4Ever Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Aslında doğru yeremi açtım bilmiyorum ama bir türlü işin içinden cıkamadım. Daha önce USA'da olan VPS ( Plesk Panelli) TR taşıma kararı aldım USA'daki VPS den Pleskin kendi programı ile Back UP aldım ve TR'deki Makinamda kullanıyorum. Ama garip bir sorunum var Access Database kullanan siteleri calıştırınca Türkçe karakterleri ingilizce yapıyor. Sayın yerine Sayin Göktuğ yerine Goktug vs ... Database local'de actıgımda Karakterler Türkçe eskisi gibi ve yeni veri eklediğimde sorunsuz türkçe ekleme yapıyor ama eski verileri değiştiriyor. Bu konuda yardım edebilcek bir pati vardır umarım
Aye Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 web.config e bunu ekleyince düzelir belki
4Ever Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Site .net değil ki ASP galiba sorun database'de
Aye Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 sql server veritabanında collation diye bir özellik vardı. TR ye set etmek gerekirdi. Access de nasıldır bilemiycem. not: o yazdığım kodda asp.net kodu zaten. ben veritabanı collation ını değiştirdiğim halde turkçe karakterler ecis bucus çıkıyordu sitede. web.config e onu ekledim düzeldi valla. neyse ben zaten windowz programcısıyım daha çok, emin değilim yani.
Öne çıkan mesajlar