Mayhem Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 yaklaşık 2 ay önce logitech x540 aldım, biliyorsunuzki bu cihazın 3 adet çıkışı var (yeşil, siyah, sarı). bilgisayarımda onboard ses kartı kullanıyorum. realtek zaten markası. cihazdaki 3 jakıda ses kartındaki uygun jaklara takıyorum fakat 5+1 olarak çalıştıramıyorum, siyah ve sarıyı çıkarıp sadece yeşil takılı kaldığında yine aynı sesi alıyorum hepsini taksamda aynı ses, değişen birşey yok. yani siyah ve sarı jakın bir işlevselliğini göremiyorum. realtek ses denetiminde de sistemi 5+1 olarak seçiyorum ve hoparlörleri sınaya basıyorum ön sol ve sağ olarak sinyal sesi alıyorum orta ve arkalarda sınama sesi alamıyorum fakat normalde hepsi çalışıyor. yardımcı olacak arkadaşlar var ise süper olur.
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 onların biri mikrofon biri hoparlör biri de audio mu ne girişi (bunu salladım) yani olmaz :D
Mayhem Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 yok öyle değil, onboard ses kartında 6 tane giriş var. üst kısımda mavi, yeşil, kırmızı alt kısımda sarı, siyah, gri yani doğru yerlere takıyorum jakları, problem başka :)
aramil Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 matrix açıkken test ediyorsan ses gelmez arka-yanlardan, bende de gelmiyor ne yazık ki.
4Ever Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 aynı sistem bende de var hatta bakayım ben nelere takmışım :D bakmaya calıştımda göremedim zaten ses kartı yazılımından istegini ayarlıyabiliyorsun ama bende üst = turuncu boş siyah alt = mic yeşil boş olarak yapmışım
Lopeth Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 1 hafta öncesine kadar bende de aynı sorun vardı. Bişeyleri karıştırıp yapmıştım ama nasıl yaptım bilmiyorum.
Mayhem Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 aramil said: matrix açıkken test ediyorsan ses gelmez arka-yanlardan, bende de gelmiyor ne yazık ki. ana matrixi kapattım hepsi çalıştı, ne olaki bu matrix o zaman :)
4Ever Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mayhem said: aramil said: matrix açıkken test ediyorsan ses gelmez arka-yanlardan, bende de gelmiyor ne yazık ki. ana matrixi kapattım hepsi çalıştı, ne olaki bu matrix o zaman :) 5+1 ses kartın yoksa 5+1 yapıo
Mayhem Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 peki ses kartı alıp matrixi açıp 5+1 olarak kullanabilirmiyim? birde onboard ile mecbur matrix kapalı dinleyeceğim o zaman ?
4Ever Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Ben kapalı dinliyorum 5+1 yapıyor derken 4 kolondan da aynı ses geliyor normalde arkadakiler calışmıyor. Ben sürekli kapalı tutuyorum hiç acmadım daha hem ses azalıyor
Mayhem Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 yani diyorsunki matrix birşey yaramaz, kapalı daha iyi ?
4Ever Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Evet :) hayırlı olsun bu arada x540 güzel bir alet
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 ye$il: front wave out siyah: Sub-woofer out sari degil de pembe olabilir diger ciki$: rear wave out $imdi bir ihtimal uydularin woofer a giri$ini yanli$ baglami$ olabilirsin, onu check et.
Mayhem Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 esh problemi hallettik zaten, sağol :)
aramil Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 matrix ne yazık ki ses kartıyla daha randımanlı çalışıyor, çift kanallı sesi çok güzel bir şekilde tüm hoparlörlere dağıtıyor ve gayette güzel ses geliyor.
Mayhem Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 ses kartı alsam ve matrixi açıp 5+1 olarak kullanabiliyormuyum?
aramil Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 büyük ihtimal on-board ses kartınla da kullanabilirsin, ses çok az gelir kulağını dayarsan duyarsın :D tabi bu olay dinlediğin, izlediğin film, mp3 vs. göre de değişir. Ancak ses kartıyla ciddi değişiklikler olduğunu söyleyen çok insan var.
Öne çıkan mesajlar