LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Eh bir eğitime gidecek kadar gündüz vaktim yok. Anlayarak hızlı okuma konusunda elinde döküman veya kitap olan var ise link yollayabilir mi ? Düşündüm de böyle yavaş okuyarak çok vakit kaybediyorum. 10 saatte okuyacağım kitabı 4 saatte okuma fikri çok cazip gelmeye başladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 http://www.google.com.tr/search?q=h%C4%B1zl%C4%B1+okuma+teknikleri alla alla link neden böyle gözüktü şimdi :S heh düzeldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 mesela kuantum mekaniğini ya da grup teorisini ya da manifoldları anlayarak hızlı okuyabiliyor muyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Ben bole Superman gibi okumak istiyorum sayfalari FIRRT diye cevirip bitirmek istiyorum kitabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Çook çok baya hızlı okuyup anlanabiliyor ancak asla oturup keyifli bi şekilde kitap okumanın zevki yok =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Ardeth said: mesela kuantum mekaniğini ya da grup teorisini ya da manifoldları anlayarak hızlı okuyabiliyor muyuz? aynştayn olmak bile yetmez belki bu dediğini yapmak için :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Yazılan şeyi anlayarak hızlı okuyabiliyosun ama o dediklerini normal hızda bile okusan üzerine düşünmeden anlayamazsın =) Yinede yarar sağlar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pýtýk Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 hocam o teknik her kitapta gitmiyo be vala tavsiye etmem he ama şöle bi güzelliği var mesela atıyorum psikoloji alanında türlü türlü kitaplar okumuşundur belirli bir birikimin vardır okuyacaan kitabında 100 de 30 unu 40 ını zaten çat pat biliyosundur. kitabı okumandaki amaçta bikaç farklı noktayı bulup oralar üstünde yoğunlaşmaksa bu metodu kullanabilirsin. mesela kitap strateji/araştırma/istihbarat başlıklarından ortak paydalar taşıyosa o kitapta kesinlikle espiyonaj-karşı espiyonaj gibi terimlerin tanımı yapılır buralarda hızlı okuma tekniğiyle üstünden geçilerek atlanır. bu tekniğin özüde şu hiç arama ; şimdi okuduğun sayfada gözlerin her bir harfi kelimeyi takip eder ama bunu bulan adam diyo ki gözün görüş açısı çok geniştir mesela önünde çatal var ona bakarken sadece çatalı diil onun yakınındaki tuzluğuda gör. şimdi noktalar normal okuma yaparken gözünle geçtiğin yerleri belirtsin şekil 1A ................................. bunu bulan elemanda diyo ki zaten gözün 1 noktaya bakarken onun çevresindekileride görebilecek yeteneğe sahip (biraz antrenmanla) şekil 1B . . . . yani satırdaki her işarete bakmıycan belirli aralıklarla noktalar koy baktın olmuyo 5 farklı noktaya bakarak satırı okumaya çalış daha sonra 4 e indir sonra 3 e... bide bunu satırlar arasına belirli yerlere bakarak geliştiren çok afedersiniz manyaklar varmış hiç denemedim bile adamlar gördüklerini diğer sayfaya geçerken kendi kafalarında mı birleştiriyolarmış neymiş... gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar