Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ağlasam mıııı ? Gülsem miii ?

Arkansis

Öne çıkan mesajlar

Geçen gün burada topic açıp forumları güm güm inlettim , aha bana virüs geldi aha şunu yaptı aha bunu yaptı dedi derken milletin kafası şişirdim =]

Herneyse , güç bela win i üstüne format atmadan tekrar kurabildikten sonra winimiz sağlıklı çalışıyor gibi görünüyor , aradan 10 dakika geçmesine rağmen internette rahatça dolaşabiliyoruz tabii kerio firewallumuzun açık olduğunuda unutmamak gerek. Sonra win updateleri yapmak lazım oluyor ki bence bu ölümcül hata 1 , firewallu kapatıp networku disable edip sonra tekrar win in kendi firewallunu açıyoruz, tabikide bunu belkide blaster worm yemeyiz demek için açıyoruz ...

aradan 5 dakika geçmeden saniye countdown saymaya başlıyor
ve yüzümde gülücükler beliriyor . Makinayı restart edip hali hazırdaki xp sp 1 i yükleyerek belkide sistemin bu abuk subuk çalışmasını düzeltme umudu ile işe koyuluyoruz , Win amcamız kendi backupunu alıor , restore pointini koyuyor ve update e başlıyor , restart ediyoruz , herşey normal gibi , ama bir terslik var ! Microsoft media player kendi kendisini açamıyor , Şimdi bunda ne var diyeceksiniz ? Üstüne yüklenmiş dahi bile olsa win klasörünü tamamen kaldırdıktan sonra üzerine yüklenmiş bir işletim sisteminde media player nası kendi kendisini bozabilme becerisine sahiptir ?

Gel gelelim diğer sorunlara , sistemimiz gayet bir linux server gibi stabil çalışmaya özenir iken , aniden win 32 application error geliyor , Tamam geç diyoruz . Fakat geç demekle bitmiyor bu error , bidaha geliyor , tamam eywallah geç diyoruz , bir yandanda arkada sp1 den sonraki update leri çekmekle meşgul sevgili asabi explorerımız. Bir bakıyorum , downloadun ilerlemesi durmuş. E peki bunun geri dönüşü yokmu ? Yok , o kadar çektik boşaymış baştan başlayacağız heralde , belki bu sefer olur diyerek aletimize restart atıp tekrar deniyoruz , ama yine ses yok. Windows kendi update sitesine giremiyor ! Sistemde bir yamukluk olduğunu düşünerek , Norton win doctoru çalıştırıyoruz , WIN DOCTOR bizi azarlıyor ve 186 tane error bulduğunu ve bu kadar registry hata entry sini ve hataları ne zaman nerede yaptığınız konusunda bizden hesap soruyor , lakin işletim sisteminizin yüklenmesi üzerinden 1 gün 6 saat geçmemiş ve işletim sistemi bu süre zarfıın 3 te 2 sini uyuyarak geçirmiş.

Herneyse bunuda geçiyorum , win i restart ediyorum tekrardan
sistem açılıyor, ilk 2 dakika içinde bütün win fonksiyonları çalışıriken , (media player , help vs vs ...) 2 dakika sonra ne task manager , ne media player (yeterli ram yok hatası veriyor fakat daha önceden açmış olduğumuz task managerda 800 mb free ram olduğunu gösteriyor , e hadi yanlış gösterdi diyelim, daha sistem açılalı 5 dakika olmadı o kadar ram nereye gitti ? ) hiçbirşey çalışmıyor. Winamp , icq vs vs gibi programlar işlerken windows kendini dış dünyaya kapatmış ve sonsuz boşlukta nereye gittiğini bilmeden ilerliyor ...

