PhysX Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 neden o kadar aç insan varken süper loto oynanıyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 kapitalizm, "win-win situation" vs vb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kane&Lynch Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 12 trilyon aboww tek başına götürmüş of offf , büyük ihtimal mafya flndır gerçi neyse in soviet russia süper loto wins you Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 54 nerden çıktı ya? 49 tane rakam yok mu sayısalda :S bu sayılardan 6 tanesi çekilecekse 1.sayı 49 2.sayı 48 3.sayı 47 4.sayı 46 5.sayı 45 6.sayı 44 farklı şekilde seçilebilir. çarp bunları. 10.068.347.520 farklı kombinasyon elde ederiz. yani o kadar kolon oynamak lazım. bi kolon 50 kuruştu herhalde 503.417.376.000 liralık oyun yapmamamız gerek. ha bunların arasında 1 tane 6 bilecez 6 tane 5 bilecez vs.. kurtarmıyo zaten kurtarsa oyunu yapmazlardı di mi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 bana 54 dediler ben de olabilecek tüm olasılıklar arasında kaç tane sıralı dizi çıkabilir onu hesapladım (misal 4 15 34 45 47 50 51). Gerçi 54 değil de 49 ise sadece sayı indeksleri değişir bişey değişmez. İnşa etmesi basit bir problem ama hesap için biraz uğraşmak lazım, sağdan başlayıp sigmaları buldukça sigmanın için giren polinomun kuvveti artıyor falan vakit ayırmak lazım bi 15 dakka hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 naptın sen yiğen yav. o kadar karışık bi hesabı olmaması lazım. ben yazdım işte. 49 sayıdan 6 tane sayı çekeceksin. bunlar kaç farklı şekilde olur? sigma falan nerden çıktı ki :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 abi olasılık saçma bence. %50 dir herşeyin olasılığı diyesim var! çok inanıyorum buna. demin 4 kere ard arda para attım 4ü de tura geldi asdfsd yani şansı formulize edemedikten sonra olasılık yaş. olasılık kişiye göre değişir bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 sen herhangi bir dizinin gelme ihtimalini bulmuşsun. Ben 10.068.347.520 tane olası sonuç arasında kaç tanesi sıralı dizi onu buldum diyorum. Burda enteresan olan olay sıralı dizi olması. Şimdi benim yaptığım hesaptan bi A rakamı çıkacak. Yapılacak bir süper loto çekimi sonucu A/10.068.347.520 ihtimalle sıralı bir dizi 1 - A/10.068.347.520 ihtimalle de sırasız dizi gelecek. Onu merak ettim ama uğraşmak istemiyorum hesapla. Ve muhtemelen sıralı dizi gelme ihtimali çok düşük çıkacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 PhysX said: abi olasılık saçma bence. %50 dir herşeyin olasılığı diyesim var! çok inanıyorum buna. demin 4 kere ard arda para attım 4ü de tura geldi asdfsd yani şansı formulize edemedikten sonra olasılık yaş. olasılık kişiye göre değişir bence bi milyon kere at, bahsedilen olasılık teorisinin temel kuramlarından birini yerine getirmemişsin bir kere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 olaya tutturmak ya da tutturmamak olarak bakarsan şansın %50 ama kurduğun bir dizinin o 10.000küsür lü dizilerden birine denk gelme olasılığı 1/10kküsür vs :D parada 2 taraf var zaten 1/2 şansın var. yazı ya da tura. dik gelirse öldür kendini zaten :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Ardeth said: sen herhangi bir dizinin gelme ihtimalini bulmuşsun. Ben 10.068.347.520 tane olası sonuç arasında kaç tanesi sıralı dizi onu buldum diyorum. Burda enteresan olan olay sıralı dizi olması. Şimdi benim yaptığım hesaptan bi A rakamı çıkacak. Yapılacak bir süper loto çekimi sonucu A/10.068.347.520 ihtimalle sıralı bir dizi 1 - A/10.068.347.520 ihtimalle de sırasız dizi gelecek. Onu merak ettim ama uğraşmak istemiyorum hesapla haa pardon sıralı dizi ile uğraştıysan doğrudur :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Ardeth said: bi milyon kere at, bahsedilen olasılık teorisinin temel kuramlarından birini yerine getirmemişsin bir kere bahsedilen olasılık teorisinin temel kuramlarından birini yerine getirdikten sonra mı atayım parayı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 LAN ZATEN SIRASIZ DA GELSE SIRAYA DİZİP VERİYOLARMIŞ SONUCU NİYE SÖYLEMİYONUZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 PhysX said: Ardeth said: bi milyon kere at, bahsedilen olasılık teorisinin temel kuramlarından birini yerine getirmemişsin bir kere bahsedilen olasılık teorisinin temel kuramlarından birini yerine getirdikten sonra mı atayım parayı :) yok bi milyon kere at onun sonucu %49-48 civarlarında çıkmazsa konuşalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Ardeth said: LAN ZATEN SIRASIZ DA GELSE SIRAYA DİZİP VERİYOLARMIŞ SONUCU NİYE SÖYLEMİYONUZ AHAHAHAHAHAHAHAHA ZUAHZUAHZUAHUZAHZAUH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Ardeth said: LAN ZATEN SIRASIZ DA GELSE SIRAYA DİZİP VERİYOLARMIŞ SONUCU NİYE SÖYLEMİYONUZ herşeyin fazlası zarar üstad :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar