tyler_gs Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 burda ki amacımız iki bilgisayarıda da kablo netten yararlandırma istemediimiz olay ag kurmak! yani bilgisayarlar birbirler,inden bagımsız noalrak ta nette olmalılar! cozum onerileri plz?
tyler_gs Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 mesela benim bi fikrim var sizcede mantıklı mı:kablo netin modemi bir gusel hub a baglanır hub dan cıkan iki kablodan biri ilk bilgisayara dieri ikinci bilgisayara baglanır bolece paylasım istediimiz gibi saglanmıs olur! (not: bir bilgisayarcının iddiasına gore bole bi islemi hubla yapılmaz mıs!)
sharky Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Evet yapilmaz. Cunku Kablomodem ethernet MAC adreslerine gore IP dagitimi yapiyor dhcpd den. Biraz arasak forumlarda ? Internet Paylasimi gibi bir topic olmasi lazim, hatta ben mi yazmistim ne ?[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm
elma Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 bak arkadaşım sen beni dinle.... şu anda ofisteyim ve 128 k kablo üzerinden bağlanıyorum..... senin dediğin şekilde hem de.. server makine de bi adet 8 lik hub var. illa marka ver dersen de inca marka.. kablonetin modemi normal bi şekilde server bilgisayarına giriyo.. ordan da 2 tane ethernet cıkısı oluyo ve içerdeki (benim kullandığım makina bundan biri) 2 bilgisayara internet veriliyo... hem de server kapalı olsa bile içerdeki iki makina internete girebiliyo.. aksam cıkarken server ı kapatıorum.. kazaa yı acıp filmi bırakıorum indirsin diye. sabah geldiğimde bir tek benim makina acık oluyo ve film de inmiş oluyo.. böle güzel bir olay var..[signature][hline]the life is a long and endless game, the matter is how to play
BlaCk Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Hmm elma'nın yazdıklarına Sharky nedicek meraklan bekliyorum :)[signature][hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış Kırıldığı için daha da güçlü - Marit ------------------------- Son= Başlangıçtır!
sharky Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 anlayamadim ki ne anlatmaya calistigini elma`nin.. Eger kablomodem`i direk hub `a baglarsaniz, IP falan alamazsiniz. En azindan ben alamadim, alana da rastlamadim, zaten teorik olarak da alinamamasi lazim. Hub bir interface degil cunku. Her neyse.. Simdi elmacim, demissin ki kablomodem servera dogrudan baglaniyor ve sonra serveri kapatinca internete cikiyorsun. Hicbisey anlamadim :) Eger server-free sekilde kablomodem`i paylastirabiliyorsan direk hubdan falan, aman ne guzel, hemen bir dokuman yaz stick yapalim.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm
onlyreal Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Kesin cozumu yaziyorum Direk hub a baglarsan ip alamiyacagindan dolayi asla olmaz Bir bilgisayara ordanda hub a dagitman lazim ancak ip sharer denen 80$ civarinda aletler var bunlar bilgisayara gerek duymadan direk ipyi alip dagitabiliyorlar
sharky Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Normal bir makinaya dhcpcd kurup da NAT yapmak ile, ipsharer almak arasinda hicbir fark yok. 80$ `a super bir sunucu kurulabilir Ev icin elbette.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm
onlyreal Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Farkalari basit birincisi koskoca makine butun gun calismiyacak elektrik sarfiyatindan bahsetmiyecem bile ve bir de en onemlisi bir makinadan cikis yaprsan herkes ne halt eiyor izlersin kontrol edersin ip sharerda kasmazsan bole bir olay yok. Tabi hersey kisisel bakis acisi said: sharky, 04 Nisan 2004 17:28 tarihinde demiş ki: Normal bir makinaya dhcpcd kurup da NAT yapmak ile, ipsharer almak arasinda hicbir fark yok. 80$ `a super bir sunucu kurulabilir Ev icin elbette.
sharky Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Elektrik sarfiyati ? Muhtemelen cok az fark olacaktir. Kasaya bile gereksiniminiz yok. Eski bir board, eski bir cpu, eski bir ram ve bir floppy surucusu.. Tabii 2 tane de ethernet.. Bitti. Sadece power supply calisacak.. Ki onunda fanini rahatlikla durdurabilirsiniz. Dolayisiyla, bir adaptorun harcadigi elektrikten fazla bir elektrik harcamaz. Simdi fikrimi zorla kabul ettirmeye calisiyormus gibi olmasin :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm
onlyreal Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Abi 80$ lik basit bir ip sharer yerine adama makine kurdurmaya calisiyon insaf et ya tamam bir yola girdin donmek ayipta insaf yani basit bir ip sharer nere makine nere:) said: sharky, 04 Nisan 2004 19:19 tarihinde demiş ki: Elektrik sarfiyati ? Muhtemelen cok az fark olacaktir. Kasaya bile gereksiniminiz yok. Eski bir board, eski bir cpu, eski bir ram ve bir floppy surucusu.. Tabii 2 tane de ethernet.. Bitti. Sadece power supply calisacak.. Ki onunda fanini rahatlikla durdurabilirsiniz. Dolayisiyla, bir adaptorun harcadigi elektrikten fazla bir elektrik harcamaz. Simdi fikrimi zorla kabul ettirmeye calisiyormus gibi olmasin :)
Solonor Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 abi biz öyle kullanıyoruz babamla. wireless ip sharer var direk telsizli kablonet. babamın odasında duruyo kablomodem ordan ip sharer a giriyosunuz sonra da ordan dagıtım yapılıyo. Oluyo yani...[signature][hline][i]for those who died alone...[i]
lordgnr Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 said: tyler_gs, 03 Nisan 2004 17:58 tarihinde demiş ki: mesela benim bi fikrim var sizcede mantıklı mı:kablo netin modemi bir gusel hub a baglanır hub dan cıkan iki kablodan biri ilk bilgisayara dieri ikinci bilgisayara baglanır bolece paylasım istediimiz gibi saglanmıs olur! (not: bir bilgisayarcının iddiasına gore bole bi islemi hubla yapılmaz mıs!) hub paylastirmaz Routher alman gerekiyor[signature][hline]ICQ: 57557155 = Mesaj Gönder , Listeme Ekle Lord GNR's Homepage Lost Roses UO
sharky Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 IPSharer `la yasayacaginiz bir suru sorun olacak. Yok bir suru seyi config edip flash edeceksin de, vs. vs.. Makinada hicbir sey olmayacak :) Isterseniz o makinaya bir hard disk takarak, web/ftp/dns/mail/cvs/oyun/etc./etc. sunuculugu bile yaptirabilirsiniz. Ya ben cok dinazorum, ya da en mantikli yol bu :P[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm
sharky Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Ne Cisco`su ya ? Tek disketlik super interaktif Linuxlar var. Her bir seyi senin yerine taniyor, bir de utanmadan soruyor firewall istermisin, bak boyle yaparsan boyle olur falan diye. Hic rule mule girmiyorsun.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. seviyeli muhabbet icin ozelime gelin bekliyorummm
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 bence en güzeli alın bi tane router. kurun misler gibin dağıtsın size interneti. sonra hosting firması mı açarsınız ne yaparsınız bilemem.. şöle cicso 12000 serisi. mis gibi. (geyik yaptım. gidip de 12000 serisi router fiyatı sormayın aman.. yüreğinize falan iner.)[signature][hline]
Kronos Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 1. şık dinasorsun :)[signature][hline]Unlive Online Gaming www.unlive.net Ultima Online değişiyor..
Öne çıkan mesajlar