yav Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 başlık süper oldu heh Şimdi, ben format atacaktım ancak cd okuyucumda bir sorun var. Önceden de bir çok korsan cdyi açmıyodu zaten haliyle format cdsini de taktığım zaman boot edemiyorum. bu durumda parmak bellek kullanmak geldi aklıma ama xp kurmak için gerekli olan dosyaları bu belleğe nasıl atmam gerektiğini çözemedim. kopyala yapıştır yaptım tabi ama yemedi.. =) böyle de abes bir durum. flash bellekle de halledemez olursam, acaba harici cd okuyucusuna taksam cdyi boot edebilir miyim? ya da napmalıyım? yardım edin :(
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 anakartin usb boot u destekliyor mu onu ogren once. sonra bellegin bootable olup olmadigina da bir goz at. sonra buraya bir bak. disket iceriginin aynisini copy paste et bellegin içine, ama gizlenmi$ dosyalari gosterme opsiyonu acik olsun.
yav Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Şimdi, anakartın usb bootu destekliyor olması lazım çünkü boot seçeneklerinde hdd fdd cd/dvd lan usb memory diye seçenek var. Ama belleğin destekleyip desteklemediğini bilmiyorum, nasıl öğrenebilirim?
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 belleğin bootable olmayanı mı var yahu?
EzerGecer Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Bootable etsen nolcak ki ne format atabiliosun nede windows yükleyebiliosun usb üstünden. Vaktinde o kadar aradım tarafım olmadı.
yav Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 şöyle bişey buldum: http://support.gateway.com/s/USB/5502664/5502664faq18.shtml ama çok zahmetli geldi. elimde 2 laptop var şu an, cd-romlarını değiştirmeyi düşünüyorum tornavidayla girişip. Daha önce hiç laptop açmadım ram kısmı hariç. Bakalım nolcak :) Çok kasarsa da bilgisayarcı diye dolanan dükkanlardan birine güvenmek zorunda kalacam sanırım 8-)
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 niye windows yükleyemeyesin ya? bootable olmasının anlamı ne o zaman? http://kurtsh.spaces.live.com/blog/cns!DA410C7F7E038D!1665.entry adresinde usb üzerinden vista yüklemek anlatılmış. google'dan ararsanız daha çok sonuç da bulabilirsiniz.
yav Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 peki bu vistayla gelen bir yenilik mi yoksa xp'yi de boot edebilir miyiz?..
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 xpyi daha da kolay boot edersin. ek: ama orada yazan adresteki gibi olur mu bilmem. bir arama yapsan google'da istediğin sonucu bulursun.
yav Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 bizim memlekette flash memory'e parmak bellek deniyor, gurbetteyiz galiba?=p o değil de yapabilceğim en gerizekalı şeyi yaptım ben. bellektir boottur şudur hepsini bıraktım dedim değiştireyim şu cdromu. sarıldım tornavidama giriştim laptopa. uzun süren uğraşlar sonucu açtım ve kabloların çok kısa tutulduğunu gözlemledikten hemen sonra 4'e yakın kablonun yerinden çıktığını, bunların 2sinin insan eliyle tekrar takılamayacağını fark ettim. makine elimde patladı kısaca yani. bataryayı takıp denedim, sanırım monitörün kablosu çıkmış. açılıyor, hdd de çalışıyor, caps lock'a falan basınca ışık yanıyor ama monitorde bişey göremeyince başka nesi eksik anlayamıyosun tabi :D yarın adam gibi bir yere götürecem. faturanın fazla girmemesini ve çabucak yapılmasını diliyorum8-) gülesim geliyor çok boktan bir durum çünkü :D öf ulan :'(
Öne çıkan mesajlar