-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 aquila said: http://imgs.xkcd.com/comics/duty_calls.png rep
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 GERGE said: Sahiplenebileceğim tek şey kendi düşüncelerim, niye başkalarının görüş ve inançlarını sırf sahiplenme hissedebilmek için kabülleneyim. Bu zayıflıktır bence.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: O millette yaşamadan bilemem nasıl örnek göstereyim sana neler olduğunu? Bi Yunan yada Alman falan gelip o işte kaçyüz kiloluk bombayı kaldıran adamı örnek gösterebilir mi sna? Gösteremez. Çünkü bizim tarih kitaplarımızda yazar, onların değil. Ayrıca kahramanlık olmaz derken öyle üst düzey kahramanlıklar olmaz. Ki bence çok da büyük bi kahramanlık değildir yani süper imkanların, harika hazinen ve ordun varken dünyanın 3te 1'ini ele geçirmek. Kolay modda medieval oynamak gibi birşey.. E bir iddia attıysan ortaya bir bilgin olmalı. Niye boş kaseden sallıyosun o zaman? Bilgin yoksa örnek veremeyeceksen iddia atma "başkasında da var" diye. Yunan Alman gösteremez, çünkü kitabında yok işte bu da o ruhlarının olmaması sebebiyledir. Aynı zamanda sonuçtur da kişisel görüşümce. Şu an yaptığın şey tamamen bilgisizce teori üretmek. Örnek ver kanıt ver iddia atacaksan. Al sana kanıt: Kaynak vermeyeceksen bir anlamı değeri yok boşuna konuşuyoruz. Çanakkale ruhu diye bi kavram var bilmiyorsanız araştırın kitap falan okuyun. Anlamaya da kasmayın..
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Ya başkalarında o ruh var diyorum sen reddedebilirsin bunu. Yunana göre bizde çok mu ruh var sence? Onları yurtlarından eden lanet barbarlarız gözlerinde. Anlatamıyorum galiba, neyse...
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 -Wissy said: Bence sacmaliyorsun. o da güzel, mallık şerefsizlik falan derken söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır da ek olarak.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Ya başkalarında o ruh var diyorum sen reddedebilirsin bunu. Yunana göre bizde çok mu ruh var sence? Onları yurtlarından eden lanet barbarlarız gözlerinde. Anlatamıyorum galiba, neyse... İşte bunu diyebiliyosan bana örnek ver. Tamamen örneksiz bilgi kaynaksız kişisel bi düşünce sadece bu. İspatlayamazsın yani. Yunan bile bizdeki ruhu kabul etti ek olarak zamanında. İngilizlerin Yunan generallerin falan lafları var böyle.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 -007- said: O savaş ve temeller o zamanla sınırlı değil. Bu ülkenin temelleri o dava üzerine kurulmuştur. Semih Cumhuriyetlerinize sevgilerimi gönderiyorum. Adam "çanakkale ruhu nedir?" dedi ya! Atatürk'ü de 2 cümleyle özetlemişsin, takdir ediyorum seni. Bu forumda genelleme konusunda senden ötesi yok sanırım. Canakkale davasi ustunemi kurulmus bu ulkenin temelleri? Ne alakasi var? Bagimsizlik ustune kurulmustur temeller benim bildigim. Bagimsiz olmayi arzulamakda TURK e ozgu birsey degil herkez ister.. Ataturku 2 cumlede ozetlemek gibi cabam yok. Bazen tek kelime ile bile cok guzel anlatilir, bazen 10000 sayfa yazarsin hic birsey anlatmaz. Genelleme nerde yapmisim? Canakkale konusunda? -007- said: 2. olarak Atatürk'ün kendisine 3 cümle ifade ettiği birinin Atatürk milliyetçiliğine "kıraathane milliyetçiliği" falan demesi de hiç yadırgatıcı değil. :) Ne beklenir ki senin gibilerden Ataturku ben daha cok severim sen daha az seversin geyigi yapmak istemiyorum ancak daha ATATURK ustune konusulmadan senin ONYARGI ile benim ataturk milliyetciligine kiraathane milliyetciligidir dedigimi iddia etmen hos degil. Ayrica SENIN savundugun fikirlerin ATATURK MILLIYETCILIGI oldugu kanisina nasil variyorsun? Bu nasil bir ozguvendir? -007- said: Yine genelleme yapmışsın. Bu ülkede herkes çıkar savaşında değil. İdealist insanlar çok bu ülkede kabul et ya da etme. Vardi, Ugur Mumcu vardi mesela, Atilla Ilhan vardi mesela, su anda boyle bir fikir onderi malesef goremiyorum ben..Sen misin yoksa? -007- said: Verilen şehitlerin sebebini sorgulamıyoruz biz burda. Asıl demogojinin alasını yapan sensin. O mesaj "bu ülkede hergün kimse ölmüyor" falan tarzı laf etmen sonucu verildi. Bu ülkede herkes kendi canını veriyor vatan uğruna. AKP uğruna değil. AKP sebeptir sadece, amaç değildir. Bu ulkede eger teror yuzunden insanlar oluyorsa OLMEK ISTEDIKLERI veya VATANI KURTARMAK icin olmuyor KOTU SIYASETCILER ve KOTU DEVLET ORGANLARI yuzunden oluyor..