Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

(istek)Donut yapmayı bilen var mı?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
RamsesII said:
abi valla donut güzelde 2-3 den fazlası yenmez,bayar.Dunkin donatta tavsiye edeceğim limon kremalı ve boston cream dir


şahsen bi oturuşta 5 den aşağı yemem boston kremamı ne vardı akmerkezde ki dunkin donutsda bide ondansa off off en az 7-8
Mesaj tarihi:
donut yapılmaz. gidilir alınır. yanına da kahve alınır sonra arabanın kaportaya yaslanıp, parmağınızla kahveyi karıştırıp, yer içersiniz. sonra telsizden gelen vakıa anonsuyla atarsınız ikisini de arabayla olduğunuz yerde spin atıp olay mahaline doğru yol alırken parmağınızı yalarsınız
Mesaj tarihi:
Pıtık said:
arkadaş tabi henüz gastrit röfle gibi hastalıklarla tanışmamış yiyo o kadar donut ı afiyetle...


ne röflesi kardeşim reflü sapıtmayın!

harbi fena gaf yapmışım röfle ne lan.
Mesaj tarihi:
Malzemeler

Un 500 g
Tarçın-toz şeker karışımı
Tuz
Sana 60 g
Maya 30 g
Toz şeker 60 g
Süt (37°C’de) 225 ml
Yumurta 1 adet
Çilek veya frambuaz marmeladı 200 g

Yapılışı

1. Hamuru hazırlamak için unu ve tuzu ılık bir yoğurma kabına eleyin. Yağı parçalar halinde ilave edip, yoğurarak ekmek kırıntısı halinde bir hamur yapın. Ortasını havuz biçiminde açıp, mayayı ve şekeri koyun. Ilık sütten biraz ilave edip, karıştırarak maya ve şekerin çözülmesini sağlayın.

2. Maya ve şeker eriyince yumurtayı çırpıp, kalan süt ile beraber hamurun ortasına ilave edin. Ekmek kırıntısı halindeki hamuru ortadaki sıvıya yedirerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve kabın kenarlarına yapışmayan bir hamur haline gelince üzerine nemli bir bez örtün. İki misli oluncaya kadar mayalanıp, kabarmaya bırakın.

3. Kabarmış hamuru tekrar yoğurun. 16 eşit parçaya ayırın. Parçaları birer birer alıp, avucunuzun arasında yuvarlayarak topak haline getirin. Yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Tepsiyi bir mayalanma kabinine yerleştirip, topaklar iki misli oluncaya kadar mayalanıp, kabarmaya bırakın.

4. Fritözünüzü 165°C’ye getirip, ısıtın. Mayalanan donatları kızartma sepetine yerleştirip, kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika kızartın. Süzdürerek yağdan alıp, üzerine kağıt havlu serilmiş bir kaba koyun. Bütün donatları aynı şekilde kızartarak pişirin.

5. Marmeladı ağzına düz duy takılmış bir sıkma torbasına doldurun. Donatların ortasından girerek hepsinin ortasına biraz marmelat sıkın. Üzerlerine bolca tarçınlı toz şeker serperek servis yapın.

Not: Donatlar marmelat ve şeker yerine eritilmiş çikolataya batırılarak da servis yapılabilir.

http://www.yemek-tarifi.info/dunya/recipe.php?recipeid=454

mc'teki tarcınlının hastasıyımdır. sadece kokusuyla bile adamı bastan cıkarır. dunkin de iyidir ama subeleri boktan yerlerde. yolum dusmuyo hic.
  • 11 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Merterdeki Shell in icinde vardı sanırım Dunkin

Bi de geçen nerde gördüm ya , hatta ark ile muhabbetini yaptım , ulan bi büyüyüp gelişemediler TR de diye... Bi alışveriş merkeziydi ama ya Carousel ya Capacity sanırım
×
×
  • Yeni Oluştur...