilir, aylarca susuz ve gıdasız bırakılır, teslim olmaya zorlanır. Başbakan Erdoğan’ın, “Ben baraj yapacağım, sen hava atacaksın” sözleri de aynı anlayışın uzantısı gibi görünüyor. İzmir’i susuzluktan kıvrandırıp, AKP’ye mecbur bırakma, teslim alma durumu… Eğer sayın Başbakan Erdoğan, klasik fetih yöntemi yerine İzmir’in de Başbakanı olduğunu unutmayıp, su sorununa çözüm için seferber olsaydı, tıpkı Universiade’de olduğu gibi Aziz Kocaoğlu’ndan daha fazla hava atabilirdi. İzmirli neden 550 kilometre ötedeki bir belediye başkanının İzmir’i diline doladığını, koskoca bakanların üçerli basın toplantılarıyla kente çamur attıklarını iyice kavramaya başladı. Her şey İzmir(’i almak) için. İktidar Partisi’nin İzmir hedefine saygı duyuyorum. Belki de CHP’den daha iyi yönetim de sergileyebilirler. Ama İzmir’i almak için yıllarca sürdürülen çifte standardı, cezalandırma, dışlama, yok sayma, yıldırma politikasını anlamakta zorlanıyorum. Dahası uygulanan ortaçağdan kalma çağdışı yöntemi doğru bulmuyorum. Kendimi Türkiye’nin değil, Patagonya’nın Etiopya’nın, Yunanistan’ın bir kentinde gibi hissettirdi bu açıklamalar bana. Başbakan’a göre İzmir ne zaman AKP’li olursa o zaman temiz su içecek. Barajlara ilk harç, AKP kenti teslim aldıktan sonra konulacak. Dün Özgür Han isimli okurumdan gelen tepkiden bir bölüm aktarıyorum. “Hem arsenik var diyeceksin, hem çözümden kaçacaksın. İzmir halkının oyunu zorbalık ve despotlukla almaya çalışıyorsun. Oy verirseniz su veririz” diyorsun. Senin bu şehri almandansa ben kanser olup gebermeye razıyım” İzmirli tam olarak bu noktaya gelmiş durumda. Kanser olurum oy vermem. Sayın Başbakan ya İzmir’in de başbakanı olduğunu hatırlayıp, İstanbul ve Ankara’ya getirttiği temiz suyu İzmir’e de getirir ya da İzmir’i ancak rüyasında görür. Yok öyle yağma… Ümit Yaldız http://www.gazeteyenigun.com.tr/icerik.asp?page=koseyazilari&yazarID=28&yaziID=8818 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 doğru orantı varsa arsenik oranlarında, abartımı güçlendirmek açısından bi insan günde en az 2 lt su içer 77/2 -> 38.5 yıl 0.1'lik fazlalık için bu değer, bazı ölçümler ondalık değerleden çok daha fazla sınırın üstünde, oralardan bişey gelir iyice düşer o yaş sonra voltran diye bişey var, tüm vücut etkilenir gerçi bunu zaten yazmıştım ama yaşam süresi o kadar farketmese bile sağlık sorunları çıkar bunu ekliyim bir de merak ettiğim için soruyorum musluktan su içen var mı köyde içiyorum çok cool bişey ama büyükşehirlerde içmek mantıklı gelmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 forgiver said: ilginçmiş bir insan ömrü 70 ler civarında zaten yani arsenikle zehirlensek bişey farketmez zaten 100 yaş filan el tutmuyor ayak tutmuyor, niye eziyet edelim 30 sene boşuna, arsenikli ötenazi yaparız olur biter bunları araştırmayı yapan biri söylemiş ya, o alıntı yalal olmasını umarım, ayrıca o zararın diğer etkileri de cabası sonuçta vucüduna belirli bir sınırın üstünde arsenik giriyor ve bu zorunlu değil tercihli tabi yukarda yazdığım abartı oldu(ama geç farkettim o yüzden silmiyorum, 77 yıl saçmalığından daha faydalı ama), 1 aylık süre sanırım halkın bilgilendirilmediği zaman aralığı ama bizim öğretilerimize göre çoğu zarar olanın, azı da zarardır, ps: inanmıyorsanız saygı duyun tam bir hurriyet haberi o aldanmamak lazim hehe, senaryo tersinde olsa o zaman haberde soyle olurdu , arsenik 3 ayda öldürür!!! 