Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uzay Enflasyonu

Qui

Öne çıkan mesajlar

http://www.dugumkume.org/uzay-enflasyonu/

Düğümküme said:
Evrenin birden fazla başlangıcı mı var?

Geçtiğimiz günlerde Stephen Hawking bu kozmik enflasyon meselesine, yani evrenin sürekli şişmesine, yeni bir açıklama getirdi.

Yeni Hawking teorisine göre evrenin sadece bir başangıcı yok. Evrenin birden fazla başlangıcı var, ve tarih tüm bu başlangıçların uzantısını birarada yaşıyor.

Tam metin sitede.

Systems biology kavramını ve birden fazla bigbang mevzusunu ilk defa duyuyorum. Enteresanmış.

Sosyal ağlarda paylaş

Geçenlerde bende Stephen Hawking Topicine yazmıştım burdada bulunsun o zaman bilim teknikte yazıodu bu konu

diablotg said:
hawking in son uğraştığı konu neden evrenin şiştiğiydi.Buna açıklama yapmak için kasıyordu bu ayın bilim tekniğindede yayımlayakları çalışmayı anlatmış.Evrenin big bang esnasında kuantum durumunda incelediklerini yani şu an ki evrenin bütün olasılıkların bir kombinasyonu olduğunu söylemiş.En büyük etken Hubble hacmi olmuş yani olasılıklar arasında şişmeyi sağlamayan durumlar direk elenmiş ve şişen evren modelini sağlayan olasılıklar arasında yine elemelerin olduğunu ve bu evrene en uygun olan olasılığın sonuç olarak oluştuğunu kaydetmiş.Bence çok güzel bir açıklama gayet mantıklı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...