Bundan yaklaşık 1 ay önce Linux mandrake yüklemiş idim bilgisayarıma , daha önce linux ekranını sadece dergilerde görmüştüm fakat başına geçip , kurcalama imkanı bulamamıştım , bir arkadaşım vasıtası ile 1 2 komut öğrenip daha sonra sürekli döküman okuyarak kendimi geliştirip birşeyler yapmaya çalışmıştım. Benhiç linux bilmeyen birisi olarak linux kullanmayı öğreniyordum kendi başıma , hata yapsamda yapmasamda hiç bilmeyen birisi olarak sistem ayaktaydı oradaydı işte !

Windowsa yeni başlayan birisinin internete girmesi olasılığını düşünmek istemiyorum bile ...

Şimdi soruyorum size , windowsu kullanmayı orta halli bilen bir kullanıcı , windowsun yapacağı saçmalıkları tahmin ederekten windowsu kurup ayakta tutamıyorsa , hayatında windows görmemiş bir insan windows xp yi nasıl kurar ve internete bağlanır ?

Buradan birkezdaha anlıyorumki Sevgili Penguenimizin önünde saygı ve sevgiyle birkez daha eğilmek gerekiyormuş.[signature][hline]starcraft.mizzah.com
www.sylveria.org
Sosyal ağlarda paylaş

arkansis prdn ama burda snn çok büyük hatan war. hiç bi yeni winxp kullanıcısı senin gibi 1.6gb hl beta die ne idüğü belirsiz bi exe dosyası indirip açmaz :] ama hakkaten çok büyük dertler açtı bu virüs snn başına ne olaydır anlamadım. sen şöle tertemiz bi format atsan snn için en yararlısı olur bence

winxpyi kötülemen için ii bi neden deil bu bence. ayrıca win updateleri yapmayınız! eğer microsoft tarafından tespit edilen crackli cdkeylerden kullanıosanız bu updateleri indirdikten 15 gün sonra bilgisayar "system" isimli dosyayı bulamıo we mecburen format atmak zorunda kalıosunuz...[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
Sosyal ağlarda paylaş

98 güzel be xp kıl kıl sorunlar çıkarıyor paso[signature][hline]-houston gemi kontolden cikti. ne yapmam gerekiyor simdi. -orda ana panelde kirmizi bir dugme var goruyor musun? -evet goruyorum. -o dugme sana girsin. ahahah
Bir topic açılıyor
Topic: Wastiee şöle şöle yenilik isteriz!
Wastiee: Not enough gas... Harvest more gas...

Sosyal ağlarda paylaş

1,6 gb lık dosyada virüs yoktu kardeşim.
ben daha sonradan çektiğim başka bir dosyadan kaptım virüsü. Bak benim gibi deneyimli bir windows kullanıcısı bu virüsü açıyorsa , kendi aptallığı olsa veya olmasa da açtıysa yeni bir windows kullanıcısı çok daha rahat kanacak demektir.

Ayrıca ne demek format ? FORMAT nedir bana anlatırmısın ?
ben zamanında buna 150 dolar lisans parası bayılmışım arkadaş ben FORMAT atmak zorunda değilim , gelsinler benim hizmetimin bedelini versinler yüklesinler tekrar , ben neden uğraşıyorumki ?[signature][hline]starcraft.mizzah.com
www.sylveria.org
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca bunun formatlanda alakası yok Dosya sistemi tamamen kafayı yedi. WİN klasörü kendi kendisini yeniledi setup ta , bütün reg keyler yeniden yerlerine geldi , daha ne olması gerekiyor ? FORMAT mı atman lazım illa ? evet evet atmak lazım çünki bu bill gates in son kazıklarından NTFS hiç bi boka yaramıyor açıkca kendini bozmaktan başka.[signature][hline]starcraft.mizzah.com
www.sylveria.org
Sosyal ağlarda paylaş

ne güzel sölemişin win klasörü kendini yeniledi diğerleri
deil
wine bişey yazmadan açlışan programlarda wardır
öle bişeyler başına bela
ayriyetten dosya sistemi bozulduysa win klasörünü baştan yapsan neye yarar

format mı ne işe yarar bozulan dosya sistemin düzelir
win klasörü dışında kalanlarda temizlenmiş olur

ayrıca ntfs son kazık deil fat32 den daha stabil bi sistem
bi fat 32de reset at bakalım ne oluyo
windows hebele hübülü yaptı şu bozul ben bi scan disk yapıyım kafama göre ortalığı dağıtıyım diyo
ama ntfs de dene bide bunu istersen

bence sinirle boş şeyler yazmışın
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler ben format atmak atmak istesem formatı çoktan atmıştım , fakat yedeklenmesi gereken dosyalar için yerim yok ve yazmak için cd imde yok.

NTFS işletim sisteminde kısaca kontrol bende değil . FAT 32 deyken istediğimi yapıyordum.

Şu anda dosya sisteminin bozulup bozulmadığını bilimyorum , eğer tamamen yok olsaydı şu anda buraya yazı yazamıyor olurduım. Wİn klasörünü silip tamamen baştan yüklemek demek wine reset çekmek demek , diğer klasörlerdeki dosyaların önemi yok şu durumda win in çalışması için onların gereksiniminede ihtiyacı yok.

Kısaca Win xp bozuk . ZAten hep sinirliydim ben win sürümlerine karşı halada sinirliyim böylede devam edeceğim. Bill sucks[signature][hline]starcraft.mizzah.com
www.sylveria.org
Sosyal ağlarda paylaş

Cd de birşeyler olma olasılığını hesaba bile katmak istemiyorum. Diğer klasördeki dosyalar ın içerisinde sadece Norton win klasörlerine el sürebiliyor ha birde firewallum açık
bunların 2 sininde birşeyler yapacağını hiç ama hiç sanmıyorum.

az önce win 32 bilmemne hatası verdi
scv hostlardan birtanesi patladı ... Nedenini araştırıyorum hala.[signature][hline]starcraft.mizzah.com
www.sylveria.org
Sosyal ağlarda paylaş

Bak win 32 patladı
şu anda hiçbişi yapamıyorum sistemde.
Win update vardı
oda yarıda kaldı
dosyaları çekmiş ama yükleyememiş garibim.

Media player açayım diyorum low memory diyor
hemen bakıyoruz task managerımıza
777 mb free ram... Çok pis yamulmuş sistem.[signature][hline]starcraft.mizzah.com
www.sylveria.org
Sosyal ağlarda paylaş

Ramlerle ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum. Zira ramlerim
2 x 512 PC 2700 DDR Kingston

1.5 senedir hiç sorun çıkarmadılar win ortamında, gerekse linux ortamında. Sonunda win updateleri yapmayı başardım
eğer düzelmezse daha sert yöntemlere başvuracağım =][signature][hline]starcraft.mizzah.com
www.sylveria.org
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ben linux severim kullanırım , herşeyi ile xpden olsun diğer windowslardan olsun daha mutlu eder beni.

Ama sen kendi yaptığın hataları işletim sistemine yükleyemezsin.

Yeri geldiğinde ben format atmıycam diye inat edersen sonra bunun suçunu işletim sistemne atamazsın. Ah neden format atman gerekiyor işletim sistemi yüzünden mi hayır kendin hata yaparak açtığın bir dosya yüzünden.

Aynı şekilde bir linux sistemin restart attıkdan sonra çalışmadığını gördün mü hiç hiç bişi yapmadan restart atıp çalışmadığını biliyorum ben tekrar kurmak zorunda kaldığımı.

İşin çözümü format sen atmam banane diyorsun ,
bu sigara tiryakisi hastanın ben sigarayı bırakmam doktor ama kanserde olmak istemiyorum, öksürmekde istemiyorum bana çözüm bul demek gibi bişi.

Bilgisayarı bazı durumlarda format hatta yeri geldiğinde f-disk dışında bir şey kurtarmaz sistemi ne olursa olsun bunun olduğu durumlar vardır.

Linux rulesdur o ayrı konu...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...