Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR den gitmeyi istemek hainlikmi? Korkaklikmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
throine said:
diger ülkelerin size cenneti vaad ettiğini soylemiyorum ama türkiye'den daha iyi oldukları kesin. vatan borcu, ülke sevmek, türk olmakla bilmem ne olmakla gurur duyuyorum da ben ondan bu ülkedeyim demek kendini kandırmaktan baska birşey değil.

ben böyle yetiştim arkadaş. ülkemi sevmeyi türk olmakla gurur duymayı öğreterek yetiştirdiler beni.yeniden bir seçim hakkı verseler yine türk olarak doğmayı seçerdim.ve benim gibi düşünen birçok insan vardır.

okuduğum üniversite ve yurtdışındaki akrabalarım sayesinde üniyi bitirir bitirmez gidebilirim bu ülkeden ama düşünmüyorum öyle birşey. sen böyle düşünmeyebilirsin ve istersen londra sokaklarında god save the queen diye koşturabilirsin, daha iyi hayat şartlarında yaşayabilirsin.kimse de böyle bir hayatı seçtiğin için sana hakaret etmez kendi seçimin. ama burada kalan insanlara ülkesini sevdiği söyleyen insanlara safsınız , kendinizi kandırıyosunuz diyerek hakaret etmen senin nasıl bir insan olduğunu gösteriyor. eğitimli bir çok insanın gitmesini istemem bu ülkeden ama senin gibi insanların gitmesi çok isabetli olur bu ülkeden.
Mesaj tarihi:
Bu ulke bizi yetistirdi diye onu ozel yapan birsey yoktur bence. Zira dunyanin baska ulkesinde dogsaydiniz o ulke sizi yetistirecekti. Belki acliktan surunecektiniz belki de cok daha iyi sartlarda yasayacaktiniz.

Devletin belirli kontrol mekanizmalariyla minimuma indirilmesi gerektigini dusunen bir insan olarak devlete bir borcum oldugunu dusunmuyorum. Zira devlet bana bir verirken 10 aliyor ailemden ve benden vergilerle; yani devlet aldiginin karsiligini vermiyor. Yurtdisinda yasayacaksam kesinlikle vicdanimin sizlayacagini dusunmuyorum, zira bir noktada insanin baskalarinin hakkini,hukukunu ve ozgurlugunu kisitlamayacak sekilde kendisi icin yasamasi gerektigini dusunenlerdenim.

Turkiye'nin de hicbir sekilde bu dinamiklerle duze cikacagini dusunmuyorum. Zira buradaki insanlar buyuksehirlerde yasiyorlar genelde ve askerligini yapmamislar bir cogu (buna ben de dahilim) ama askerliklerini yaptiklarinda gorecekler ki okuma yazma bilmeyen, bel soguklugu yasayan arkadasina "kopekle cinsel iliskiye gir duzelir" diye cozum ureten, Hulya Avsar'i hala tanrica zanneden, pisuara kafasini sokup burasi kafa yikama yeri degil mi diye yanindaki adama soran ve bu tarzda yasayan on binlerce insan var bu ulkede. Umarim diger Turkiye'yi gordugunuzde umutlariniz tukenmez.

Uc hafta sonra Kanada'ya doktora egitimine gidiyorum. Acikcasi zor geliyor alistigim seylerden ayrilmak ama oranin ortamina uyum saglayabilecegime inaniyorum yapim geregi. En azindan orada cok calismanin Turkiye'nin aksine odullendirilecegine inaniyorum ki adamlar bu sistemi daha okuldan koyuyorlar. Ne kadar cok arastirma yaparsam, ne kadar ozgun sey yaratirsam, ne kadar iyi calisirsam bursumun ona gore artacagini soyluyorlar her sene yapilan bir degerlendirme sonucunda. Geri donerim ya da donmem orasi simdiden belli degil, ama calismamin karsiligini alacagimi dusunmuyorum su anda TR'de, zaten oyle dusundugum anda geri donerim herhalde. Ama boyle kayirmaci ve belesci bir toplumda boyle seylerin gerceklesmesi cok zor. Cok uzun zamandan beri Turklerin kanina isleyen ummetcilik ve "baskalari bizim yerimize dusunur" zihniyetinin yikilmasi lazim globallestikce. Ama malesef bizde tam tersi oluyor ve bu da acikcasi cok tezat bir durum.

Turk milletinin kayirmamayi,calisana hakkini vermeyi, hakeden adama pozisyon vermeyi, karsisindakini ve kendini aptal yerine koymamayi ogrenmesi gerekiyor ki bunu topluma asilamaya aramizdan kimsenin omru yetmez. Ya sisteme entegre olursunuz, basta kim varsa ona gore serbet verirsiniz ya da dunyaya acilip kendinize yer ararsiniz.

Bu isler boyle...
Mesaj tarihi:
dillinger said:
said:
Eğer bir yeri seviyorsanız, orası dünya'nın en güzel yeridir. eğer dünya'nın en güzel yerini sevmiyorsaniz, orası dünya'nın en güzel yeri değildir.
Mesaj tarihi:
porsuk said:
dillinger said:
said:
Eğer bir yeri seviyorsanız, orası dünya'nın en güzel yeridir. eğer dünya'nın en güzel yerini sevmiyorsaniz, orası dünya'nın en güzel yeri değildir.
Mesaj tarihi:
Amerika'dada tarikat sorunları var !
Azmı amerikan basını sallandı kilisede koroya gelen çocuklara gizli tarikat dersleri verildiği !
Azmı uyuşturucu var Amerika'da ?

Mesela Fransa'da hükümeti halk aynı "erdoğan" gibi "anti-laik" görüyor neden çünki sarkozy "ben laikliğin tanımını değiştiricem" diyor.

Mesela Fransa'daki banliyo gençlerinin ayaklanmasının diğer Avrupa ülkelerine sıçramasıda bir huzursuzluk belirtisi...

İskandinav ülkeleri satanist dolu yani insanlar kiliselere gidemicek kadar huzursuz...

Bizim tikiler varsa amerikanlarında yeni nesil MTV gangster'leri var...

Güney Amerika açlıkla uğraşıyor...

Almanya gençliği resmen Amerikan gençliği oldu.

Tek laf söyleyemeyeceğim ülkeler : Japonya,rusya,ingiltere gibi ülkeler.Aklıma gelen sorunları yazdım sadece.Kimbilir neler vardır...
Mesaj tarihi:
6 sayfayı okumadım konu ile ilgili kendi görüşlerimi yazıcam tamam ülkemiz tüm güzelliklerine rağmen yaklaşık 50 yıldır yanlış yönetiliyor(yönettiriliyor) diyelim ki yurtdısında yaşamaya başladın kafan rahat cebin dolu bu sana sadece mutluluk verir vatan bilinci önemli bence hep merak ederim her yıl almanyadan avusturyadan gurbetciler gelir arabasıyla falan adamların zaten 1 ay izini oluyor ondada niye Türkiyeye geliyorlar diye sorduklarım gurbette yaşamadan bilemezsin der o nedenle yurtdısında yaşamaktansa ülkemi düzeltmek için çalışmayı yeğlerim.
soruyorum bu ülkeden gitmeye karar vermeden önce bu ülkeyi düzeltmek/kurtarmak için ne gibi bir çalışma yaptın?
Mesaj tarihi:
Lancelion said:
radical said:
İskandinav ülkeleri satanist dolu yani insanlar kiliselere gidemicek kadar huzursuz...

kaynak ?

bildiim kadarıyla iskandinavlar zamanında çok din baskısı gördüünden ateistlerin ve satanistlerin sayılarında artış olmuş. hatta bazı olaylarda (norveç'te) kilise yakmaya kadar gitmiş. ama kiliselere gidemicek kadar huzursuzlar mı onu bilemem.
Mesaj tarihi:
@spectre

almanyadan/avusturyadan gelen gurbetçiler zaten orda gittikleri ülke hangisiyse oraya entegre olamadıkları, çok kapalı bi toplumda yaşadıkları için hoşlarına gitcek bi şeyler varsa da öğrenmiolar (veya toplum baskısından isteyen de öğrenemio). kim olursa olsun öyle bi toplum içinde yaşasa geri dönme ihtiyacı hat safhada olur.
Mesaj tarihi:
Xelee said:
@spectre

almanyadan/avusturyadan gelen gurbetçiler zaten orda gittikleri ülke hangisiyse oraya entegre olamadıkları, çok kapalı bi toplumda yaşadıkları için hoşlarına gitcek bi şeyler varsa da öğrenmiolar (veya toplum baskısından isteyen de öğrenemio). kim olursa olsun öyle bi toplum içinde yaşasa geri dönme ihtiyacı hat safhada olur.

yok be abi gayet entegre olmuş almanyada dogma büyüme alman şirketlerde yönetici olmuş almanyada okumuş 2. küşak akrabalarım var her sene geliyorlar bizim anlayamacağımız bi vatan özlemi var kuzenim bi lafı vardır
biz ne kadar almansak o kadarda türküz bunu unutmadık falan gibisinden
konu sapmasın bence Türkiyeden gitmek istemek hainlik falan değildir ama ben bu ülke için birşeyleri değiştirmeye caba harcamak varken buraları fatoşlara bırakıp gitmem .
Mesaj tarihi:
Amerikada eger 2450 dollar odediysen bir parmak kesigi icin bu senin hatan,

Cunku amerikadaki temel kural OZEL SAGLIK SIGORTASI yaptirmaktir, ve eger zaten bunu yaptiramayacak kadar az kazaniyorsan o zaman o hastaneye gitmemen gerekirdi. Evet cok acimasiz paran yoksa sartlar cok zorlar seni orda.

Avrupa ulkelerinin temel sorunu gocmen nufusun yarattigi azinlik sorunlari, sisteme entegre olan kimse avrupa konusunda sikayet etmiyor...

Fransa basbakani laikligin tanimini degistirip DINE DAYALI TARIKAT tarzi devlet yonetimi getirmeyi dusunmuyordur herhalde?
Mesaj tarihi:
said:
Avrupa ulkelerinin temel sorunu gocmen nufusun yarattigi azinlik sorunlari, sisteme entegre olan kimse avrupa konusunda sikayet etmiyor...

Fransa'ya gitsen müslüman banliyo gençleriyle yaşamak zorunda kalıcaksın...
Belçikaya gitsen PKK'lılarla yaşamak zorunda kalıcaksın...
Almanya'ya gitsen aslancılarla yaşamak zorunda kalıcaksın...
Amerikaya gitsen para havuzlarında yüzmüş gibi gösteren hepsi "junkie" keşlerle aynı otobüslere bineceksin.
Türkiye'de yaşaman yukarıdakilerden farksız olucak.
Ayrıca Avrupa ırkçılık kaynıyor.

said:
Fransa basbakani laikligin tanimini degistirip DINE DAYALI TARIKAT tarzi devlet yonetimi getirmeyi dusunmuyordur herhalde?

Fransa'dakilerde erdoğan için ya aynısını söylüyorsa ?
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:
Londra'dayim. riglous demiski "dunyanin neresine gidersen git ayni problemler orda da seni bulacak..." Hayir. Yok oyle birsey.

biraz doğru %70 falan doğru hatta.. annem bile evin işi bitsin, doktor da izin versin de geri döneyim. Dışarıda canım sıkılıyordu ama çok huzurluymuşum! diyor, daha ne diyeyim!

LathspeLL said:

Hicbir sistem calismiyor...
Saglik sistemi cokmus;
egitim sistemi cokmus;
guvenlik birimleri rezil;
yargi curumus;
devlet curumenin, rezilligin basi halinde.

yurtdışında umarım ağır bir hastalık geçirmezsin.. sağlık olayını dışarıda çözmek zor oluyor. burada paran varsa [ssk demiyorum tabii] bir şekilde işini hallediyorsun ama dışarıda paran olsa dahi ağır sıkıntı çekebiliyorsun.. ki hasta hasta hiç uğraşılmıyor [edit] riglous'da yazmış zaten... sadece acil olayı ya da özel sağlık sigortası değil konu. mesela basit bir rahatsızlığı göremeyebiliyorlar ve büyüdüğü zaman çok can yakabiliyor bu minikken halledilmesi çok kolay olan şeyler! ha bu türk doktoru çok iyi midir demektir? bak bilemiyorum. sanırım biraz daha pratikler. babası doktor olan birileri yazar zaten [ki ben doktorlardan falan hoşlanmam! gerisini siz düşünün]

LathspeLL said:
Kurumlarin adil olmayan islemleri olmuyor, olursa hukuk senin yaninda oluyor, hakkini sonuna kadar basariyla savunuyorsun.

Hersey akillidan, akilciliktan, mantiktan yana.
Ama turkiye'de cahillikten yana.
Iste fark burada.

edit: burayı nasıl sildiysem silmişim!!
genelde cahil bir toplum olduğumuz doğru ama diğerlerinin de sütten çıkmış ak kaşık olduğunu söylemek cidden zor olacaktır. dışarısının en büyük avantajı sunduğu imkanların çeşitliliği. elbette bunlara ulaşabilme garantisi yok ama vitrinden bakıp salya akıtan çocuk gibi özene özene bakabilirsiniz. bir de hobisiydi, şusuydu, busuydu.. insanların kendilerine zaman ayırabilmesi güzel! tr'de yapmak biraz sıkar.. gerek geçmişimizde gerekse ulaşabildiğimiz sınırlar içerisinde kişisel zaman ayırıp dilediğini yapmak biraz zor bir seçenek bizler için.

gelgelelim -en önemli konu bu- gittiğinizde çok sağlam bir şekilde gitmiyorsanız, aileniz siz çok küçükken yurtdışına gitmemişse ne olursa olsun yabancı olacaksınız, ne olursa olsun büyük bir savaş vereceksiniz ve kasıp duracaksınız. hani attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değecek mi? işte o büyük bir soru işareti. dahası eğer "tutunamazsanız" geri dönüş olayı da ayrı bir dert olacak. buradaki hayatınız "save edilmiş" sizi bekliyor olmayacak. her şey değişmiş olacak, yine yeniden başlayacaksınız yurtdışında kastığınız gibi..

demek istediğim gitmek %100 güzeldir demek gitmemiş olmaya veya henüz uyanmamış olmaya delalet eder!

@riglous:
buradaki şartlara ne kadar hakimsin bilemiyorum. gönül isterdi ki halkın isteği ve dileği gerçekten iyi yönlü değişimlerden ve gelişimden yana olsun ve bu gelişimleri gerçekleştirebilsin. ama bu güzel bir hayal burada! bu geyiklerin en standartlarından birisi "milleti temsil et!" hedesidir. gelgelim bizde sistemi izlediğinde işlerin böyle işlemediği ayan ve de beyan ortadadır. bir diğeri de "herkes kendi kapısının önünü süpürse hede hödö.." diye devam eden geyiktir. bilakis bunun hatası da burada bazı daha eşit kişilerin herkesin kapısının önüne, üstüne ve içine pislemesinin hak olduğu gerçeğinin ütopik bir şekilde unutulmuş olmasıdır. son olarak "eğitimli kesimin çoğalması için yardım.." gibi bir seçenek de var (tüm bu seçenekleri genel olarak yazıyorum tabii) ancak o da biraz sıkar. eğitimli kesimin ne kadar eğitimli olduğu belli, eğitim seviyesi belli ve daha da dikkat edilmesi gereken kısmı toplu yönlendiren dinamiklerin hepsinin eğitimsizliği aşıladığı gerçeği. kısaca yapacağınız kör dövüşünden başka bir şey olmayacaktır.

kısaca sizin naifliğiniz deliler gibi çalıştığınız şeyin başkası tarafından rüşvet, hamili kart yakınlığı, dost çevresi genişliği gibi tr'de ve diğer geri kalmış ülkelerde görülecek bir şekilde işten hiç anlamayan birisine havale edilmesi ile birlikte kırılacaktır.. haliyle kırılmaması halinde burnunuzu daimi duvara çarpacağınız da açık ve nettir.

değişimi gerçekleştirmek bu sistem için güzel bir hayaldir ama olabilirliği düşüktür. giden gitsin bizler hede hödö yapabiliriz ancak hoş bir amaç olarak tebessüme sebep olacaktır haliyle. e peki benim gülmem saygısızlık mıdır? elbette! ben de o naifliği yavaş yavaş kırılan kesimdenim.. ondandır
Mesaj tarihi:
SenariouS said:
ana başlığa cevap veriyorum

Gitmek korkaklık veya hainlik değildir. Ama gittikten sonra geri dönmemek bir nevi vatan borcunu geri ödememk gibi bir şey. Ne olursa olsun bu toprakalarda yaşamış herkesin bu yurda sorumlulğu vardır. Her ülke için geçerlidir bence bu ve geçerli olacaktır. oyüzden gitmek bir yana, bir şekilde bu ülkeye borcunu ödememk hainliktir.

aynen öyle.

bazı manevi duygular vardır şeref namus atalara geçmişe saygı gibi.

dedenin dedesi gitmeyip kanını akıttıysa net ortamında rahat laf etmek şehit torununa haram gibi bişeydir.

deden şehit değilse zaten sorun yok diyesim var ama maalesef o bile doğru değil.

annenin doğurup seni sen yaptığı ekmeğini yediğin suyunu içtiğin yeri yönetimler yüzünden satmak şerefsizlik olarak geçer. (duygusal ifade değil tamamen mantıklı)

bu duygulara sahip insan kendini yurtdışında geliştirebilip memleketine geri döner ve tüm zorluklara karşı baş atasının ve diğer atalarının bıraktığı yolda memleketi için çalışır.

dünya üzerindeki tek şehit kanlı bayrağa sahip ülkeden bahsediyoruz demek bile istemiyorum, bu kadar basit bile değil yani.
Mesaj tarihi:
Yönetimleri sistemleri eleştirmek çok doğal bir kavram, hatta vatanını sevenler bu konulara daha çok kafa yorar.

Ancak vatan bize ne verdi gibi bir şeyi sorgularsak cevabı öncelikle kendimizde aramak lazım. Koskoca kendimiz varken hala vatanın bize ne verdiğini aramak..

yönetimleri eleştirmek isteyen "devlet, hükümet ne verdi" vs.. der mesela farklı olarak.
Mesaj tarihi:
kendinden kastım herkes için geçerli bi durum.

herkes doğduğu büyüdüğü yaşadığı yerin mirasından oluşur.
Buna maddi manevi her şey dahil toprağındaki kromozomundaki elementinden tut kültürüne kadar.
Mesaj tarihi:
Tamam bana +'ları say diyorum. Ama kromozomları değil. Mesela güvenlikten gel? Sonra devam et.

Sonra de ki, şu şu sebepten dolayı bundan iyisi bulunamaz. Veya şu şu sebepten daha iyi şartlar bulunsa da gidilmemeli.
Mesaj tarihi:
İyi olduğunu söylemiyorum.

Sahip olduğumuz mirastan bahsediyorum.

Kötü de olsa kutsal miras olduğu gerçeğini değiştirmez diye düşünüyorum.

Alman vatandaşı olsam böyle düşünmeyebilirdim çünkü bayrağım dedemin dedesinin kanıyla yapılmış olmazdı..vs.

(bu derece basit değil, tek bir örnek)
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

buradaki şartlara ne kadar hakimsin bilemiyorum. gönül isterdi ki halkın isteği ve dileği gerçekten iyi yönlü değişimlerden ve gelişimden yana olsun ve bu gelişimleri gerçekleştirebilsin. ama bu güzel bir hayal burada! bu geyiklerin en standartlarından birisi "milleti temsil et!" hedesidir. gelgelim bizde sistemi izlediğinde işlerin böyle işlemediği ayan ve de beyan ortadadır. bir diğeri de "herkes kendi kapısının önünü süpürse hede hödö.." diye devam eden geyiktir. bilakis bunun hatası da burada bazı daha eşit kişilerin herkesin kapısının önüne, üstüne ve içine pislemesinin hak olduğu gerçeğinin ütopik bir şekilde unutulmuş olmasıdır. son olarak "eğitimli kesimin çoğalması için yardım.." gibi bir seçenek de var (tüm bu seçenekleri genel olarak yazıyorum tabii) ancak o da biraz sıkar. eğitimli kesimin ne kadar eğitimli olduğu belli, eğitim seviyesi belli ve daha da dikkat edilmesi gereken kısmı toplu yönlendiren dinamiklerin hepsinin eğitimsizliği aşıladığı gerçeği. kısaca yapacağınız kör dövüşünden başka bir şey olmayacaktır.

kısaca sizin naifliğiniz deliler gibi çalıştığınız şeyin başkası tarafından rüşvet, hamili kart yakınlığı, dost çevresi genişliği gibi tr'de ve diğer geri kalmış ülkelerde görülecek bir şekilde işten hiç anlamayan birisine havale edilmesi ile birlikte kırılacaktır.. haliyle kırılmaması halinde burnunuzu daimi duvara çarpacağınız da açık ve nettir.

değişimi gerçekleştirmek bu sistem için güzel bir hayaldir ama olabilirliği düşüktür. giden gitsin bizler hede hödö yapabiliriz ancak hoş bir amaç olarak tebessüme sebep olacaktır haliyle. e peki benim gülmem saygısızlık mıdır? elbette! ben de o naifliği yavaş yavaş kırılan kesimdenim.. ondandır

Hakimlik konusunda pek suphem yok, TR'deki ortami durumu biliyorum. Sanirim kilit nokta senin soyledigin gibi naiflik. Aktivizmi atesleyen hikaye vardir su deniz yildizi muhabbeti. Ona ek olarak da damlalarin surekliligi derler. Birbirini tamamlar :). Tabii ki kolay bi is degil akintiya karsi kurek cekmek. Ama kimse de kolay olacagini soylemedi. Yapmak isteyen yapar, daha once de soyledigim gibi. Burda yapmayanin yol vermesi onemli ki gulmek umit kirici bir eylem. Sen de soylemissin saygisizlik diye. Bence bir sey yapmali. Ama yapmiyosan da saygi duyup kenara cekilmeli. Ben baskalarinin da bana katilmasini isterim tabii ki. Ama kimsenin kolundan tutup da "yapacaksin uleyn" diyecek halim yok. Bu nedenle senin secimine de saygi duymak zorundayim.

Naiflik ya da degil, benim annem 57 yasinda. Gidip sosyal toplum orgutlerini arastiriyo, hangisinde daha fazla katkisi olabilecegine bakiyo. Gidip uye oluyo. Simdi bu kadin 1970'leri de gormus, darbeleri de yasamis. Bu gun gelinen noktanin da farkinda ve buna karsilik eger o yapiyosa, benim haydi haydi yapmam lazim.

@Recall, orda vurgulamak istedigim nokta, paran olsa da duzgun bir saglik hizmeti alamiyor olman.

Sirf saglik olarak gormeyin bunu.

said:

Hicbir sistem calismiyor...
Saglik sistemi cokmus;
egitim sistemi cokmus;
guvenlik birimleri rezil;
yargi curumus;
devlet curumenin, rezilligin basi halinde.

Hicbir sistem calismiyor... Buna verecek fazla bi cevabim yok cunku zaten havada bir soylem.

Saglik sistemini konustuk yeterince.

