Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hyundai 1,5 crdi 12v (3 silindir) teknik değerleri?

heroLion

Öne çıkan mesajlar

Hyundai dizelde vgt motorlara gecti, kendi sitesinde saniyorum 12 lik dizelin teknik ozellikleri yoktur.Aractan bahsetmemissin ama zaten ayni motor uzun zamandir kullanildigi icin bi kac da revizyondan gecti, oyuzden isabetli bisey soylemek zor.

En rahati ruhsatta motor kodu yazar, onu aratirsan teknik verilere daha kolay ulasirsin.

Ekonomik kullanima gelince, dizel motorlarin neredeyse hepsi 1700rpm den sonra maks torklarini uretmeye baslarlar, ki bu 3000 devirlere kadar oyle muazzam bi dusus olmadan devam eder, o yuzden 2000 ile 3000 devir bandinda bi yerlerde motor en rahat yol aldigi konumda olur. Ayni motor olsa dahi her aracta bu devir farklidir, en iyisi mi yol bilgisayarinin anlik tuketim degerlerinden takip ederek motor karakteristigi hakkinda fikir sahibi olmaya calismaktir.

ben 2200devirde 4 litre civarlarinda seyredilir diye dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sımdı devır mevır soyleyemıycem ama 2002 yılından berı bızde var bu aletden .Gecen hafta 60 Ytl mazot la ızmıt ıstanbul yaptım (tatıl amaclı dolanmalar da mevcut) 320 km cıvarı yol yaptım 140, ıla 180 arası bısı yapıyodu sanırım cok tutumlu aletler.motor serı guzel topluyor felan kullandıysan bılırsın ama 100.000 km de bızımkısı mantara bagladı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...