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 -Wissy said: Tamam. Sacmaliyorsun. yok laf sokuyorum sana ama anlamıyosun. açıkça söylememi de bekleme şık olmaz.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Bi insanı "tek kelimeyle mi özetliyorsun!!" demek de tek kelimeyle özetleyememenin acizliğindendir. Öyle tek kelime söylersin ki özetlersin. ama herkes yapamaz. Ben yapamam mesela :)
agamemnon90 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 arkadaşlar farkındamısınız planlanan istenilen sisteme ayak uydurduğunuzu 80 darbesinden buyana güdülen düşünmekten okumaktan ve cesaretten yoksun korkak, savaşmayı değil kaçamayı seçen gençlik ütopyasını gerçekleştirdiğinizi çok güzel ama biraz önce bazı arkadaşlarımız dediki toplumun%47si bilinçsiz dedi ve bu ülkeden gitmek isteriz dedi ya doğru toplumun en az %47 si bilinçsiz ama bilsinler ki sürüye uyarak kaçanlar yada kaçmayı düşünenlerde bi okadar bilinçsiz ve sistemin bi parçası bizler şuanda hiç olmassa savaş nedir bilmeden yaşıyoruz savaşıcağmız tek şey yanlış giden işler bundan bile kaçıyoruz peki ya bu ülkeyi 7 düvele karşı tek başlarına koruyanlar ahmakmıydı bu arada ben bu lafları ucuz milliyetçilik yapmak için yazmıyorum aksine keskin solum ama mantıkla konuşuyrum sürü psikolejisinde kalarak değil
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Zaten daha özgür düşünmek, daha iyi okumak ve bilime, insanlığa daha rahat ve daha büyük katkı yapmak için gitmek istiyorum. Savaşmak askerlerin görevidir, ben asker değilim. Geri planda icat yapan bilimadamı olurum ben, umarım :)
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Recall06 said: -007- said: O savaş ve temeller o zamanla sınırlı değil. Bu ülkenin temelleri o dava üzerine kurulmuştur. Semih Cumhuriyetlerinize sevgilerimi gönderiyorum. Adam "çanakkale ruhu nedir?" dedi ya! Atatürk'ü de 2 cümleyle özetlemişsin, takdir ediyorum seni. Bu forumda genelleme konusunda senden ötesi yok sanırım. Canakkale davasi ustunemi kurulmus bu ulkenin temelleri? Ne alakasi var? Bagimsizlik ustune kurulmustur temeller benim bildigim. Bagimsiz olmayi arzulamakda TURK e ozgu birsey degil herkez ister.. Ataturku 2 cumlede ozetlemek gibi cabam yok. Bazen tek kelime ile bile cok guzel anlatilir, bazen 10000 sayfa yazarsin hic birsey anlatmaz. Genelleme nerde yapmisim? Canakkale konusunda? -007- said: 2. olarak Atatürk'ün kendisine 3 cümle ifade ettiği birinin Atatürk milliyetçiliğine "kıraathane milliyetçiliği" falan demesi de hiç yadırgatıcı değil. :) Ne beklenir ki senin gibilerden Ataturku ben daha cok severim sen daha az seversin geyigi yapmak istemiyorum ancak daha ATATURK ustune konusulmadan senin ONYARGI ile benim ataturk milliyetciligine kiraathane milliyetciligidir dedigimi iddia etmen hos degil. Ayrica SENIN savundugun fikirlerin ATATURK MILLIYETCILIGI oldugu kanisina nasil variyorsun? Bu nasil bir ozguvendir? -007- said: Yine genelleme yapmışsın. Bu ülkede herkes çıkar savaşında değil. İdealist insanlar çok bu ülkede kabul et ya da etme. Vardi, Ugur Mumcu vardi mesela, Atilla Ilhan vardi mesela, su anda boyle bir fikir onderi malesef goremiyorum ben..Sen misin yoksa? -007- said: Verilen şehitlerin sebebini sorgulamıyoruz biz burda. Asıl demogojinin alasını yapan sensin. O mesaj "bu ülkede hergün kimse ölmüyor" falan tarzı laf etmen sonucu verildi. Bu ülkede herkes kendi canını veriyor vatan uğruna. AKP uğruna değil. AKP sebeptir sadece, amaç değildir. Bu ulkede eger teror yuzunden insanlar oluyorsa OLMEK ISTEDIKLERI veya VATANI KURTARMAK icin olmuyor KOTU SIYASETCILER ve KOTU DEVLET ORGANLARI yuzunden oluyor.. Şimdi bu yazıdaki yanlışlarını direk işaretliyim, sen de ona göre düşünürsün direk. :) Atatürk milliyetçiliğini savunduğunu iddia etmen nasıl bir özgüvendir demişsin. Atatürk milliyetçiliğini destekler nitelikte konuştum hep, sınırı dışında da bşey demedim. Atatürk milliyetçiliğini öğren. Ayrıca bu ülkede herkes "çıkar savaşında" diyip "idealist aydın göremiyorum" demek aynı şey değil. Kıvırmak gibi yani. Ayrıca o bahsettiğin Uğur Mumcu da ülkesi için iş yapması sonucu öldü. Aydın dediğin adam da bu ülke için canını verdi yani. Canını vermeyecek kadar korkak olsa zaten bu işi yapmaz. belki de bugün böyle önderler görmememizin sebebi bir kısım grubun gerektiği yerde ülkesi için canını vermekten çekinecek kadar korkak olmasıdır ne dersin? Askere gitmek isteyenlerin çoğu vatanı kurtarma duygusuyla gider. Dağda çatışanlar görev olsun diye yapmaz bunu. Şehitlere yine terbiyesizlik noktasına gelmesin. Tekrar söylemek gerekirse kötü yönetimler buna sebeptir evet ama bu askerlerin ülkesi uğruna çatıştığı gerçeğini değiştirmez. Onun dışında kalan cevapsız yerler zaten altı çizili yanlış yerler. :)
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Bağımzsızlık duygusu Türklere özel değildir, Türklerin komik bir kabullenmesidir. Hiçbir millet yoktur ki bu tipler başımıza gelsin bizi yönetsin, sömürsün esin ve bundan mutluluk duysun yada rahatsız olmasın.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Bi insanı "tek kelimeyle mi özetliyorsun!!" demek de tek kelimeyle özetleyememenin acizliğindendir. Öyle tek kelime söylersin ki özetlersin. ama herkes yapamaz. Ben yapamam mesela :) bir de kimsenin tek kelimeyle özetleyemeyeceği insanlar vardır. Buların tek kelimeyle özetlenmesini beklemek de düşünce acizliğidir. Mesela Atatürk'ü tek kelimeyle özetleyemezsiniz.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Bence özetlenebilir. Herkes tek kelimeyle özetlenebilir.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 agamemnon90 said: bu arada ben bu lafları ucuz milliyetçilik yapmak için yazmıyorum aksine keskin solum ama mantıkla konuşuyrum sürü psikolejisinde kalarak değil ucuz milliyetçiliğin tanımını yapar mısın? burda kimse bırak ucuzunu milliyetçilik bile yapmıyor zaten.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Bence özetlenebilir. Herkes tek kelimeyle özetlenebilir. bak ordaki "bence" kilit nokta işte. temeli olmayan kişisel düşünceler bunlar bir önemi yok yani.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Ee tmaam biz de kişisel düşüncelerimizi paylaşıyoruz burada :)
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Zaten daha özgür düşünmek, daha iyi okumak ve bilime, insanlığa daha rahat ve daha büyük katkı yapmak için gitmek istiyorum. Savaşmak askerlerin görevidir, ben asker değilim. Geri planda icat yapan bilimadamı olurum ben, umarım :) ruh meselesi askerlik. "meslek" değil. bu işten para kazananlar da var ama.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Ee tmaam biz de kişisel düşüncelerimizi paylaşıyoruz burada :) göreceli olanları tartışamayız biliyorsun değil mi? kaynak falan göstermeye çalışıyoruz. kişisel düşünceler değil yani.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Bağımzsızlık duygusu Türklere özel değildir, Türklerin komik bir kabullenmesidir. Hiçbir millet yoktur ki bu tipler başımıza gelsin bizi yönetsin, sömürsün esin ve bundan mutluluk duysun yada rahatsız olmasın. Binlerce yıllık Türk tarihini incelersen her zaman bağımsız olduğumuzu görürsün. Başka öyle millet var mı bilmiyorum, belki vardır ya da yoktur. Ama bizim böyle olduğumuz bilinen bir şey.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Tartışılır göreceli olan, zaten göreceli olduğu için tartışılır. Göreceli olmasa kanıtlıdır ve herkes tarafından kabul edilir tartışılacak bi yanı kalmaz. Ayrıca ruh meselesi değil demedim. Bilimadamlığı da ruh meselesi. Ruhunda yeni birşeyler bulmak, insanlığın ilerlemesine yardımcı olmak yoksa nitelikli bilim insanı olamazsın. Bence. :D
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 007 burda tartismaya hala devam ediyorsun. Gercek hayatta bence ulken icin daha faydali seyler yapabilirsin. Bosver yurtdisina gidenleri,sikma canini bu kadar.
Öne çıkan mesajlar