Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ereyon.com.tr - paralel ithalat

kfg

Öne çıkan mesajlar

paralel ithalat dediğin şudur: bi ürün eğer başka bir ülkede daha ucuza satılıosa, distribütör dışında 3. şahıslar, ürünleri bu ülkelerden alıp, kendi ülkesinde satabilir. çok tartışmalı bi konu, insanlar arasında hem olsun diyenler var hem olmasın diyenler var. ama şu an yasal bir durum ve zorunlulukları var: distribütör ne gibi koşullarla satıyorsa (ek parçalar, aksesuarlar, garanti), paralel ithalatçı da o koşullarla satmalı.

yani kısaca paralel ithalatsa ürün, başka ülkeden alınıp (ucuza) burada distribütörün sattığı fiyattan ucuza satılıyordur. garantisi falan olmak zorunda, yoksa paralel ithalat olmaz, kaçakçılık olur. benim telefonum paralel ithalat mesela 400ytl ucuza aldıydım, hiçbi sorunu da yok. garantilikbi durum da olmadı gerçi, performans değerlendiremicem.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm tamam o zaman... bir farkı yok diyorsunuz o zaman...

benim almayı dusundugum urun su...

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=95746

turkiyede yok henuz... onun icin burayı dusundum.. garantisi falan oluyor yani yine... oyle kayıt ettirme falan gibi bir durum da olmayacak ?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bi ara almaya kalktim ama bunu okuyunca vazgectim.

copy paste

Satın aldığınız ürünlerin üretim hatalarına karşı 2 yıl süresince tüm yetkili servisler tarafından garantili olması için mutlaka distribütör ürünleri olması gerektiğiniz biliyor musunuz?

Grey market (paralel ithalat ta denilmektedir) ürünlerini tercih ettiğiniz takdirde gerektiğinde markaların yetkili teknik servislerinin garantilerinden faydalanamaz, sadece ithalatçı firmanın servis olanaklarından faydalanabilirsiniz. Resmi distribütörlerce ithal edilmemiş ürünler türkiye için üretilmediği ve gerekli şebeke testleri yapılmadığı için telefonunuzda bazı fonksiyonlar desteklenmeyebilir, şebeke sinyalinde sorun yaşayabilir. Telefonunuz kayıt dışı ya da klonlu statüsünde görünebilir ve görüşmeye kapatılabilir. Kutu içerisinde sahte ve kalitesi düşük aksesuarlar, eksik parçalar bulunabilir.

Mağazamızda, sadece üretici firmalar ve/veya onların yetkili distribütörler tarafından ithal edilmekte olan ürünler satılmaktadır. Ürünler yetkili teknik servisleri tarafından garanti altındadır.

Sosyal ağlarda paylaş

kfg said:
hmm tamam o zaman... bir farkı yok diyorsunuz o zaman...

benim almayı dusundugum urun su...

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=95746

turkiyede yok henuz... onun icin burayı dusundum.. garantisi falan oluyor yani yine... oyle kayıt ettirme falan gibi bir durum da olmayacak ?
kayıt ettirme olayı olmaz, zaten bunlar TC'ye sokulurken IMEI'ları kayıt ediliyor.

throine senin c/p yaptığın yazının son paragrafına bakarsan zaten kendi ürünlerini satmak için kolpalandığı belli yazının.

ben gedikgross'tan nokia n95 8gb aldım 400ytl ucuza ilk cıktıgında. telefonda turkce dil yoktu, NSS miydineydi hatırlamıorum küçük bi programla, yöre kodunu değiştirince, firmware yuklemesinde TR de yukluo. ayrıca şarj aletinin fişi TR ye uygun değildi, ama kutunun içinden dönüştürücüsü bile çıktı. 8 aydır da sorunsuz kullanıyorum. merak etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
up... iki farklı konuda acmıstım topic'i, ama biri otekinin onune gecti eheh... paralel ithalat sorunu kalktı ortadan, baska telefon almaya karar verdim ve direk kvk veya genpa garantili alıcam yalnız yine sadece ereyon'da var... dolayısıyla ereyon hakkındaki goruslerinizi almak istedim, alısveris yapmıs olanlar varsa eger... eksiye baktım, kimisi cok sevmis, hızlı bayagı diyor, kimisi nefret etmis, ama sevenler cogunlukta gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...