Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

öss ve merak edilenler ( açıköğretim )

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhabalar,
Tercih sıralamasında 19 tercihde bulunup gönderdim ancak son tercihim olan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (Açıköğretim)'e yerleştirilmişim.Ancak bu beni memnun edebilecek bir bölüm değil.Bu sebepten kendime eğitim hakkında çözüm ararken aşağıdaki sorular belirdi kafamda;
1. Eğer açıköğretime kayıt olursam ve bu sene açıköğretimin derslerini verirken bir yandan da össye tekrar hazırlanırsam aldığım bir puanda bir düşüş olur mu?
1.a) Sınava girmemin akabinde üni tercihinde bulundum ve gönderdim diyelim, bu durumda puanımın ve sıralamamın yettiği bir yeri seçtiğimi düşünürsek o üniversiteye girebilirmiyim?
a)2. Eğer girebilirsem açıköğretime ne olacak?İki üni okuyor gibi mi olacağım?
2.Eğer açık öğretime hiç kayıt olmaz ve sadece sınava hazırlanıp girersem puanımda düşüş olur mu?
3.Ben sanırım bu durumda açıköğretimde o ilgili bölüme yerleştirilmiş gözüküyorum bu durumda ek kontenjanlardan yararlanabilirmiyim?
4.Lise not ortalamam 2.81 gidip toefl eğitimi alıp sınavını geçtikten sonra yurt dışında eğitim almak mı mantıklı yoksa dershaneye gidip össye hazırlanmak mı
Mesaj tarihi:
tercihte bulundum ama açıköğretime yerleştirilmişim buna kayıt olsamda olmasamda okul puanım 0.3le mi çarpılacak ve böylece puanım düşecek?

@doruk
Kayıt Tarihi 22/09-17/10/2008 yazıyor
  • Yeni Oluştur...