Mosquito Mesaj tarihi: Mart 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2004 soru bu soruyu çözdükten sonra çözümünü yazar mısınız. rezil bir hocaya çattık bu dönem koca sınıftan(60kişi) sadece 6 sını geçirdi geçen dönem bakalım bu dönem kaç kişi geçircek adi. eğer ben acayip anlarım bu işlerden diyen arkadaş varsa direk yapışıcam ona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2004 yük çekim formülünü filan hatırlasam yorum yapabilecem de.. aslında soru pek zor değil gibi. büyük olanın küçüğe ne kadar kuvvet uyguladığını bulacaz önce. daha sonra da yapılan iş = kuvvet * yol formulünden kuvvet * x1 diyecez. şimdi formüller olmadan kesin birşey demek istemiyorum. sonra bir sorudan etmeyelim seni.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mosquito Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 E=(k*q)/r² integral almam gereken yerde sapıtıyorum. yük halkaya yaklaştıkça elektrik alan kuvveti artacağı için işi yapmamız için gereken kuvvet de ona paralel bir artma göstereceği için orda integrale girmem gerekiyor. cos(Q)*E=(cosQ)*(k*Q)/(R²+a²) şimdi bu a kadar uzaklıkta yüke etki eden elektrik alan kuvveti a küçüldükçe, E artıcak bunun integralini almam gerekiyor. cosQ=a/kökiçinde(R²+a²) =a*k*Q/(R²+a²)üzeri3/2 eee sonra neye göre integral alcam ben? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 integral alma. elektriksel potansiyel enerjiden yap. deltaU = W deltaU= k(Q-halka)q/(R-halka) - k(Q-halka)q/sqrt(d^2 + x^2)[signature][hline]raki asmis biseydir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mosquito Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 itü'dekine göre soruyorsun galiba bir fikrim yok o konuda uludağ üniversitesideyim ben. ders fiziğin temelleri diye geçiyordu galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar