armagildo Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 p.tesine c odevim var. kullanici bir sayi girecek yazdigim programda girilen sayiya kadar olan butun asal(prime) ve mukemmel(perfect) sayilari listeleyecek. isin asal sayi kismini hallettim ama mukemmel sayilar problem cikariyor cunku sayinin bolenlerini '%' komutu ile buluyorum ama bu komut sadece integerler icin gecerli. doublelar icin de gecerli bir komut var mi acep? bi de internette saglam bir c/c++ sitesi bilen var mi?son olarak program kullanicidan dvm etmesi icin 'n' programdan cikmasi icin 'm' harfini girmesini isteyecek ama benim programda beklemiyo. printf komutundan sonra gelen scanf i siklemiyo program. ama scanf de character yerine integer kullanınca isler adam gibi yuruyo. acaba ascii kodlarinimi kullansam???...simdiden yardim eden butun kahramanlara minnetimi sunarim...[signature][hline]i hate love, i love hate. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 double lar için % operatorüne gerek yok ayrıca olmasıda pek mantıklı değil? yani 2 reel sayıyı bölersen kalan falan olmaz?? şöyle bi düşünürsek senin istediğin programda double kullanmana gerek yok?? nerdeyse sürekli bölünebilirliği test ediceksin onuda int veya long la kullanarak yaparsın. negatif sayılarla uğraşmayacağına göre unsigned int ve unsigned long da kullanabilirsin.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raid3r Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 istediğin şeyler zaten hep integer olacak. yani asal sayılar da mükemmel sayılar da zaten integer. rahan da belirtmiş double kullanmana gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armagildo Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 valla haklısınız...diyecek bisi yok bu arada cok saol fizban[signature][hline]i hate love, i love hate. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar