Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yuh


2pacAmaruShakur

Öne çıkan mesajlar

dün babam oynamış. saat 11 oldu dedi bir bak hangi numaralar çıkmış. teletexi açıyordum böle içimden de ülen dedim şuan ben burayı açıyorum ama düşünsene bu numaralar çekildi ve belkide şuan trilyoneriz. sonra sayfa numarasını girdim. sayfa açıldı numaraları gördüm. 1 tane yi zor bilen babama ve kupona tekrar bakıp kuponu çöpe attım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gelebilecek tüm olasılıklar arasında kaçının sıralı olduğu kafama takıldı da.

sıra fark ettiğine göre ve aynı sayı tekrar gelebildiğine göre (böyle olduğunu var sayıyorum) 54^6 tane olası kombinasyon var.

İlk sayı 1 ile 49 arasında olmak zorunda. İlk sayı T gelirse daha sonra 49 (50den sonraki rakamlar gelirse sıralı olamaz) tane rakam gelebilir. Yani 2. rakamın T-den 50e kadar herşey gelme izni var. 2. rakam N gelirse, 3. rakamın Nden 51e, 3. rakam K gelirse 4. rakamın K'dan 52ye, 4. rakam J gelirse 5. rakamın Jden 53e, 5. rakam M gelirse 6. rakamın Mden 54e kadar hersey gelme ihtimali var.

Yani

Sigma (T -> 0'dan 49'a) * Sigma (N -> T'den 50'ye) * Sigma (K-> N'den 51'e) * Sigma (J-> K'dan 52'ye) Sigma (M-> J'den 53'e) * Sigma(L-> M'den 54e)

hesaplatınca bunu kaç tane sıralı çekim var onun sayısını buluyor. da uğraşamadım şimdi. Algoritma analizi sorusu gibi oldu lan sdfa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...