montezaus Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Dün o belgeselin ikinci bölümünü izleyebildim de bence gayet başarılı. Çarşamba saat 21:00 di galiba başlangıç saati ve bence 1. dünya savaşı hakkında merakı olan kişiler için çok sağlam bir temel. En azından o zamanki ülkelerin savaşa hazır olduğunu, pazar ve sömürge ihtiyacından doğduğu ve diğer şeylerin yalan olduğu gibi saçma şeyleri öğretimleri boyunca gören bizim gibi kişiler için oldukça değerli bir kaynak. Savaş hakkında gerçekten bilgi sahibi oluyorsunuz ki benim izlediğim bölüm sadece almanyanın belçikayı alıp paris yakınlarında savaşması ve orada yenilip yeni sınırlarına kadar geri çekildiği periodu anlatıyordu, tabi ki ilk defa duyuyordum bunları ve benim için oldukça değerliydi, diğer bölümlerini de izlemeye çalışıcam. Tabii içinde birçok ayrıntı da var[signature][hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar* --- Diaboli virtus in umbust est Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murdoch Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2004 Sevgili sergencigim çünükü I. dünya savaşında türk insanı öldü.Zaten şerefsizler Ermeni soykırımını onaylatmaya çalışıyorlar.Bi de bu Balkan dewletlerinin adilikleride eklenincer Yunanlılar ülke bütünlülügünü bozdular bu olay sonucu Türkler insan degiller yani yanlız süikat edilenin Türkler oluşu.Tecavüzler,eziyetler vs... Yaşasın Türklük ve Cumhuriyeti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Şubat 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2004 Böylesini bulunca bırakmamak, konuşturmak lazım. Enteresan tabii, çok enteresan fikirlere sahip arkadaş ve ortada bu kafayla dolaşan, hareket eden, düşünen büyük bir kesim olduğu gibi acı bi gerçek var. Gülsem mi, ağlasam mı.. Bi şarkı vardı, ben sade şu bölümünü hatırlıyorum; "4,5; ruslar kalleş,...". Şarkıda çocuk ezgileriyle 1,2,3 veya 12,13,14 diye tüm uluslara kafiyeli bir şekilde sövüyordu, sanırım çocuklara öğretiliyor. Netice ortada işte, herkes bize karşı, daha ne duruyorsun. Biraz gezip dolaşmak, gözleri açmak lazım, kimsenin kimseye bi düşmanlığı yok, egenin öteki tarafına geçince farkediyorsunuzki, sizin üzerinizden kin kusarak politika yapan aynen bu mantalitede ufak tefek gruplar var, yani türkler tarihi düşman, diğerleri de düşman. Her tarafı düşmanlarla çevrelenmiş, tüm dünyanın kendisine düşman olduğu bir ulus olarak istiklal marşımız bile "korkma" diye başlamıyormu zaten, pay çıkarsınlar, kullansınlar...[signature][hline]'Reports that say that something hasn't happened are always interesting to me, because as we know, there are known knowns; there are things we know we know. We also know there are known unknowns; that is to say we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns — the ones we don't know we don't know.' Donald Rumsfeld --- Diaboli virtus in umbust est Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crippmind Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Birinci dünya savaşı almanyanın avrupanın ortasında çok güçlenmesinden ve fransa ve ingiltereye tehdit oluşturmasından dolayı çıkımıştır. 30-40 km genişliğindeki cephede milyonlarca asker ölmeyi beklemiş ve ölmüstür de. saatlarca süren topçu ateşi sonra başlayan piyade saldırıları hep kaybedilmiştir. en sonunda almanya savaş kaynaklarının azalmasından dolayı barış yapmak zorunda kalmıştır. kazanan devletler de tıpkı osmanlıyı parçaldıkları gibi bir açlıkla almanyayı da parçalamışlardır ve alman halkını mahçup halde bırakmışlar ama 20 yıl sonra da bu yaptıklarının cezasını da pek acı bir şekilde ödemişlerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar