Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

parmak belleği boot edilebilir yapmaca

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
başlık süper oldu heh

Şimdi, ben format atacaktım ancak cd okuyucumda bir sorun var. Önceden de bir çok korsan cdyi açmıyodu zaten haliyle format cdsini de taktığım zaman boot edemiyorum.

bu durumda parmak bellek kullanmak geldi aklıma ama xp kurmak için gerekli olan dosyaları bu belleğe nasıl atmam gerektiğini çözemedim.

kopyala yapıştır yaptım tabi ama yemedi.. =)

böyle de abes bir durum.

flash bellekle de halledemez olursam, acaba harici cd okuyucusuna taksam cdyi boot edebilir miyim?

ya da napmalıyım? yardım edin :(
Mesaj tarihi:
anakartin usb boot u destekliyor mu onu ogren once.

sonra bellegin bootable olup olmadigina da bir goz at.

sonra buraya bir bak.

disket iceriginin aynisini copy paste et bellegin içine, ama gizlenmi$ dosyalari gosterme opsiyonu acik olsun.
Mesaj tarihi:
Şimdi, anakartın usb bootu destekliyor olması lazım çünkü boot seçeneklerinde hdd fdd cd/dvd lan usb memory diye seçenek var.

Ama belleğin destekleyip desteklemediğini bilmiyorum, nasıl öğrenebilirim?
Mesaj tarihi:
şöyle bişey buldum: http://support.gateway.com/s/USB/5502664/5502664faq18.shtml
ama çok zahmetli geldi.

elimde 2 laptop var şu an, cd-romlarını değiştirmeyi düşünüyorum tornavidayla girişip. Daha önce hiç laptop açmadım ram kısmı hariç. Bakalım nolcak :)

Çok kasarsa da bilgisayarcı diye dolanan dükkanlardan birine güvenmek zorunda kalacam sanırım 8-)
Mesaj tarihi:
niye windows yükleyemeyesin ya? bootable olmasının anlamı ne o zaman?

http://kurtsh.spaces.live.com/blog/cns!DA410C7F7E038D!1665.entry adresinde usb üzerinden vista yüklemek anlatılmış. google'dan ararsanız daha çok sonuç da bulabilirsiniz.
Mesaj tarihi:
bizim memlekette flash memory'e parmak bellek deniyor, gurbetteyiz galiba?=p

o değil de yapabilceğim en gerizekalı şeyi yaptım ben.
bellektir boottur şudur hepsini bıraktım dedim değiştireyim şu cdromu.

sarıldım tornavidama giriştim laptopa. uzun süren uğraşlar sonucu açtım ve kabloların çok kısa tutulduğunu gözlemledikten hemen sonra 4'e yakın kablonun yerinden çıktığını, bunların 2sinin insan eliyle tekrar takılamayacağını fark ettim.

makine elimde patladı kısaca yani. bataryayı takıp denedim, sanırım monitörün kablosu çıkmış. açılıyor, hdd de çalışıyor, caps lock'a falan basınca ışık yanıyor ama monitorde bişey göremeyince başka nesi eksik anlayamıyosun tabi :D

yarın adam gibi bir yere götürecem. faturanın fazla girmemesini ve çabucak yapılmasını diliyorum8-)

gülesim geliyor çok boktan bir durum çünkü :D

öf ulan :'(
  • Yeni Oluştur...