SadGamer Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Günlerden bir gün bilgisayar oyun oynarken birden yanıt vermemeye başladı benim de elim hemen restart tuşuna gitti tabi, bir baktım bilgisayar açılırken ASUS(anakart olur kendileri) logosu bi acayip, bilgisayar açılınca anladım 640x480 çözünürlüke ve 4 bite yani vga standartlarına dönmüş ayarlarım çözünürlüğü arttırayım dedim sağ tıkladığımda nvidia control center şeysi çıkmadı ben de windowstan yaptım en fazla 800x600 4bite çıkarmayı başarabildim, dedim bu yazılım sorunu olabilir format atayım , attım yine olmayınca kasayı açıp bi baktım ne var ne yok zaten fanı da yok zavallı ekran kartının patlamışmı falan mı diye bir bakayım dedim görünürde bir hasar yoktu çıkartıp takayım belki geçer dedim geçmedi bir format daha atarsam geçer diye bir daha format attım, ve şimdi üçüncü formatımın ardından yardım almam gerektiğininin farkına vardım , sonra internette işkence misali 800x600 4bit(bazen yazılar bile acayip gözüküyor özellikle boot sırasındaki siyah beyaz yazılar)sorunuma çare aradım (bir de 19" widescreen ekran olunca)bir sonuç bulamayınca da kendim bios vs'yi altini üstüne getirmek suretiyle kurcaladım baktım olmuyor sonuçta bu yüce mekana yazmaya karar verdim. Evet, şimdi elimin altında fazladan bir PCI-E ekran kartı yok bu yüzden anakartta mı yoksa ekran kratında mı sorun var bilmiyorum eğer sorun ekran kartında ise ekran kartı alabilecek finansmana sahibim zaten HD4800 serisini düşünüyordum , ve sorunu çözmekten çok yeni bir ekran kartı almaya niyetliyim ancak elimde patlamamasi için sorunun ekran kartında olduğunu kesinleştirmek istiyorum sonuç olarak sorum şu ki: hangi kartta sorun olduğunu nasıl belirlerim?Eğer ikisindede sorun yoksa 3 formattan sonra bilgisayar yine böyle kalıyorsa ne yapmalı? Dipnot:hatta detaya gireyim kartı 8500 gt 3-4 değişik sürüce denedim kartın cdsi dahil hatta daha detaylı bir rapor için; Hata Description: Windows was able to successfully install device driver software, but the driver software encountered a problem when it tried to run. The problem code is 43. Problem signature: Problem Event Name: PnPDeviceProblemCode Architecture: x86 Hardware Id: PCIVEN_10DE&DEV_0421&SUBSYS_82451043&REV_A1 Setup class GUID: {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318} PnP problem code: 0000002B Driver name: nvlddmkm.sys Driver version: 7.15.11.7792 Driver date: 08-15-2008 OS Version: 6.0.6000.2.0.0.256.1 Locale ID: 1055 endipnot:E4400 işlemcinin yanına HD4800 serisi bir kart almak overkill mi olur işemlcim bir "bottleneck" yaratır mı?
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 başka driver sürümü yüklemeyi dene bence denemediysen,biraz daha eski tarihli bir driver yükle bakalım nolcak.
SadGamer Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Evet, bir format daha attım ve öğrendim ki bütün driverlar yüklemeyi bitirmeden sisteminiz değiştirilemedi lütfen başka zaman çalıştırın setupı türünden mesajlar veriyor,micosoft otomatik olarak generic vga driverini yüklüyor, bilgisayar monitorumu non-pnp(tak ve kullan) görmüyor, sadece kutusundan çıkan cdler calısıyor.(Tam çalışmıyor aslında; yüklüyor yükleme bitince 8500 gt görüyor kod 43 hatası veriyor ve kendi driverlarini değil windowsun failsafe driveri olan vgasave driverlarini kullanıyor ve yine aynı sonuca dönmüs oluyorum) Bilgisayarın bu haliyle en fazla svga cözünürlüğü olan 800x600 4bit(16 renk mi ne oluyor)'e çıkabiliyorum, bu şekilde düşük renk sayısı yüzünden kullanılmaz halde. Şimdi işin kısası olay dallanıp budaklandı normalde hemen ekran kartını suçlardım ama sorun başka bir parçadaysa ekran kartı + gerekirse daha iyi bir psu + anakart gibi bir combo bana çok feci ytl damage koyar, bu yüzden asıl merak ettiğim ekran kartı mı bozuk yoksa pci-e yuvası mı bozuk? Dipnot:bilgisayar bozulalı beş gün oluyor, bilgisayardan uzaklaşmanın ciddi yan etkileri oluyor, kafayı yemeden yardım ederseniz sevinirim.
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Teknik hadiseyi kendinde tahlil etmissin ztn, bu tarz biseyi makineyi kucagina almadan anlamak/atip tutmak zor. ben problemin ekran kartinda oldugunu dusunuyorum ama soyledigin seylerden cikarttigim kadariyla. Diger soruna gelelim; e4400 4850 icin darbogaz olusturmaz. Su an icin guzel de bi yatirim yapmis olursun bilgisayarina. Ama olay ekran kartindaymis diye gidip 4850 alirsan birde ustune problem anakartta cikarsa birde anakart fln derken hadise sana astari yuzunden pahaliya gelir. o yuzden alisverisi yapacagin yere soyle bi baksin teknik servisi, eve geldim, kurdum , oldu yapma bence.
SadGamer Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 600 YTL finansman ayırmıştım kendimce konsol almak için ama zaten sevmem konsolları vazgeçmiştim o işten,4850ler 300 ytl civari zaten ekran kartını upgrade etmeyi düşünüyordum, şu anki anakartım Asus P5B fena değil 100ytl civari ben rahat ikisini de alırım sorunsuz hatta PSU gerekirse (ki baya düsük W'si ama markasi AOpen) cok super olmayan bir PSU dahi alabilirim, ama tabii müslüflük yapmak istemiyorum :P. Bu arada herhalde sorun diğer parçalarda değildir?Öyle olup bir de her parçayı alsaydım herhalde kafayı yerdim :P.
Öne çıkan mesajlar