Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şimdi cidden yardımınız gerek.

Solomnus

Öne çıkan mesajlar

http://www.paticik.com/forum/view.php?id=69456

Bu önceki mesajımın linki.Okumak istemiyenler için kısaca onboard ses kartımın sound blasterı açamaması sonucunda yardım çığlıklarımı anlatıyor. Şimdi baktım yardım gelmiycek ve böle garip bişey karşısında yapıcağım herşey dahada bi aletin içine edicek bende çıktım bi tane 10 dolarlık ses kartı aldım.
Olay dahada ilginçleşti:

1.Hala sesler aynı,mp3 dinleyemiyorum,videolarda ses yok.
2.Garip ama mp3 leri kartın cdsinden çıkan bir playerla dinleyebiliyorum.
3.BIOS tan girdim 'Onboard legacy audio' seçeneğini disable ettim ama makinem inatla kartı keşfetmekle kalmıyıp bide driver yüklüyor ( iptal desemde farketmiyo yani)
4.Windows 98se kullanıyorum,milyonlarca kez format attım (ses kartını yükledikten sonra atmadım gerçi)
5.Daoc hesabını tekrar açtım yani zamanım boşa geçiyor dolayısıyla bu topici okuyan ama üşenip yazmayanlar lütfen yazın :).
Sosyal ağlarda paylaş

Kartlardan birisi ile ses kartının irq çakışması sistemi kitliyor olabilir.

Ben şimdi birşeyi anlamadım on board ses kartın + soundblasterın mı var ?
yoksa sadece soundblasterin mı var?

Herneyse , ses kartını çıkar anakart üzerinde slot değiştir bakalım , ama muhtemelen irq çakışması olacaktır onuda ancak biostan halledersin , daha detaylı bilgi verirsen daha çok yardımcı olabilirim.[signature][hline]starcraft.mizzah.com
www.sylveria.org
Sosyal ağlarda paylaş

Demekki sorun biostanmış , windows otomatik olarak tanımaya çalışıyordu. Bir şekilde yüklememişsin windowstan on board ses kartını böylece driverlar çakışmamış ve soundblaster galip gelmiş.

Dios tan advanced settings (yerini bilmiyorum anakartına göre değişir) den girip onboard sound u disable etmen gerekiyor birdaha böyle bir sorunla karşılaşmamak için..[signature][hline]starcraft.mizzah.com
www.sylveria.org
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bios ta integrated peripherals gibi bişi vardı.Orda onboard legacy audio altındada sound blaster var.Onboard sesi açarsam windowsun açılma sesleri falan çıkıyor.Sound blasterı açarsam her ses çıkıyor.Sorunum sound blasterı açamamamdı windowsa giremiyordum açınca.Ondan zaten kart aldım ama kartı alıncada onboard sesi kapatmama ramen detect etmeye devam etti.Şimdi format atınca artık onboard kartımı görmüyor bende diğer ses kartımı kullanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu otomatik donanım bulma hedesi microsoft'un bize yutturduğu en büyük kazıklardan birisidir. Hiç olmazsa disable özelliği koy be adam. İstemiorum kardeşim, ses kartı takılı olsun ama yüklenmesin, yok illa yüklencek.

Bu arada win98'de safe mode'dan girip silebilirdin eski kartı o zaman temelli gidio. Yada aygıt yöneticisine girip ordan o kartın özelliklerinden "bu aygıtı devre dışı bırak" ı seçebilirdin.

Sağ alttaki ses ayarı ikonuna çift tıklayıp ayarlardan özelliklere girince orda mixer aygıtını seçebiliosun. 2 ses kartı varsa istediğin bi tanesini seçebiliosun. O seçtiğini kullanıo windows. Öyle de bir özellik var yani. Hani aklında olsun bi daha olursa diye yazdım.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...