-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Asteroth said: Amerika mı tek millet? Japonya mı asimile olmadı? lol? Amerika tek ırk değil ama gayet tek millet. bkz. Irk-millet kavram kargaşası Parasında kocaman One yazan adamlardan bahsediyoruz.. (örnek tatmin edici olmasa da hoş, yazmaya değerdi)
throine Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 peki bu sarki iyi gider senin bu gazina. :) ismail tırt plan yapmayın plan, gitmez karadeniz’de. kahpelik yalan dolan, tutmaz karadeniz’de. ne coni’si ne rus’u, pusu kurmasın pusu, bölücülük borusu, ötmez karadeniz’de. bırakın çan çalmayı, ermenici olmayı, millet böyle dolmayı, yutmaz karadeniz’de. o gün öyle desinler, bugün böyle desinler, fatihalar, yasinler, bitmez karadeniz’de. şerefini şanını, ortaya kor canını, hiç kimse vatanını, satmaz karadeniz’de. vatan satsa bir kişi, anında biter işi, türk ve islam güneşi, batmaz karadeniz’de, bizde varken bu duruş, emiceniz olsa bush, alayınız beş kuruş, etmez karadeniz’de. anladık var öcünüz, belli kuyruk acınız, kargaşaya gücünüz, yetmez karadeniz’de.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Recall06 said: Turkluge hakaretten coluk cocugu almazlar icer. Cok buyuk bir hakaret ve yipratma kampanyasi olacak, adam cikip sovecek, veya baska amaclar gudecek o zaman zaten bakanlik iznine bakiyor.. Yoksa surda hakaret sen, biri sikayet etse, savci dava acmaz, bakanliga bile godnermez, kapatirlar siteyi TT den sadece. gerek yok böyle saçmalıklara işte, yazık. başkalarını da zan altında falan bırakmayın. Ki zaten site kurallarına aykırı.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Of 007 evet ABD'de tek millet olayı var değil mi. Bizimki kadar geniş bir kültür mozaiği var orada. daha bile geniş. Çeşit çeşit milletlerden insanlar bir arada yaşıyor. Tek dil derdi de yok çoğu eyalette sadece İspanyolca bilsen yeterli yani en az iki dil var. Tek tanrı dayatması falan da biraz hikaye yani ABD parasında In God We Trust yazarken aynı zamanda latince ateist mesaj da var. Yani ABD laik değil ki gibi önermelerle gelmek mantıklı değil çünkü ABD'deki din dayatması buradakinden çok daha az. adamlarda tek kültür var demiyorum. Adamlarda öyle bir "tek gaye" "tek birlik olabilme" gücü var ki diğer eksikliklerini kapatıp onları dünyanın tek güç milleti yapıyor.
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 -007- said: Amerika tek ırk değil ama gayet tek millet. bkz. Irk-millet kavram kargaşası Parasında kocaman One yazan adamlardan bahsediyoruz.. (örnek tatmin edici olmasa da hoş, yazmaya değerdi) Kavram kargaşası falan yok, zaten "Tek Irk" deseydin cevap vermeye bile tenezzül etmezdim. Amerika tek bir millet falan değildir saçmalamayın lütfen. Para örneği de lezizmiş.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Yok öyle bir güç. Paralı askerlik var ve çok paraları var. Adamlar da iyi imkan sağlandığından ses etmiyorlar, ayrılıkçılık olayı uymuyor. O kadar imkan sağla sen de seninkiler de ayrılmak istemesin. American Dream diye bi olay var ama Turkish Dream diye bi olay yok. Anlatabildim mi? :D
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: -007- said: nileppezdel said: E ben Türk halkının baya büyük bir kısmı pek o kadar da zeki değil bence diye eleştirirsem suç mu değil mi şimdi? Eleştiri değil o. İspatlayamazsan hakaretten öte geçmez. İspatlarsan (ki ben bu yolu tercih etmek isteyen biriyim imkan el verirse) zaten sorun yok. Bence eleştiri. Ben halkın zeka seviyesini eleştiriyorum. Dava açarlarsa da hepsine tek tek iq testi yaparım hapse girmemek için. Ama sonuçlar beni haklı çıkartacağından muhtemelen vururlar. Zaten 301'den yargılandın mı beraat etsen de faşolar vurur seni... Değiştirilemeyecek nitelikler eleştirilmez bildiğim kadarıyla. Eleştirinin temelinde iyi niyet, değiştirme amacı vardır. Zeka eleştirisi sadece bilimsel veri varsa yapılabilecek bişey. Yoksa hakaret olarak algılanır yani. (Türklerin geneli zeki demiyorum bu mesajda) Yani sencesi bencesi yok bu işin ispatlayamıyorsan hakaret etmiş alenen aşağılamış olursun. Bu da suçtur.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 ABD ulus devlettir. IRK belirlemez ulus olmasyi, her amerikan vatandasi ben AMERIKALIYIM diyormu al sana ulus devlet. Su kokenli amerikali veya bu kokenli amerikali olmasi dert degil.. kendini oyle anlatmasida.. Amerikada yasayan adam kendine Japonum ben ABD vatandayisim ama demiyorum JAPON ASILLI AMERIKALIYIM diyor.. Turklerde boyle yapmali.. Herkez TURKTUR. Biri laz kokenli TURK biri kurt kokenli TURK.
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 O one dollar örneğini açıklığa kavuştururmusun ?
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Recall06 said: Herkez TURKTUR. YÜRÜ BE!
throine Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 bir amerikaliya sen kimsin diye sorsan sana garsonum der, bankaciyim der, isletmeciyim, sekreterim der. ama bir turke sen kimsin diye sorsan ben turkum diye cevap verir iste onlarin super guc olmasinin sirri bu. Cunku senin "turklugunden" baska birseyin yok devamli bunu one cikarip duruyorsun. Bununla biryerlere gelmeye calisiyorsun ve bunun sırtından rant elde etmeye bakiyorsun.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 E Atatürk'e göre aynı ABD modeli var bizde de. Ayrılıkçılar kendi sorunlu kişil,iklerinden bunu yapıyorlar, bir de uzun süre egemen olan faşistler yüzünden malesef. Sen Kürt'sün sen Çerkez'sin diye ayırırsan adamlar da ayrılıkçı olurlar tabi. Onların da hiçbiri tam Türk değil birinin gözü çekik değil ama o çok ayrı bi tartışma konusu zaten :D
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 abi amerikada yasamadan amerika hakkinda yorum yapma pls.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 O zaman sana da bu şarkı gelsin, bu tarza bu tarz cevap verebiliyorum maalesef ötesi olmuyor :) ismail yk Bas gaza aşkım bas gaza kim tutar seni bas gaza yollar senin hiç durma hadi uçur beni burda banane banane şimdi durcam banane banane şimdi öpcem nerelere geldik diye sorma sende istiyorsun açık konuş susma banane banane şimdi durcam banane banane şimdi öpcem benimle oynama hadi gel kaçma hadi açık konuş susma throine said: peki bu sarki iyi gider senin bu gazina. :) ismail tırt plan yapmayın plan, gitmez karadeniz’de. kahpelik yalan dolan, tutmaz karadeniz’de. ne coni’si ne rus’u, pusu kurmasın pusu, bölücülük borusu, ötmez karadeniz’de. bırakın çan çalmayı, ermenici olmayı, millet böyle dolmayı, yutmaz karadeniz’de. o gün öyle desinler, bugün böyle desinler, fatihalar, yasinler, bitmez karadeniz’de. şerefini şanını, ortaya kor canını, hiç kimse vatanını, satmaz karadeniz’de. vatan satsa bir kişi, anında biter işi, türk ve islam güneşi, batmaz karadeniz’de, bizde varken bu duruş, emiceniz olsa bush, alayınız beş kuruş, etmez karadeniz’de. anladık var öcünüz, belli kuyruk acınız, kargaşaya gücünüz, yetmez karadeniz’de.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Yok öyle bir güç. Paralı askerlik var ve çok paraları var. Adamlar da iyi imkan sağlandığından ses etmiyorlar, ayrılıkçılık olayı uymuyor. O kadar imkan sağla sen de seninkiler de ayrılmak istemesin. American Dream diye bi olay var ama Turkish Dream diye bi olay yok. Anlatabildim mi? :D Tamam turkish dream olmamasını toprağı reddetmeye bağlayan zihniyetin yanlışlığını anlatmaya çalışıyorum bu kadar sayfadır.. anlatamıyorum ama. Ayrıca amerikanın tek millet olmasının sebebi para değil sadece. Adamlar gücünü bunu oluşturacak şekilde kullanıyor. En basitinden senin bile bildiğin american dream sözü bile bu millet kavramını oluşturur. (para yüzünden değil sadece) Turkish dream var demiyorum ben, askine bunu en çok eleştiren benim. Ama siz buna hakaret edenlersiniz. Aradaki çizgiyi aştığınız an iyi niyet-kötü niyet kahramanlık-suç dengeleri değişiyor.
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Lancelion said: O one dollar örneğini açıklığa kavuştururmusun ?
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Turkish Dream yok diye reddetmiyorum ben bu ülkeyi. İdeolojik sebeplerden dolayı burada yaşamak istemiyorum. Tabii insanca yaşamak için gerekli yaşam standartlarına kavuşmak da istiyorum.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 throine said: bir amerikaliya sen kimsin diye sorsan sana garsonum der, bankaciyim der, isletmeciyim, sekreterim der. ama bir turke sen kimsin diye sorsan ben turkum diye cevap verir iste onlarin super guc olmasinin sirri bu. Cunku senin "turklugunden" baska birseyin yok devamli bunu one cikarip duruyorsun. Bununla biryerlere gelmeye calisiyorsun ve bunun sırtından rant elde etmeye bakiyorsun. Lafa gel gobek at.. What do you do for living? dersen sana meslegini soyleryoksa sen kimsin dediginde sana meslegini filan soylemez.. sen kimsin dersen bir turke benim adim ahmet der buyuk ihtimalle de.. acayip ornekler vermeyin..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Lancelion said: O one dollar örneğini açıklığa kavuştururmusun ? ONE yazmasının tek sebebi 1 dolar olayı değil. Mantıken ve felsefik olarak ayrıca tek millet olgusunu kuvvetlendirmesi sebebiyle ONE olayına önem verilir parayla sınırlı olmayacak şekilde. Bizdeyse paralarda mlyonlar vardır mesela, milyonlarca düşünce vardır. :) (kendi çapımda takıldım bu mesajda ikinci kısmı ciddiye alıp kasmayın)
throine Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 anladın iste ne demek istedigimi. Turklukten baska elinizde birsey yok. Dolayiasiyla bu ulkeye verebileceginiz birsey de yok.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 throine said: bir amerikaliya sen kimsin diye sorsan sana garsonum der, bankaciyim der, isletmeciyim, sekreterim der. ama bir turke sen kimsin diye sorsan ben turkum diye cevap verir iste onlarin super guc olmasinin sirri bu. Cunku senin "turklugunden" baska birseyin yok devamli bunu one cikarip duruyorsun. Bununla biryerlere gelmeye calisiyorsun ve bunun sırtından rant elde etmeye bakiyorsun. Saçma bi genelleme olduğunu düşünüyorum. :) Hem de genellemenin önde gideni. Kimin nerde kime sorduğuna göre değişirken neden genelleme mantığı? Burda tartışılan konu Türk'lükle alakalı. Doktorluk garsonluk ya da ilginç örneklerindeki gibi doğumgünleri falan değil. Benim ne rantım olur senin nerde ne yapacağından. :) Olay benim rantımsa gitmen benim için tabii ki daha avantajlı. Ülkedeki değerim artar ortalama düştükçe. :) Böyle basit ve mantıksız bakmayın.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: E Atatürk'e göre aynı ABD modeli var bizde de. Ayrılıkçılar kendi sorunlu kişil,iklerinden bunu yapıyorlar, bir de uzun süre egemen olan faşistler yüzünden malesef. Sen Kürt'sün sen Çerkez'sin diye ayırırsan adamlar da ayrılıkçı olurlar tabi. Onların da hiçbiri tam Türk değil birinin gözü çekik değil ama o çok ayrı bi tartışma konusu zaten :D ırkçılığa girmişsin bi ortasını bulamadın :D
deli gomleði Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 ben de baen bu ülkeden gitmek isityorum çünkü hiçkimse işini yapmıyor. herkes emir veriyor ama kimse çalışmıyor. feci şekilde tembellik var. ben akademik kariyer düşünüyorum ama hangi hocama sorsam doktorayı mutlaka yurtdışında yapmam gerektiğini söylüyor. çünkü burda araştırma yok. üniversite hocalarını televizyonda sadece laiklik tartışmalarında görüyoruz. bu ülke araştırma yapamazsınız çünkü yaptırmazlar. sizin önünüze hep engel çıkartırlar. projenize kimse sahip çıkmaz çünkü herkes kolay para peşinde. iş adamları devleti sömürmekten başka bir icat çıkaramadılar. türkiye'nin en büyük holdingleri küresel firmaların distribütörlüklerinden başka bir şey yapmadı. amerika'da iki doktora öğrencisi bir arama motoru yapıyor bir zegin de onların elinden tutuyor, şikayet etmeden isteklerini yerine getiriyor.Sonuç:200 milyar doalrlık bir küresel marka/güç. türkiye'de kimseye yatırım yaptıramazsınız. tembeliz. kolay yoldan köşeyi dönmek tek gayemiz
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 aquila said: abi amerikada yasamadan amerika hakkinda yorum yapma pls. Tabii ki orda yaşayan kadar deneyim sahibi değilim ama bilgi de sadece deneyimle elde edilmez diye bi felsefi olgu var. Ama yaşayıp gördüyseniz anlatın öğrenelim. Sonuna kadar saygı duyuyorum.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 -007- said: Lancelion said: O one dollar örneğini açıklığa kavuştururmusun ? ONE yazmasının tek sebebi 1 dolar olayı değil. Mantıken ve felsefik olarak ayrıca tek millet olgusunu kuvvetlendirmesi sebebiyle ONE olayına önem verilir parayla sınırlı olmayacak şekilde. Bizdeyse paralarda mlyonlar vardır mesela, milyonlarca düşünce vardır. :) (kendi çapımda takıldım bu mesajda ikinci kısmı ciddiye alıp kasmayın) Ee hocam 20 doların üstünde de kocaman twenty yazıyo 20 tane millet, 20 tane düşünce var o zaman. Senin örnek fail sanki biraz :D
Öne çıkan mesajlar