Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bağlantıda sorun var (loss mudur nedir :?)


Dwinz

Öne çıkan mesajlar

Sorunumu örneklerle açıklamaya çalışayım. Problem nerde hiçbir fikrim yok. Misal weplada oyun oynarken kafasına göre birden 1-2 snlik donmalar yaşanıyor, sora tekrar normale dönüyor. Ama normale dönerken yine delay oluyor 1-2 sn sonra yine normale donuyor. Bazen hiç olmadığıda oluyor. Kafasına göre yani...Msn'dede bi kaç kişi yazıların toplu geliyo falan demişti.Gerçi sorun ondada olabilir bu durumda ama bi kaç kişiden duydugum için sorunun bende oldugunu zannediyorum. Artı son zamanlarda birde UO yükliyim dedim. Ondada yaşadım bu donma olaylarını. Geçen gelen arkadaş netime laf attı. Sapıttım iyice :). adsl 1k kullanıyorum. Modem Airties RT-205 Wireless hedesi var. Artı bide ablam wirelessla laptoptan kullanıyor neti. Acaba onda sağlam bi trojen virus varda o mu bu sorunları çıkıyor. Nedir sizce durum? İlk aşamada benim bilgisayardan yapabileceğim bişey varsa öğreneyim. Sonra laptopa bakıcam. uzun oldu idare ediverin artık. teşk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana bilgisayarlarin birinden kaynaklanan bir sorunmus gibi geliyor ama, isersen

baslat > calistir > cmd

ping www.google.com -t

yaz, bu bidik bidik pingleyecektir google'i. baska bir adres de deneyebilirsin. ctrl + c yaparsan duracaktir, durunca da sana istatistik verir. 20-30 ping'de hic packet loss yoksa genel olarak baglantindan kaynaklanmiyordur. istersen daha fazla sayida da deneyebilirsin.

yine icin rahat etmezse telefon kablonu kontrol edebilirsin. ek yeri varsa onlari saglamlastirmak isteyebilirsin. ama iyilestircem derken daha beter yapmayacagina eminsen bulas. yoksa birak kalsin oyle =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ping olayını yaptım 1 2 dk kadar bekledım. verilerde hiç kayıp yok. e ama bak şi,mdi aklıma geldi dün arkadaş bağlandı benim wirelesstan nete. dota atalım dedik. kasılmaları aynı anda yaşadık. hadi ekran kartı vs olsa bi ben yaşarım. ama bildiğin gelişen olaylar aynı anda olmuştu evet hmm.. o nasıl bir ilginçliktir ki. kablo olayıyla alakası varmıdır ki harbşden? oynaşmam ben kablolarla bozarım. bide adsle falan sorsammı ki vercekleri bi vp yoktur heralde gerçi?

edik: bide dotadayken o ipye ping atsam oyun boyunca. kasılma yaşadıgım zaman baksam pinge. varsa bişey görurum heralde? ama bide oynadıgım hedenın ipsini bulmak lazım kasvetli iş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o sık sık olan donmalar sistem kaynaklarını sömüren bir programdan olabilir. örneğin microsoft .net framework xp lerde özellikle eski xplerde kasılmalara neden olabiliyor. Ayrıca internette donmalar p2p progeramlarının açtığı veya sizin açtığını portlar nedeni ile de olabiliyor. örneğin bittorrent açıkken sörf olayını dial up bağlantıdaymışsın gibi yaşıyorsun. (eski makinalarda, vista olan sistemimde p2p çalıştırmadığımdan bilemiyorum)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...