Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eleştiren kesimde eksik eleştirirse

^^ShadowSong^^

Öne çıkan mesajlar

Yeni bir akım başladı,hayır vocal trancedan bahsetmiyorum,
En temel 2 taraftır;savunanlar,ve eleştirenler.

Ama bu eleştiren kesimde,günümüzün armut piş ağzıma düş bilgisi almaya başlaması giderek saçma bir hal alıyor.

Mesela Türk ve Yabancı forumlarda da meşhur konu,Zeitgeist.
Sırf bununla,
Hristiyan yalandır diyenler,
Amerikada vergi sistemi yoktur diyenler,
Kahrolsun Amerika diyen baya büyük bir eleştirel kitle oluştu.

Zeitgeist belgeseli güzel harmanlanmış,iyi düşünülmüş bir belgesel,ama malesef birsürü yanlış bilgi aktarıyor insanlara.
Daha Amerikan Ekonomisi Tarihinde başlıyor bu yanlış bilgiler,günümüze kadar geliyor.
Tamam herkes Amerikan ekonomisinin tarihine ilgi duymamış olabilir,Hristiyanlığın tarihine ayrılmalarına ilgi duymamış olabilir bu kişi,
ama bu insanlar bir belgesel izledikten sonra,belgeselin söylediklerini niye hemen kanun gibi kabul ediyor,araştırmaya ihtiyaç duymuyor.

Dahası bunlar popüler belgeseller oluyor,
koy 2 sansasyonel şey,koy 1 doğru 3 yanlış,al sana belgesel.
Günümüz çocuklarıda "abi bir belgesel izledimmm var ya üff" tarzında belgesel izlemesi sayesinde popülerleşiyor bu belgeseller.

Şahsen belgesel izlemeyi severim,görsel olarak daha uzun süre aklımda kalabiliyorlar,ama artık tek tükten ziyade sayıları giderek artan bir biçimde,yanlış bilgiler veren belgeseller türedi.Bu konuyu zaten sevmiyorum,
Bir de üstelik yanlış bilgi veren belgeselleri savunan,konuyla ilgili belgeselden önce/sonra okuma,araştırma gereği duymayan kitle oluştu,bunlarla işimiz zor.

Zeitgeistle Amerikan karşıtı olan kesim,Taxi to the Dark Side belgeseliyle Amerikan karşıtı olmasını isterdim.
ps:zeitgeisti sadece örnek verdim,ondan başka birkaç belgesel daha aynı yoldan sallamasyon ilerlemekte
Sosyal ağlarda paylaş

Zeitgeist te bütün savlar kaynakçalı, incil den yapılan bütün alıntılar ın yeri verilmiş vs. Gayet destekli savlar var yani...

Hangi kısımlarını sallamaca yanlış buldun bi açıklasana lütfen.

Bi tek en sonunda rockefeller ın herkesi chpleme olayı falan son derece abartı bi komplo teorisi, onun dışında din 11 eylül ve perde arkasındakilerle ilgili şeyler gayet doğru
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...