Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yuh

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bi an hayal kurdum o para bende olsaydı napardım diye..

sonra farkettim ki 1 günde harcayabiliyorum o parayı :(
azmış be dedim..

sonra " salaaak " diye bi ses duydum. cüzdanıma baktım 5 kuruş var.

devam ettim hayal kurmaya, daha ekonomik bi şekilde.
Mesaj tarihi:
dün babam oynamış. saat 11 oldu dedi bir bak hangi numaralar çıkmış. teletexi açıyordum böle içimden de ülen dedim şuan ben burayı açıyorum ama düşünsene bu numaralar çekildi ve belkide şuan trilyoneriz. sonra sayfa numarasını girdim. sayfa açıldı numaraları gördüm. 1 tane yi zor bilen babama ve kupona tekrar bakıp kuponu çöpe attım.
Mesaj tarihi:
Finkel said:
ne yani sen 12 m e adriana limayı kazanayamacağınımı sölüosun şimdi?

konu o muydu ?

ben paticik mi lima mi diye anladım =)

12m e limayı kazanabileceiğinide sanmıyorum...

hee ben 1m e kazanırım orsaı ayrı sdfsdfsd :P:P
Mesaj tarihi:
Gelebilecek tüm olasılıklar arasında kaçının sıralı olduğu kafama takıldı da.

sıra fark ettiğine göre ve aynı sayı tekrar gelebildiğine göre (böyle olduğunu var sayıyorum) 54^6 tane olası kombinasyon var.

İlk sayı 1 ile 49 arasında olmak zorunda. İlk sayı T gelirse daha sonra 49 (50den sonraki rakamlar gelirse sıralı olamaz) tane rakam gelebilir. Yani 2. rakamın T-den 50e kadar herşey gelme izni var. 2. rakam N gelirse, 3. rakamın Nden 51e, 3. rakam K gelirse 4. rakamın K'dan 52ye, 4. rakam J gelirse 5. rakamın Jden 53e, 5. rakam M gelirse 6. rakamın Mden 54e kadar hersey gelme ihtimali var.

Yani

Sigma (T -> 0'dan 49'a) * Sigma (N -> T'den 50'ye) * Sigma (K-> N'den 51'e) * Sigma (J-> K'dan 52'ye) Sigma (M-> J'den 53'e) * Sigma(L-> M'den 54e)

hesaplatınca bunu kaç tane sıralı çekim var onun sayısını buluyor. da uğraşamadım şimdi. Algoritma analizi sorusu gibi oldu lan sdfa
  • Yeni Oluştur...