Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR den gitmeyi istemek hainlikmi? Korkaklikmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Prawler said:
@Victor:

Ama oyle deme, nice insanlar hayatlarini paraladi bu ulke icin.
James Bond'a gore sen de paralayacaksin, butun bu yazdiklarina katlanip. Secim sansin yok, eger secip insan gibi fakat gene dogdugun yere ozlem cekerek yasiyorsan milli degerlerden, vatan sevgisinden yoksunsundur,zavallisindir,eziksindir.

Ulke senden onemlidir.
Senin bir birey oldugun, insan gibi yasamaya hakkin oldugu gercegi ulkeye hizmet etmenden daha az onemlidir.

Mezarda onemli olman ve hayatin boyunca milyonlarca haksizliga ugraman, kopek gibi calisip bir yerlere gelememen de ulkeye hizmet etmenden onemli degildir.

Dunyada altruizm kadar zavalli bir kavram, altruistler kadar zavalli insanlar yoktur bana gore de. Hadi bakalim 50 ye gidiyoruz.

Onu gectim, sayfalardir bir insanin ulkeye hizmet etmek icin o ulke sinirlari icerisinde yasamasi gerektigi safsasatasi tartisildi.

Ben katlanmak zorundasın gibi bişey demiyorum. Diyorum ki bu hükümetlerin hatasıdır ülkenin toprağının suyunun köyünün bayrağının değil. Başka yere gidip ülkeni severek özlem duyuyorsan zaten dediğim noktadasın. Benim bahsettiğim ülkesini bayrağını hiçbişeyini sevmeyip kaçan ve özlem duymayanlaraydı. Bu insanlar için hükümet hataları bahanedir yani. Sen öylesin falan demiyorum, tamamen teorik. Böyle adamın milli değeri yoktur evet.

Ülke önemlidir ayrıca, ama genel olarak bireyden önemli olmamakla birlikte bireyin parasından ya da kişisel 2-3 emelinden kesinlikle daha önemlidir.

Ayrıca milli değerler altruizm'e falan çok uzaktır. Benim bahsettiklerim de bundan öte geçmez. Kişi öncelikle kendi içinden gelerek kendi bünyesi için bir millete dahil olma hissine sahiptir. Evrim bunu getirmiştir yani. Ha kendi milletine dahil olma hissi olmayan birinin durumu zaten farklıdır. Hükümetlerin hataları bu hissi köreltmemeli diye bir bakış açısını savunuyorum. Başkalarının mutluluğu için yapılan bireyselliğe değil, üle satan çıkarcılığa karşıyım. Aralarında hep ince çizgiler var.

Ayrıca kusura bakmayın ama sizin doğup büyüdüğünüz hayatınızı bu noktaya getirdiğiniz ülke bu haldeyken "bireysellik" falan biraz terbiyesizce kaçar. Biraz sorumluluk hisseden insan kendi çıkarına bakmaz yani böyle bi durumda. Altruizm falan değil bu, öncelikle kendi namusun için diğer bireysel çıkarlarını eleyip ülkene iş yaparsın.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Tr den gitmek istemek , ne hainlik ne de korkaklıktır bana göre. Bu basit bir seçimdir. Hayat kişinin kendisine aittir , o hayatta yaşayacaklarını bir başkası değil kendi yaşayacaktır iyi veya kötü. Tamamiyle kendisini bağlar.

Hayatta önüne seçenekler gelir ve doğal olarak kendine göre en iyisini veya en iyisi olduğunu düşündüğün seçeneği seçersin. Bence bunun ne milliyetçilik ile ne de vatanını düşünmüyor satıyor gibi söylemler ile alakası yok. Gayet insani bir tercih , mutlu ve huzurlu olmak için bir tercih.

Sayfalardır bahsedilen bakış açısı "sadece giden" için geçerli değil, zira gitmenin de birçok sebebi var. Her giden aynı değil yani.
  • Yeni Oluştur...