Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vps hosting ile ilgili


Fly

Öne çıkan mesajlar

iki gündür bir vps almak istediğim için araştırıyorum şirketleri ve yorumları, buraya da sorayım dedim.

normal bir linux hosting alacaktım ancak "şunu şunu da merak ettim, kurcalamak istiyorum" diye vps'e kaymaya karar verdim. ciddi bir iş için değil yani şimdilik, hobi amaçlı gerekiyor sadece, bu yüzden de ucuz paketleri inceliyorum.

yurtiçi olması daha iyi olur diye bakındım, şuraları bulabildim genelde olumlu bahsedilenlerden :

http://www.vit.com.tr/sunucular_vps_linux.php
http://www.hostcini.com/vps.php
http://www.adimhost.com/vps.php
http://www.sadecehosting.com/vps/vps.php

yurtdışına da baktım da şimdilik http://www.xencon.net/xpro var sadece gözümün tuttuğu (amerikada da var ama çok uzak geldi, ondan geçtim). yurtdışı olanlar daha ucuz olduğu için aklımı çelmiyor değiller ama erişim bakımından yurt içi daha iyi olur sanırım (yoksa yanılıyor muyum ?).

256 mb fixed ram dışında isteğim yok sayılır, bandwidth vs si fazla bile geldi bana çoğu şirketin. ayrıca aylık 60 ytli kesinlikle geçmemek istiyorum.

tavsiye edebileceğiniz bir yere (yukarıdakilerden veya sizin bildiğiniz, farketmez) ve seçim yaparken şu şu konulara dikkat et tarzı önerilerinize muhtacım :p

tşkler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

VPS'i kendin yönetmelisin sana bomboş bi sunucu verecekler ve tüm kurulumunu sen yapacaksın. Biraz linux bilgisi gerekiyor. Aslında araştırarak kurulumunu yapabilirsin ama sorun çıkması durumunda çok sıkıntı yaşayabilirsin. Yani demek istediğim shared gibi kolay yönetebileceğin bişey olmayacak bunu bilmiyor olabilirsin diye yazmak istedim. Biliyorsan zaten sorun yok :)

Ben bi ara natro'nun vps'ini kullanmıştım ilk açarken çok uzun sürmüştü biraz arıza çıkarınca kurulumunu da onlar üstlenmişti. Bikaç ay kullandım hiç problem yaşamadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok hakim olmasam da biraz biliyorum, olmadı kuzenim biiyor ona yaptırırım :p

plesk veya directadmin var kontrol panelleri arasında, hangisini önerirsiniz ?

bir de sormak istediğim o sanal sunucunun konsoluna yazarmış gibi uzaktan bağlantıyla yazıp yükleme işlemlerini o şekilde yapıp yapamayacağım. ssh, remote access vs ile ulaşırsınız diyordu her şirketinkinde de, emin olayım dedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ssh ile her türlü server kurulumu yapabilirsin. Masaüstü uygulamaları kullanamazsın bitek, ama yine onları bile kurabilirsin.

Directadmin tabi ki. Plesk dandirik bi sistem hiç sevmiyorum ayrıca makinayı kastırıyor :). Plesk genelde windows üzerinde php mysql kullanan serverlarda kullanılıyor, mecbur kalınmadıkça linuxda plesk kullanımı az.

Daha önce hiç ssh kullanmadın galiba. Çok zorlanacaksın o zaman söyliyim ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neyse, öğrenmiş de olurum bu vesileyle :)

hostcini ile ilgili olumsuz yorumlar çok fazla yalnız (hostbul'dan falan bakıyorum, ne kadar güvenilir olup olmadığı tartışılır da olsa şüphelendirmiyor değil), ayrıca yurtdışında alsam çok da uçuk bir fark olmayacaksa daha güzel olur gibime geliyor.

ne dersiniz ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

latency farkı olarak bekliyordum da çok da uçuk değilmiş.

diğer başlıkta tek site için vps biraz fazla demişssin de aklıma takıldı, vps ile shared hosting in de arasında bir hizmet sunan yer var mı peki ?

python ilgimi çekti mesela ama apache ve mod_python desteği veriyor çoğu yer, django kullanmak istiyorum, ek olarak da orbited mesela. ssh desteği veren sharedlar var sadece, ama onlar da hedeyi kur çalıştır vs yi limitliyor mu bilmiyorum.

sonuç olarak bu tarz bir hizmet veren şirketler var mıdır yoksa vps mi lazım bana ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya shared'lerin cogunda MySQL baglantisi limitlidir. Eger buyuk bir proje planliyorsan kaldirmasi imkansiz. Haliyle VPS alman gerekiyor bu durumda.

Plesk'e sonuna kadar karsiyim. Pek bir sey yapmak mumkun degil. Digerlerini de kendi elinle yapabiliyorsun. Internette tutorial'lar girla.

SSH kullanirken dikkat et. Muhtemelen root olarak gireceksin. Unutmaki Linux'tasin. "UNIX was never designed to keep people from doing stupid things, as that would also stop them from doing clever things." Backup al, ayar degistirmeden once. Ayrica yaptigin her seyin bir onceki durumunu hatirlamaya calis. Yani bi nevi history yarat kendine calisirken. Baktin calismiyo, hatanin nerede oldugunu geri adim atarak bulabilirsin... Bu hem sana, hem de daha sonra sana yardimci olacak insanlara kolaylik saglar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...