Egitim sistemi cokmus... Ben burda ozel ders veriyodum, daha dune kadar. Cocuklardan cok buyuk insanlara, istatistik falan aliyolardi yaz kursu olarak. Onlarla epey muhabbetini yaptik bunlarin. Simdi egitim sistemi saglikli diyelim. Sonuca baktigimizda, mevcut IT elemani ve muhendis sayisi oldukca az. Illaki yabanci insan bulundurmalari gerekiyor (bkz. degisen OPT yasasi). Bunun sorumlusu universiteler mi? Hayir, cunku ogrenciler kendi secimlerini yapiyor. O zaman ogrenciler bu alanlari istemiyolar, sevmiyorlar. O zaman sevdirmek icin ne yapmali, matematik/fizik/kimya/biyoloji derslerini artirmali. Fizik/kimya/biyoloji zaten karsilastirildiginda oldukca iyi durumda. O zaman sorun matematikte. Goreceksiniz ileriki 10 sene icinde ABD'deki universite oncesi egitimde gorulen matematik mufredati degisecek ve cocuklar cok daha zorlanacaklar. a.k.a Bu sistem de tahmin ettiginiz kadar duzgun degil. Biz onlar gibi olmak istiyoruz, onlar bizim gibi olmak istiyor...

Guvenlik birimleri rezil... Ahahaha, polisin kral oldugu bir yerdeyiz. "Sir" diye yaklasmadigin zaman adamin sana olan tutumu 50% negatif oluyo. Gereksiz yere fiziksel kuvvet kullanan mi istersin, anlamadan panik olup sorun yaratan mi istersin...

Yargi curumus... Bunun cevabini vermistim onceki mesajimda. Her sey bulacagin yahudi avukat ve $10.000'a bakiyo.

Devlet curumenin basi halinde... Devlet dedigin sey, bilmem kac firmanin elinde. Senatorler geldikleri yerdeki tanidiklarinin cebini doldurma telasinda. Secimlerde sirf Republican'lar kazansin diye California'da isim benzerliginden dolayi Demokratlarin oylarini iptal ettiler. Yargiya gidildi, dava reddedildi. Republican'lar aldi California'yi, Bush baskan oldu. 2 ay sonra mahkeme "kusura bakmayin siz hakliymissiniz, buyrun secmen hakkiniz. Bir sonraki secimlerde kullanabilirsiniz" dedi. Cok tanidik geliyo bunlar bana... TR'de de olmuyo mu boyle seyler? Curume insanin oldugu her yerde.

En azindan ABD icin kanitladigimi varsayiyorum bu kismini. Yasamadigim icin bilemiyorum, konusmak ve yorum yapmak istemem diger yerler icin. Ama bu soylediklerimi gormezden gelen bircok insan var burda da. Yasam onlar icin gulluk gulistanlik. Ben inaniyorum ki, baska bir yere gittiginiz zaman da, gerek Hollanda olsun, gerek baska bir yer olsun yine sorunlariniz olacaktir. Eger tahammul ederseniz tabii ki yasam sizin icin daha huzurlu olur orda. Boyle olursa da ne kadar guzel zaten. Hayatinizin tepe noktasina varmis oluyorsunuz. Sahane bir sey ki ben sahsen buna kostek olmak istemem. Dedigim gibi kendimle celisirim zaten cunku ben de yurtdisindayim.

3 haftaya donuyorum cok sukur. Cok sukur cunku ben TR'nin isleyisini biliyorum. ABD'yi de ogrendim. Bana TR'ninki cok daha kolay geldi. Siz de gidin gorun. Size orasi daha kolay gelirse kalin tabi. Ama bu secimi yaparken dasaa'nin da soyledigi gibi TR'deki hayatinizi kaydedip saklamak gibi bir sansiniz olmadigini bilin ki donerseniz, eski hayatinizi istemeyin.
Mesaj tarihi:
said:
siyasetçiler kendini düşünüyo hayata 1 kere gelicez yaşayalım tadına varalım diyolar

Halkın hepsi "vatanım için yapmalıyım bütün yaşamım boyunca herşeyi" şeklinde düşünüyor sanki de... Biz ne isek siyasetçilerde aynı düşünce yapısında. Kökten çözüm lazım bu şekilde bir 50 sene daha idealist bir siyasi parti / şahıs bekleyemessin zaten...
  • Yeni Oluştur...