5-6 bu işi bilen ilim adamı aynı açıklamayı yapmadan hürriyette veya zaman da çıkan bu tip haberlere inanmamak lazım. (kısacı taraf olan butun medyada cıkanlara) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 suyu niye belediyeler yönetiyor lan? valla delirecem. herşeyin çözümü demokrasi değil ki, sağlığa zararlı olan değerler belli, su kaynakları belli, su ihtiyacı belli, su ihtiyacının yıllara göre tahmini artışı bile bellidir, bundan sonrası mühendislik hesabı. aklı başında birilerinin yapıp belediyelerin de en fazla denetlemesi gerekli bu kadar yani niye kasılıyor böyle saçma sapan?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 sg-1 said: ABD'de sudaki arseniği yok etmek üzere geliştirilen ve dünyayı değiştirecek 6 buluştan biri olarak gösterilen ‘kir mıknatısı’ projesinde yer alan 6 bilim adamından biri olan ODTÜ mezunu Kimya Doktoru Cafer Yavuz, ülkesinden binlerce kilometre uzaktan ‘İzmir'deki arsenikli su’ tartışmalarına, “Bu suyu 6 yıl içmiş biri olarak” katıldı. “Kıyamet koparılarak” arsenik üzerinden politika yapılıp halka eziyet çektirildiğini iddia eden Yavuz, “Günde bir litre su içiyorsanız minimum 77 yıl bu sudan içmeniz gerekli ki arsenik sizi öldürebilecek duruma gelsin. Belki hiç öldürücü duruma gelmeyebilir. Yaşanan polemiklere bakılınca birkaç politikacının çıkar sağlamak uğruna halka eziyet çektirmesi çok üzüntü verici. Hele bazı rektörlerin de buna alet olup yangını körüklemeleri açıkçası utanç verici” dedi. . Tamamı: http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Arsenikli_suda_muthis_iddia_197229_1&tarih=04.09.2008&Newsid=197229&Categoryid=1 lol fanatiklik böyle birşey olsa gerek ankara suyunda arsenik var diye melihin azına sıçıyordu paticikler ( kendim dahil, hatta geçen sene baya küfürlü topiğim var melihe) ama izmirde arsenik çıkınca, arsenik birden masum oldu. sırf dinci kimliğinden dolayı direk zıt gidiyorsunuz adama. ne zaman tarafsız olmayı öğrenicek bu memleket. tamam bende sevmem dincileri, gerici insanlar, çağa ayak uyduramadıkları bir gerçek, ama melihinde hakkını yemeyin ulan. adam çalışıyor. öyle yada böyle. bugüne kadar hakkındaki tüm iddialara belgesiyle, zartıyla zurtuyla cevap vermiş bi adam. ha odtü ye saldırmış orası ayrı, sizde yapmıyormusunuz. en ufak şeyde ayar vermeler, kırıcı şekilde savunmaya geçmeler, ne farkınız var bir çoğunuzun? inanılmaz kutuplaşmalar var memlekette, dincisi gelir körü körüne savunur, diğeri ona inat yapmadığını bırakmaz, bir taraftan kürdü daga cıkar , kürdistan kürdistan diye. seçin köşenizi ve savaşa katılın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Alakası yok, biz melihi kızılırmak suyunu kimseye haber vermeden içirdi diye eleştirmiştik. İçinde arsenik var diye değil, "ırmak suyu, hele de bu kadar şehrin içinden dolaşıp gelirken, ne kadar sağlıklı olabilir, sırf arsenik değil, kimbilir neler içeriyor" özünde dönmüştü tartışma. Burada sadece arsenikle ilgili bilimsel bir açıklama var, ki forgiv'e katılıyorum, günde 1 litreden fazla su içer bi insan, hepsini bu sudan içse demek ki o süre neredeyse yarı yarıya azalacak. Mesele bu değil, mesele su üzerinden oy savaşı yapılıyor olması, melihe kızılırmak suyunu getirmesi için ödenek ayrılırken, izmir belediyesine baraj yapmak için gerekli finansmanın bir türlü sağlanamaması. Meselenin özünü Ümit Yaldız güzel yazmış, tavsiye derim, okuyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 burtonesk said: izmir'in melih gökçek'e oy vermeyecek akla mantığa sahip bir yer olduğunu düşünüyorum. asfafa çok şey düşündünüz zamanında ama adamlar hala iktidar . snefruya katılırım biraz zor olur ama yüzde 1-2 yle alır . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar