dieevil Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Efendım lınk de gorulcegı uzere (formuller cıkmadı anlatım ben) tutar toplamda elde edılen gelırı goruyoruz bunda komısyon ve fark kısmında + olunca Net Tutar'da dusup net olan gelırı getırıyor (=K2-J2-L2 gıbı bır formul) sorun su tutar Ornek ayen - olunca cıkan sonucda eksı rakamın ustune eklemesı gerekıyor .Var olan formulde cıkartıgı ıcın olmuyor .. yanı eksıye dusunce toplaması artıya gecınce dusurmesı gerekıyor Komısyon ve vergı yı .. Ve bırde - gecınce kırmızı + gecınce mavı renk olarak nasıl yazdırabılırım .. anlatabıldımmı acaba okudum bende anlamadım ama anlayan varsa bı el atsın :) burada efendım
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 bi bakayım dedim de, naapmışsın böyle bişey anlamadım. :) derdini de tam anlamadım zaten, hadi "-" kırmızı, "+" mavi olayı bişey değil de...
dieevil Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 rapidshare google da sureklı hata verıp duruyor bende nedense zaten formullerde cıkmadı anlamadım .. rapıd e koydum .
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Şu an bulunduğum makinede excel yoki komisyon olayını formulle yapacaksın. Neyden ne düşeceğini pek anlamadığım için boyle yazıyorum. ="if(m2>0;düşmek istediğin tutar - komisyon - vergi;düşmek istediğin tutar + komisyon + vergi" + - olayını koşullu biçimlendirme olacak -biçim menusundedir buyuk ihtimal- orda hucre değeri 0 dan buyukse mavi, 0dan küçükse kırmızı yapabilirsin kolaylıkla.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 mutlak değer (absolute value) formülünü de kullanabilirsiniz. ife gerek kalmaz. ABS idi galiba
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 sdffds konuyu unutmuşum, halledilmiş neyse :P
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 http://rapidshare.com/files/136544081/q.xls.html boyle istiyorsun sanırım.
dieevil Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 gayet mantıklı ıslıyor sanırım tam komısyon ve rakamlarla anlıycam ama tamamdır olay gıbı elıne beynıne saglık sgl
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Onemli değil baya uzun bir suredir excel açmımyordum zaten iyi geldi bana da :)
Öne çıkan mesajlar