nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Yahu fikir adamlığı dışında nasıl yardım edebilirm ve nasıl başarılı olabilirm bu ülkenin reformuna? Nasıl? @quibble: Neyse sana da iyi geceler o zaman :)
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 cok yoruldugumdan dolayi yatiyorum, konuya zaten tum katkimi yaptim ve size karsit bir gorus olaraak sunabildiklerimi sundum, hayat sizin hayatiniz sonucta, esasina bakarsan en guzel nasihat "seni mutlu eden seyi yap" felsefesidir. ona gore takilin iste, ama bir gun donme sansiniz olursa iyi kosullarda, pas gecmeyin, o kadar diyorum. Etraftan duyduklariniza kendinizi inandirip, dogru olmayan degerlere kaptirmayin kendinizi o kadar diyorum. selametle, yarin kurtarilacak bir ulke var.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 nileppezdel said: Evet bizi yönetenler cebinin derdindeyken, suç işleyen dokunulmazlık için milletvekili oluyorken, rüşvert deli gibi giderken ülkeden gitmek isteyenler para derdinde diye eleştiriliyor, öyle olmadıkları halde :( yani bunları düzeltmek için sana 1 oy bile olsa sorumluluk düşerken para ya da mutluluk vs uğruna gitmek yanlış, sorumsuzluk çünkü. (aile evinden gitme örneği (tu))
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Oy veririm yine gelip neden ısrar ediyorsunuz anlamamakta. Şu ülkede reforma yardımcı olmak için fikir üretmek ve yaymaya çalışmak dışında bir efektif iş söyleyin bana. Burada yapmam şart olacak ama. @Azmo: İyi geceler paşa
Earenwen Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 bu arada tr den gitmeyi istemek hainlik mi onu tartışıyoruz. gideceğimden / gidebileceğimden / gidip de rahat edeceğimden değil, ondan zaten bu kadar sinir oluyorum. gitsen bi türlü kalsan bi türlü. bi de gönül ister ki gidersem de geleyim seçim vakti oy atmaya :)
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Akademisyen olarak başlarsın işe, isim yaparsın ve kendini yazdıklarını çalıştığın alana göre duyurursun. Sonra sistemi zaten etkilemeye başlayacaksın.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Dışarıda daha iyi şartlarda akademisyenlik yaparım, daha hızlı adımı duyururum sonra fikirlerimle yine burayı etkilerim. Yani.. :)
Earenwen Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 nileppezdel said: Dışarıda daha iyi şartlarda akademisyenlik yaparım, daha hızlı adımı duyururum sonra fikirlerimle yine burayı etkilerim. Yani.. :) bak bu olmadı ama abi :D
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 -007- said: nileppezdel said: Evet bizi yönetenler cebinin derdindeyken, suç işleyen dokunulmazlık için milletvekili oluyorken, rüşvert deli gibi giderken ülkeden gitmek isteyenler para derdinde diye eleştiriliyor, öyle olmadıkları halde :( yani bunları düzeltmek için sana 1 oy bile olsa sorumluluk düşerken para ya da mutluluk vs uğruna gitmek yanlış, sorumsuzluk çünkü. (aile evinden gitme örneği (tu)) PARA yada MUTLULUK ugruna yasiyoruz yahu... yapmayin etmeyin Ben sansen MUTLU olmak ki altinda saglik aile ask sevgi sosyal statu cevre vs.. Ve PARA ugruna yasiyorum.. Onceligim Mutluluk ve altindaki cogu basligi PARA ile yapabiliyorum..
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Earenwen said: nileppezdel said: Dışarıda daha iyi şartlarda akademisyenlik yaparım, daha hızlı adımı duyururum sonra fikirlerimle yine burayı etkilerim. Yani.. :) bak bu olmadı ama abi :D Abi orada değer veriliyor gerçekten. Amacım bilim yapmak benim. Bunu burada yaptırmazlar işte. Ondan dışarıyı istiyorum ben. Orada akademisyenliğim cidden işe yarar çünkü ünivetriste bünyesinde devlet destekli araştırmama baya bi destek gelir diye düşünüyorum. Buradan fazla geleceği kesin. Fikir yaymak her türlü olur zaten.
Earenwen Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 yok o mesajda "daha iyi şöle" "daha iyi böyle" dedin, o yüzden. "hiç yaptırmazlar" la arasında fark var çünkü saat geç oldu be
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 nileppezdel said: Dışarıda daha iyi şartlarda akademisyenlik yaparım, daha hızlı adımı duyururum sonra fikirlerimle yine burayı etkilerim. Yani.. :) mehmet öz diyosun :) o zaman millet dalga geçiyor genelde
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Bir insan dünyayı karış karış gezmeli görmedik yer bırakmamalı ama bir insanın insan olabilmesi için bir vatanı ve bir kavgası olması lazım.Sen hayatını yurtdışında geçir 50 inden sonra türkiyeye gel yazlık al otur sağda solda geyik açılırsa ülke şöyle böyle diye yorum yapmaya bile hakkın kalmaz ne yaptın ülken için diye sorarlar adama. Dünya artık global sınırlar kalktı ulus devlet diye bişi yok filan demeyin dünya global se neden biz mallarımızı istediğimiz gibi satamıyoruz avrupaya?Dünya globalse neden çeşitli pasaportları taşıyanlar 3. 4.sınıf dünya vatandaşı oluyor? Global dünya demek istediğini sömür demek değil birşeyler alırkende birşeyler vereceksin demek.Kaynaşmayı insancı olma gibi duygusal şeyleride realistliklerinden maneviyatları çökmüş batılılardan öğrenecek değiliz.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mehmet Öz fikir adamlığı yaptı mı? Ben duymadım hiç. @earenwen: Abi işte ifade edemedim geç oldu harbiden ondan yani :)
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Recall06 said: -007- said: nileppezdel said: Evet bizi yönetenler cebinin derdindeyken, suç işleyen dokunulmazlık için milletvekili oluyorken, rüşvert deli gibi giderken ülkeden gitmek isteyenler para derdinde diye eleştiriliyor, öyle olmadıkları halde :( yani bunları düzeltmek için sana 1 oy bile olsa sorumluluk düşerken para ya da mutluluk vs uğruna gitmek yanlış, sorumsuzluk çünkü. (aile evinden gitme örneği (tu)) PARA yada MUTLULUK ugruna yasiyoruz yahu... yapmayin etmeyin Ben sansen MUTLU olmak ki altinda saglik aile ask sevgi sosyal statu cevre vs.. Ve PARA ugruna yasiyorum.. Onceligim Mutluluk ve altindaki cogu basligi PARA ile yapabiliyorum.. mutluluk uğruna ama demek istediğim onun alt başlıkları.. "para uğruna ya da statü vs. (alt başlıklar) uğruna" idi..
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Batılılar insancıl değil zaten pis kaka hepsi. Hepsi sömürgeci, tekelci pislikler onların...
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 nileppezdel said: Mehmet Öz fikir adamlığı yaptı mı? Ben duymadım hiç. @earenwen: Abi işte ifade edemedim geç oldu harbiden ondan yani :) yapsa da millet aksana takılıyor işte :)
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Snefru said: maneviyatları çökmüş batılılardan öğrenecek değiliz. Zaten sen cimento maneviyattir diye bakiyorsun olaya..O zaman hint fakiri gibi yasayalim aci cektikce gucleniriz?
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Türkçem bozulmaz benim ya merak etme :) O kadar kopmam. Ama benim kavgam bilim yapmak, iz bırakmak ve insan gibi yaşayabileceğim, ben olduğum için değerli olabileceğim yerlerde mutlu yaşamak. Ülkeme yardım da ederim o ayrı, elimden geldiğince
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 -007- said: mutluluk uğruna ama demek istediğim onun alt başlıkları.. "para uğruna ya da statü vs. (alt başlıklar) uğruna" idi.. Mutluluk iste itiraf et sende yurtdisinda sana bir villa ve 2 araba verseler, cocuklarina super egitim sistemi ve calistiginda hakkini alacagini bilsen 1 saniye durmazsin.. ITIRAF et hepiniz aslinda bizim gibi dusunuyorsunuz, baziniz icin cok gec artik yeniden hayat kurmak, bazinis imkansizliklar yuzunden itiraf etmiyor.. Herkez kacmak istiyor, gerisi yalan.. Hatta siyasileri elestiren herkez bir gun siyasi olsa.. ihaleden koseyi donmek icin 1000 takla atar.. Boyledir insan alcak vahsi cikarcidir.. Gerisi yalan..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 nileppezdel said: Earenwen said: nileppezdel said: Dışarıda daha iyi şartlarda akademisyenlik yaparım, daha hızlı adımı duyururum sonra fikirlerimle yine burayı etkilerim. Yani.. :) bak bu olmadı ama abi :D Abi orada değer veriliyor gerçekten. Amacım bilim yapmak benim. Bunu burada yaptırmazlar işte. Ondan dışarıyı istiyorum ben. Orada akademisyenliğim cidden işe yarar çünkü ünivetriste bünyesinde devlet destekli araştırmama baya bi destek gelir diye düşünüyorum. Buradan fazla geleceği kesin. Fikir yaymak her türlü olur zaten. Şimdi senin etraftan duyduklarına ben de yenisini ekliyim yeni bi bakış açısı kazan o zaman.. ABD'de araştırma desteği alıp sağlam yerlere gelebilmen için bilerek ya da bilmeyerek CIA bünyesine girmen gerekiyor. Bu sebeple Amerika'daki bilim çevreleri hükümete karşı güvenini yitirmiş durumda ve saygı gösterilmeyen bilimadamları yüksek konumlara ulaşıyor. Sana "başkasının uşağı olursun" ifadem bunun sadece bi parçası. Beyin göçü peri masalı değil yani, daha pis işlere giriyosun para mara uğruna. Gözü kör kandırılanlardan olma sahte mutluluk para uğruna. Sağlam başarı gösterirsen burda da çalışılabilecek sağlam yerler var mesela Aselsan, TÜBİTAK sadece 2 örnek. Detaylı açıklamaların olduğu kaynak kitabın ismini sana kısa zaman içinde verebilirim.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Peki :D Aselsanlıları öldürüyolar ama :( Herneyse ilginç bir tartışma oldu en azından bazı konularda ortak bir noktaya vardık. Ender gördüğümüz birşye patide. Eğlendim ben teşekkür ederim. İyi geceler herkese :)
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 -007- said: Sağlam başarı gösterirsen burda da çalışılabilecek sağlam yerler var mesela Aselsan, TÜBİTAK sadece 2 örnek. OHA tubitaka saglam yer dedin ya gozumden yas geldi yani.. Yahu tubitak ne yapmis su ana kadar.. Allahin siyasi kaduk yapisi..
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Recall06 said: Snefru said: maneviyatları çökmüş batılılardan öğrenecek değiliz. Zaten sen cimento maneviyattir diye bakiyorsun olaya..O zaman hint fakiri gibi yasayalim aci cektikce gucleniriz? Yoo ben gayet materyalist bir insanım fakat sırf materyalist değilim.Bunun yanında birazda başka şeyler olmalı bahsettiğim o.61 talent da aynı spece verilmez demek istediğim o :)
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Recall06 said: -007- said: mutluluk uğruna ama demek istediğim onun alt başlıkları.. "para uğruna ya da statü vs. (alt başlıklar) uğruna" idi.. Mutluluk iste itiraf et sende yurtdisinda sana bir villa ve 2 araba verseler, cocuklarina super egitim sistemi ve calistiginda hakkini alacagini bilsen 1 saniye durmazsin.. ITIRAF et hepiniz aslinda bizim gibi dusunuyorsunuz, baziniz icin cok gec artik yeniden hayat kurmak, bazinis imkansizliklar yuzunden itiraf etmiyor.. Herkez kacmak istiyor, gerisi yalan.. Hatta siyasileri elestiren herkez bir gun siyasi olsa.. ihaleden koseyi donmek icin 1000 takla atar.. Boyledir insan alcak vahsi cikarcidir.. Gerisi yalan.. bak ben tıp fakültesinde üniversitede okuyorum ve bazı şeyler için geç meç değil itiraf gibi komedi muhabbetlere hiç gerek yok yani. bugün istesem istediğim stajı istediğim ülkede yapacak durumdayım. Ama bana bu imkanlar verilse dediğin gibi ütopik olarak ev mev verseler maksimum gider eğitimimi alır eğitimim bitince de hepsini bigüzel satar parasını ülkeme getirip paşalar gibi de geri dönerim. İtiraflık bi durum yok yani. Hayattaki kutsal değerleri ve vatan sevgisi geçmiş bağları kültürü namusu şerefi parayla satın alınabilecek basit değersiz insanlardan değilim yani. Sözüm size değil. Para uğruna bu değerlerden vazgeçebilenlere. işte ülkede böyle verdiğin örnekteki(!) gibi "ihale peşinde koşan siyasetçi tarzında vatanını satan" alçak şerefsizler olduğu için böyle gerideyiz, umarım bu şerefsizler bir an önce para peşinde ülkeden çıkıp bizi rahat ettirirler. İtiraflarınızın hayırlı olması ve hiçbir zaman o şerefsizlerden olmamanız dileğiyle..
Öne çıkan mesajlar