Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR den gitmeyi istemek hainlikmi? Korkaklikmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
mADmaXimus said:
nileppezdel@ said:

serdar: Abi aile yapısının çökük olduğu da yok. Ne mutlu Amerikan, İngiliz aileler tanıyorum yani ben. O da işte haberlerde çıkan kötü örnekler. Genç yaşta uyuşturucu, çöken aileler.

bu arada abd'de bosanma orani %68 mi neydi gecen yil, demekki evlenen 3 ciftten ikisi bosaniyor

Tamam da bence boşanmış aile çökük değildir işte. Yani boşanmış bir ailede büyüdüm ve çok memnunum bu durumdan.

buradaki gibi ahlaki sebeplerle yada maddi sebeplerle boşanmasınlar sonra kavgalar çıksın.

bence boşanma oranının yüksek olması aile içi şiddet oranının yüksek olmasından iyidir.
Mesaj tarihi:
Prawler said:

@007: Ben mutlu oldugum yerde yasarim diyorum, para o kadar onemli degil. Ben de senin bahsettigin katagoriye giriyorum herhalde?

tabii ki herkes mutlu yaşamak ister, mutlu olacağın yere gitmen de insani olarak doğal bişey. benim demek istediğim olay geçmişini kimliğini sırf bunun için ya da para için reddedip bunu yapmak.

Sen kimliğini değerlerini reddetmeden bilincinde ve etkisinde istersen uzaya git nerde olduğunun önemi yok. Bu zihniyette adam orda da ülkesi için bişeyler yapabilir ve ihtiyacını hisseder.
Mesaj tarihi:
@azmo: Araştırdım heralde abi araştırdım ki bazı şeyleri söylüyorum. Burada eğitim vermeye gelir. Amacı kalmamıştır ciddi.

Burada üst düzey bi fizik araştırması için bütçe alabilir mi? Alamaz. Bunu da yalanla?
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

@007: Çanakkaleyi gezerken etkilenirim ama ülke berbat bir haldeyse (bence) ve elimden birşey gelmeyecekse (benim) giderim mutlu bir şekilde yaşarım dışarıda..

işte yönetim ve vatan kavramları farklı, birbirini etkilememeli.

2. olarak elimden bişey gelmez psikolojisi hatalı. Senin birine edeceğin bi laf bile bişey yapmandır, elinden biçok şey gelecek olabilir bilemezsin.

"Ben zaten bişey yapamam boşver" diyip savaş olurken yurtdışında mutlu para saymak kaçmaktır, yeteri kadar değer vermemektir.

Kaçmak değilse de korkaklık acizliktir.

Öyle olmadığını umuyorum.
Mesaj tarihi:
Hayır bu ülkenin devrime ihtiyacı var. Daha doğrusu reforma. Eğitim reformu olacak.

En önemlisi ne biliyor musun? Dokunulmazlık kalkacak ve millettvekilleri için üniversite mezunu olma şartı gelecek. Bunları bir şekilde başa geçsen de yapamazsın muhtemeln. Bunlar olmadan da bu ülkeden bi şey olmaz. O yüzden gider mutlu olurum.

Kaçmak da değildir bu. Yapacak birşey yokken boş boş çabalamaktan daha iyidir en azından. Çünkü milletvekilleri yasa belirlerken yerinden olmayı göze alamaz değil mi :D
Mesaj tarihi:
Özgür bir ülkede yaşıyoruz, gitmektede özgürsünüz tabi..

Bu konu daha önce 20 kere daha tartışılmadımı?
Artık o topicleri okuyun, bizde boşuna konuşuyoruz sizde..
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Ortak değer vermeli. Bilimadamına çöp gibi davranırsan her sene her sene militarizme muhtaç kalırsın zaten. Uçağı abdden alırsın isediğin yeri vurdurmazlar falan. Aselsan'dakileri de öldürtsünler anca, yada koruyamasınlar. Her türlü batırıyolar ülkeyi bu mentaliteyle..

Bak bu düşüncene birileri katılabilir mantıklı bi yanı var önyargı değil yani. Bu olay apayrı bi tartışma konusu. Benim düşüncem bölgenin konumu, oynanan oyunlar.vs sebebiyle militarizme muhtaç olmamız yüzünden bilime önem verilemiyor. Ülkenin temel güvenlik problemi var yani temelden sorun varken bilim sanat falan olmaz. O yüzden önce temeli kurtarmak lazım sınırlar tartışılırken.
Mesaj tarihi:
-007- said:
nileppezdel said:

Ortak değer vermeli. Bilimadamına çöp gibi davranırsan her sene her sene militarizme muhtaç kalırsın zaten. Uçağı abdden alırsın isediğin yeri vurdurmazlar falan. Aselsan'dakileri de öldürtsünler anca, yada koruyamasınlar. Her türlü batırıyolar ülkeyi bu mentaliteyle..

Bak bu düşüncene birileri katılabilir mantıklı bi yanı var önyargı değil yani. Bu olay apayrı bi tartışma konusu. Benim düşüncem bölgenin konumu, oynanan oyunlar.vs sebebiyle militarizme muhtaç olmamız yüzünden bilime önem verilemiyor. Ülkenin temel güvenlik problemi var yani temelden sorun varken bilim sanat falan olmaz. O yüzden önce temeli kurtarmak lazım sınırlar tartışılırken.

O karışıklık hiç bitmeyecek. Osmanlı döneminde de hep vardı. Ama sabah tartıştığımız gibi belirli bir döneme kadar bilime sanata önem veriliyordu.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
@azmo: Araştırdım heralde abi araştırdım ki bazı şeyleri söylüyorum. Burada eğitim vermeye gelir. Amacı kalmamıştır ciddi.

Burada üst düzey bi fizik araştırması için bütçe alabilir mi? Alamaz. Bunu da yalanla?

yalanlamiyorum, ne bu aggressiflik. Ben sana ne hain ne korkak dedim tekrar ediyorum gitmek isteyen degildir. Bazi insanlar kafasinca birseylerden kacar, onlarin kendi bilecegi istir bu... benim babam da 30 yildir yurt disinda, unide okurken sag sol olaylarindan kacti, hayatini kurtarmak icin o yuzden merak etmeyin durumu fazlasiyla biliyorum.

Fizik arastirmasi icin butce diyorsun da, Amerikada pat diye o butceyi alabiliyor musun? Once bir projeni, dusunceni sunman gerekmiyor mu? Tabiyi ki daha cok imkan var buraya gore (buradaki bilimin cogu askeriyeye yonelik oldugu icin savuna sanayimiz disinda ileri teknoloji ile calisan kurum yok fazla) ama burasi da 0 degil, gitmeyen burada yaniyor bitiyor diye bir sey yok, nice arkadasim amerikada da doktora yapmakta, burada da (ankara uni, hacettepe, odtu vs.) ve bitirenler de bir sekilde tutundu ve iyi olanaklarla calisma ortami buldu. Ben kendi etrafimda bizzat goruyorum bunlari, Turkiye ifade edildigi kadar kotu degil, bariz bir atilim var... bati seviyesinde oldugunu da iddia etmiyorum, egitimini yurt disinda yapmak isteyene de karsi degilim, zaten haddimde de degildir karsi olmak (aquila disinda, cunku o gercekten cok kotu dota oynuyor), ama turkiye de 0 degil demek istiyorum sadece.

size burada ucuz milliyetcilik yapmiyorum, gitmeyin de demiyorum ama bu kadar hor gormeyin yahu, colde yasamiyoruz.
Mesaj tarihi:
Azmodai said:
Evet bazi insanlar orada bilimlerini meraklarini daha iyi icra edebildikleri icin gidiyor ama bize de gelen insanlar var, o kadar cok yabanci kurulus ve sermaye var ki su ulkede ve acaip yatirim var ki, hic dusundun mu bunun sebebini?

Turkiyede bir cok universitede cok kariyerli ve iyi yabanci hocalar var,

Kesip bictim biraz oyle quoteladim ama cimbizlamadim yani..

Bizim ulkemizde yabanci sermaye var derken nasil bir yabanci sermayeden bahsediyorsun?

Adam gelmis pazarimizi ele gecirmek icin her turlu gumruk numarasini cekmis, sonra gelmis bizimpazara kendi ulkesinde urettigi urunleri satmak icin XWQ sirketini kurmus bizim kanimizi emiyor.

Bu ulkede sicak paradan baska nasil bir yabanci sermaye var?

Turkiyede ki yuzde 90 yabanci sirket zaten vergi anlatlasmalari nedeni ile KAR i ulke disina cikartip vergiyi kendi devletine oduyor..

Ford mu ? Nedir bu ulkedeki yabanci sermaye kim gelmis yapmayin etmeyin..

Adamlar tuketim toplumunun KUCUK BURJUVA MULKIYET duygusunun Turk halkinin kokusunu alip giriyor bizim pazarimiza, yoksa aaa bak SUPER TURK BEYINLERI var hadi gidip yatirim yapalim demiyorlar..

Ayrica hangi super yabanci hoca TR de ders veriyor ve madem bu kadar super hocalar var neden , su dunyanin 100 universitesi arasinda gene yokuz..

Ayrica gelip univeritede eziyet cekstim sistem yuzunden demissin, hadi sen bu eziyete dayandin yirttin, peki cocugundan dayanabilecek mi garanti ediyormusun? Veya baskalarinin cocuklari yitamassa senin gibi, yazik degil mi neden insanlarin hayatlarini daha iyi yasamalarini engellemek istiyorsunuz?

Birakin hic degilse 10 tanesi 20 tanesi kurtulsun bu genclerin..

Herkez surekli giden gelir yapamaz edemez.. Biraz destek olun guven verin yahu..
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Hayır bu ülkenin devrime ihtiyacı var. Daha doğrusu reforma. Eğitim reformu olacak.

En önemlisi ne biliyor musun? Dokunulmazlık kalkacak ve millettvekilleri için üniversite mezunu olma şartı gelecek. Bunları bir şekilde başa geçsen de yapamazsın muhtemeln. Bunlar olmadan da bu ülkeden bi şey olmaz. O yüzden gider mutlu olurum.

Kaçmak da değildir bu. Yapacak birşey yokken boş boş çabalamaktan daha iyidir en azından. Çünkü milletvekilleri yasa belirlerken yerinden olmayı göze alamaz değil mi :D

aynen katılıyorum zamanında ben de böyle düşünüyodum.

ama ek olarak şunu da belirtiyim ben nasıl olsa bişey yapamam demek yanlış. kendini kandırmak yani o, sebepleri de yüksek ihtimalle korkaklık kendine güvensizlik inanç kaybı vs. olabilir.
Mesaj tarihi:
-007- said:

tabii ki herkes mutlu yaşamak ister, mutlu olacağın yere gitmen de insani olarak doğal bişey. benim demek istediğim olay geçmişini kimliğini sırf bunun için ya da para için reddedip bunu yapmak.

Sen kimliğini değerlerini reddetmeden bilincinde ve etkisinde istersen uzaya git nerde olduğunun önemi yok. Bu zihniyette adam orda da ülkesi için bişeyler yapabilir ve ihtiyacını hisseder.

Yok abi ben soğanlı ciğeri, iskenderi,lahmacunu, apikoğlu sucuğu,cevizli baklavayı, künefeyi reddedemem :)
Türklerin aile değerleri önemlidir mesela benim için. Ya da her ne kadar birbirimizin kuyusunu kazisak da icimizdeki insan sevgisi ve o sicaklik onemlidir.

Gecenlerde ege bolgesinde bir eve ziyaretci oldum ve direk olarak ev sahibiyle tanismamama ragmen bana cok nazik davranildi ve super ikram yapildi. Komsuluk iliskileri de hosuma gider ( 8 senedir karsimda yasadigim insani tanimiyorum.) Gerci ondan once yasadigim yerde herkes cok merakliydi ve kendi hayatini degil, baskalarinin hayatlarini surekli tahmin ediyorlardi. Ben 14 senedir en iyi arkadaslarimdan biriyle hala gorusuyorsam bunu bizim kulturumuze borcluyum herhalde.

Turkum, bu etiketim. Her ne kadar gelecekte baska ulkenin vatandasi olma ihtimali olsa da bu ulkede dogdum. Ama her sekil mutlu olcagim yerde yasarim yani, backgroundumu da reddetmiyorum oradaki hayat tarzim ne olursa olsun.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

O karışıklık hiç bitmeyecek. Osmanlı döneminde de hep vardı. Ama sabah tartıştığımız gibi belirli bir döneme kadar bilime sanata önem veriliyordu.

Atatürk gibi adam lazım bize. Potansiyellerin beyinlerini yıkayarak zorla yurtdışına kaçırmaya gerek yok.
Mesaj tarihi:
@azmo: Ya zaten ucuz milliyetçilik yapıyorsun demiyorum.

Ama yazdıkların da iyimser bi tablo çiziyor be abi. Burada 3 yıllık çaba sonucunda 1k bütçe verseler ABD'de 3 aylık çaba sonucunda 10klık bütçe verirler düzgün bir biliminsanına.

Savaş konusunda bile gereken değer verilmiyor ki ABD'ye bağımlı oluyoruz. Özgür değiliz. ABD'yle savaşa girsek bütün uçaklar bloke...
Mesaj tarihi:
Recall06 said:

Herkez surekli giden gelir yapamaz edemez.. Biraz destek olun guven verin yahu..

fena halde cimbizladin, sabahtan beri de cimbizla aliyorsunuz, ben de bu kismi alayim.

2 saatir size yazdigim tek bir sey var, bir paragrafta ozetliyorum, anlayin artik, bir destek olun yahu edebiyatina girmeyin salak yerine koymaktir karsindakini cunku...

Bu ulkeden gitmek isteyen gitmekte SERBESTTIR. HAKKI oldugu surece, yasal yoldan gittigi surece BABALAR GIBI gider. Yurt disinda okumayi da ister ve yapar da, kendince burada ilerlemeyecegini dusunup orada icra eder dalini, bunlarda hic bir terslik yok arkadasim. Benim dedigim sey sadece yarin obur gun, bu 5 yil sonra da olur 10 yil da olur, babam gibi 30 yil sonra da olabilir, buraya doneceksiniz, yani Turkiyeye... o yuzden su anda kendinizi bu kadar nefretle doldurup umidi kesmeyin. BIZIM gibi adamlar kurtaracak bu ulkeyi, ve bunu yapmak icin illa cumhurbaskani olmaya gerek yok arkadasim. Su ulkede oyveren insanlarin cogunlugun Uni mezunu olmasi bile su ulkeye ufacik gorunen ama aslinda gayette buyuk bir katkidir.

Size kostek olmuyorum butun yazdiklarimi bidaha okuyun, ana temam su ki ulkenizi KUCUMSEMEYIN ve bu kadar kolay da HARCAMAYIN.

Eger bir daha anayissizlikla suclarsaniz 24 punto bold impact ile poster hazirlayip koyacam buraya.
Mesaj tarihi:
senin dedigin reformlarin olmasi icin iste senin gibi bilincli ve aydin insanlarin bu ulkede bulunup en azindan vatandaslik gorevini yapip oyunu saydirmalidir. Belki cok klise bir laf ama sen ustune duseni yap, ulken icin ufak ta olsa bir katkida bulun , zaten hersey ardindan gelir. Is yoksa is ver, egitim kotuyse egitimci ol, insanlari hoca olmaya, arastirmaci olmaya tesvik et.

bu kadar basit... ben size silah alip tum dusmanlarimizin ustune yuruyun demiyorum :) ama bu eylemi hemen yap demiyorum iste, yarin oburgun bu ulkeye donerken korkmayin, oradan adam olmaz diyip gelmemezlik etmeyin, 30-40 yil sonra da olsa katkida bulunun yahu.
Mesaj tarihi:
Ya bana değer verilmezken ben nasıl çalışayım burada.

Zaten o dediğim öneriyi getirsem milletvekilleri sittiri çeker yollar beni dışarı istesem de kalamam :D

@Azmo: Dışarıdan da oy veriliyor ki. Dışarda yaşasam da gelir kullanır giderim oyumu. İşi de dışardan veririm. Ülkem için hiç çalışmam demiyorum ki. ama fikir çalışması olur benim yapabileceğim şey. Bunu da dışarıda mutlu yaşarken de yaparım.

Yoksa inan çok isterim Türkiye'yi bugün Avrupa ülkelerinin olduğu seviyelerde görmeyi..
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
En önemlisi ne biliyor musun? Dokunulmazlık kalkacak ve millettvekilleri için üniversite mezunu olma şartı gelecek. B

benim zaten baştan anlamadığın şey, bunlar neden yok ki? zaten anlatıyor bu nasıl bir ülke olduğumuzu şu an
Mesaj tarihi:
Destek : gidin, sizde gidinki ülkem dediğiniz yer, demeyi seçermisiniz bilemiyorum, şimdi yakındığınızdan daha kötü olsun.

Gidin canım ne var?

Kimse bişi yapamaz zaten.. böle geldi böle gidicek mantalitesi.
Gitsin bakalım.

Sırf şikayet zaten.

Anne baba hoşunuza gitmeyen bişi yapınca evi terketmek gibi bişi bu.

Yer mi?
Yemez..

Gidin ama, okurken bişi anlamazsınız..

Ha küçük ihtimal ordada ayrımcılık yapabilirler.Müslümansınız herşeyden önce, zaten müslümansanız teroristsiniz.

Bide benim gibi Yunan hocaya denk gelmemeye çalışın.

Okul bitti, dua edin notlarınız yüksek olsun ki iş aramak zorunda kalmayın..

Ama eminim çevreniz vardır yurtdışında iş bulurlar.. Aaa pardon oralarda çöpöü olsanızda çok büyük maaşlar alıyorsunuz dimi...
Kiralardan haberiniz var mı ?

Ana-Baba destekler?
Helal olsun ozaman herşeyi çözmüşsünüz..

Zaten eğitim sistemleride süper adamların, o yüzden yarısı lisede dört işlem yapamaz.

Bi tek, hasta mı oldunuz sağlık sistemi çatır çatır işliyor, parayı alana kadar.

Destek, gidin..
Mesaj tarihi:
Evet bizi yönetenler cebinin derdindeyken, suç işleyen dokunulmazlık için milletvekili oluyorken, rüşvert deli gibi giderken ülkeden gitmek isteyenler para derdinde diye eleştiriliyor, öyle olmadıkları halde :(
Mesaj tarihi:
arkadasim calis ve kendini goster, yapan var, calisan ve israr edenin istedigi oluyor. Akilli adamsin saydir iste, fragler bize sayilsin, bir kere de roundu biz kazanalim [sansur koyayim ban gelmesin].

2302930 yildir Turk Goktanrinin attigi kotu zarlarla buralara anca gelebildik, daha once dedigim gibi, keske bizim de spawn noktamiz avrupanin guzel uzum baglarinin arasinda olsaydi da butun gun edebiyat yapip yan gelip felsefe yapsaydik :P
  • Yeni Oluştur...