Eralph Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Şimdik bildiğim kadarıyla suyu yakıt olarak kullanmak istediğimizde onu elektroliz etmemiz gerekiyor, yani bir şekilde elektrik gerekiyor ve her dönüşümde enerji kaybı yaşandığını düşünürsek,elektroliz edip hidrojeni yakmak yerine niye direk elektrik motorları kullanılmıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 sistem çok daha farklı işliyo bildiim kadarıyla bence biraz daha araştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Elektrik enerjisi kolayca depolanamaz, oysa suyun elektrolizinden gelen hidrojen kolayca depolanabilir ve de düzgün depolandığında güç/hacim oranı çok daha fazladır. Yine de hidrojen yerine direk elektrikle çalışan arabalar falan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralph Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 ama hidrojenle çalışan arabadan bahsetmiyorum ki, yani suyla çalışan arabanın da elektrik depo etmesi gerekiyor ve depo etmesi gereken elektrik, direk elektrikle çalışan arabalardan daha fazla. tabi teknolojisini tam bilmiyorum ama "su istasyonundan :P" gidip su aldıktan sonra onu yakıt olarak harcaması için elektroliz etmesi, onun için de elektrik depolaması gerekir diye düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Suyla calısan araba diye birsey mi var ztn emin deiliyim yani soruyorum da olmaması lazim dedigin gibi mantıksız ama oksijen ve hidrojenle calısan arabalar gelistiriliyodu sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 AMO said: Suyla calısan araba diye birsey mi var ztn emin deiliyim yani soruyorum da olmaması lazim dedigin gibi mantıksız ama oksijen ve hidrojenle calısan arabalar gelistiriliyodu sanirim. var. GM'in hydrive (sanırım buydu adı) diye bi konsepti vardı, o hidrojeni sudan kendikendine üreterek kullanıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 bor işlendikten sonra yakıt olarak kullanılması da suyun yakıt olarak kullanılması ile ilgili, var olan patentli bir yönten, sadece şu an için yeterince ekonomik değil, petrol şöle 350 dolar falan olsa ozaman türkiyede buna yatırım yapmak zorunda kalbilir veya daha pahalıya satabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Sadece su ile mi çalışıyor o araba emin misin? Çünkü hidrojeni yaktığında su çıkıyor zaten ve de termodinamik kanunlarına göre su->hidrojen->su gibi bir dönüşümde enerji kaybı olur kazancı değil. Arabanın enerjisi başka yerden gelmeli yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 ben de sanmam öylece hidrojeni ayırarak devam edebileceğini. o kadar hızlı olan bir işlem değil ve arabaın alacağı sudaki hidrojen asla yeterli olmayacaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 valla hatırlamıyorum nası bi icattı tam olarak, arayın bakın hydrive deil de hywire da olabilir adı bu arada :P (hywire imiş.)how stuff works naha da detayı. okuyacak halim yok şu an okursunuz işte :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THiM Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 sanırım hy-wire'da yakıt hidrojen ve oksijen. suyu yakmıyor, tam tersine sistemden açığa çıkan şey su. bu şekilde fuel-cell, tıpkı kullandığımız piller gibi sisteme elektrik enerjisi vermiş oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar