aquila Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 turk oldugu icin utanan, adam degildir afedersiniz.
Quibble Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 ya azmo paşa herşeyi anlattı.. gidin deneyin harbiden. sonra hak vermiyorsanız bize mutlu hayatlar diliyorum size.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 nileppezdel said: Kurtuluş Savaşı benim için tabii ki birşey ifade ediyor ama saçmasapan insanlarla dolu bir ülkede yaşamak gibi bi borcum olduğunu düşündürmüyor. Yunan için de kendi savaşı aynı değerdedir bu da bir gerçek. Milliyetçilik=kötü de demedim. her millet için o derece kutsal değildir bence kendi savaşları. çünkü bizde farklı olarak bir dava var. basit bir savaş değil yani. Bu yopluluk aynı dava için yaşamış kader ortağı olmuşken birinin bencilliği batar herkese. Ayrıca memleketteki oranı yüksek şerefsizler yüzünden ülkemi terk edecek geçmişimi reddecek kadar aciz ve zayıf değilim. Bu durum ülkemin ve vatandaşımın değerini de etkilemez.
mADmaXimus Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Azmodai said: Yurt disinda yalniz yasayip hayat gecindirmek guzel birsey, ama Turksunuz, bunu unutmayin ;) Madem Turksun, goster urksun (:P)
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 nileppezdel said: Kurar kurar abi doğru imkanları yakalayabilir. Beynine doğru değer verilebilir. Gibi... led sana cok yukleniyormus gibi gorunuyorum, amacim o degil, sadece genel olarak duydugum birseyi sen de tekrarlamissin burada, buna lutfen inanma, sagdan soldan duydugun seylerin gazina kapilma. "abi orada var ya, beynine ve sahsina cok onem veriyorlar, hakkini aliyorsun" olayi o kadar basit degil... orada da kopek gibi calisman lazim burada da. Butun beyinlerimiz goc falan da etmiyor arkadasim, Turkiyede ne dahiler, ne cevherler var farkinda degiliz... zor sartlar altinda yasiyoruz ve kolay degil. Dunya yaratilirken ve tanrilar baslangic yerler icin zar atarken bayagi dandik yer tutturmusuz acikcasi, yasamak icin buralara kadar surekli savasarak goc etmisiz falan filan ve bu mucadeleci ruh nesilden nesile verilmis, iletilmis... napalim bedavaci danimarkalilar gibi MIS Gibi topraklarda yasamak icin yeterli zari atamadik ama imkanlari iyi uydurduk :P Bir gun biz de adam olacagiz... merak etmeyin sdf.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 007 said: Gidenin parasına bakıp orda kalması vatanını satmak işte. Ben kendi işime bakarım gerisi beni bağlamaz, nerde iyiysem oraya giderim diyen parasını kendini değerlerini vatanından önce tutar, yani bir bakıma onları satar. Vatan kültür millet gibi önemli şeyler paradan önce gelmelidir. He yani o zaman yurtdisinda guzel mevkilere gelip para kazanan tum Turkler satti ulkesini. Vay adiler! Halbukide ulkede kalip is saglamalari gerekiyordu insanlara. Gidip gavurlarin kolesi oldular! Uykumu kacirdiniz.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Hala para deniyor. Ben para derdinde değilim. Azmo milliyetçiliğe kötü diyorsun demişsin milliyetçilik=kötü demedim yazmıştım o mesajından önce zaten. Biraz dikkatli okuyup karşılık verin. Beni Türklüğümden utandıranlara kızın, utanan bana değil. Ha hakkaten Türk gibi de yetiştirilmedim ben yani, fazlasıyla batılı tarzda yetiştirildim. O açıdan anlaşmamız bu konuda zaten zor. ama ben vatanımı seviyorum yanlış anlaşılmasın. Vatanımı dolduranları sevmiyorum. Onları daha da cahil bırakan cahil yöneticileri sevmiyorum. Ama benim hayattaki görevim bu ülkeyi kurtarmak değil, o niteliklere sahip de değilim. O yüzden çıkar yaşarım dışarıda. Çünkü eminim ki orada daha mutlu olurum. Sadece ailemi, arkadaşlarımı özlerim. Gerisi yalan. Çok daha nezih, saygılı, insana, bilime, sanata önem verilen bir yerde yaşarım. Ayrımcılığın giden bazılarının tatsız deneyimlerine rağmen daha az olduğu yerlerde yaşamak isterim. Yani Leeds taraftarıyla kanka oluyorum bir GS'li olarak ne ayrımcılığı (:P)
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 shuTdoWnX said: 007 olaya milliyetcilik yönünle bakıyosun! yazılanları okuyomusn ? o meseleye sadece bir(1) bakış açısı.. milliyetçilik diyince gaza gelmeyin azmonun dediklerine aynen katılıyorum kafanızdaki şerefsizlerin sebep olduğu önyargılardan kurtulun bu ülkede her türlü kutsal değer suistimal ediliyor.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Siz Altruistlere! Bir doz uyku hapi tavsiye ediyorum! =P
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 @azmo: Abi değer veriliyor ki adamlardan dışarı beyin göçü olmuyor ama onlara beyin göçü oluyor. Değer veriliyor ki bizden çok daha ilerideler bilimsel açıdan. Nasıl beyine değer verilmiyor? Çalışmadan hiçbirşey olmaz ama bu ülkede biliminsanı çalışsa bile süründürürler, değer de vermezler. bu işte olay.
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 bugün devlet kendi halkını kadletmek için gündem değiştirmek içn güngörene bomba koyduruyosa ben bu ülkede yaşamam arkadaş!
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Prawler said: 007 said: Gidenin parasına bakıp orda kalması vatanını satmak işte. Ben kendi işime bakarım gerisi beni bağlamaz, nerde iyiysem oraya giderim diyen parasını kendini değerlerini vatanından önce tutar, yani bir bakıma onları satar. Vatan kültür millet gibi önemli şeyler paradan önce gelmelidir. He yani o zaman yurtdisinda guzel mevkilere gelip para kazanan tum Turkler satti ulkesini. Vay adiler! Halbukide ulkede kalip is saglamalari gerekiyordu insanlara. Gidip gavurlarin kolesi oldular! Uykumu kacirdiniz. Sadece gidip parasına bakan öyledir demiyorum kesin olarak. Üstteki mesajlardaki koşullar da dahildi. Değerlerini hiçe sayıp sadece bencil olarak nerde rahatsam orda parama bakıp yaşarım demekten bahsediyorum.
Earenwen Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 abi şimdi bir sanatçıyı ele alalım, bayaa da yetenekli olsun bu insan. eh burda yaşanmaz diyor gidiyor x ülkesine orda rahat rahat resmini heykelini yapıyor, veya t işini yapıyor farketmez. gül gibi yaşıyor. keşke ülkesinde yapsaydı da, türkiye sanatta ilerleseydi değil mi? fakat o adam türkiyede kalsaydı açlıkdan ölürdü. mesele her zaman "daha iyi imkanlar" değil yani, bazen de işini yapmak için. yoksa saçma sapan alakasız bi iş yapacaksın, kebapçı falan açarsın. veya aynısını al bilmemne teknolojisinde araştırma yapacak bir bilim adamı olmak isteyene uyarla, türkiyede o alanda çalışma alanı yok, ee napacak? tabi bahsettiğim konu, burda tartışılan konuyla tam olarak örtüşmüyor
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Bu genelleme yanlis iste! Neye dayanarak bunu soyluyorsun? Sirf gazete arada bir Amerikada meshur Turk doktor haberlerini gorunce mi? Anlayamadim nerden kaynak aldigini. Evet bazi insanlar orada bilimlerini meraklarini daha iyi icra edebildikleri icin gidiyor ama bize de gelen insanlar var, o kadar cok yabanci kurulus ve sermaye var ki su ulkede ve acaip yatirim var ki, hic dusundun mu bunun sebebini? Bilmiyorum sagdan soldan kulaktan dolma bilgilere inanma derim, Turkiyede bir cok universitede cok kariyerli ve iyi yabanci hocalar var, bir o kadar da cok bizim beynimiz onlarin ulkesinde var... bilgi yaymak farkli birseydir ama sirf oyle inanmak istedigin icin inanma.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Olm Ege, Bak oralari tahmin ettigin gibi yerler degil. Mesela aile olayi tamamen cokmus durumda. Bosanma oranlari cok yuksek ve cocuklar genc yaslarda tek baslarina yasam mucadelesine katiliyorlar. Uyusturucu ve alkol tuketimi cok fazla. Bizim aile kurumumuz bu acidan cok guzel, begeniyorum kulturumuzun bu tarafini. Sadigiz, bagliyiz ve guzel isliyor aile kurumu overall tarafindan bakildiginda. Gittigimde de orada bana Turkler yardimci olacak yani. Simdiden bizim okulun grubundan bircok insanla konusuyorum. Alacak yoksa havaalanindan alayim diyen bile oldu. Soran oldugunda ulkemin tatil icin ne kadar guzel bir yer oldugunu, nasil kazanildigini anlatirim. Ama neden bu halde oldugumuzu da anlatirim sorulursa. @007: Ben mutlu oldugum yerde yasarim diyorum, para o kadar onemli degil. Ben de senin bahsettigin katagoriye giriyorum herhalde?
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 @earenwen: Bizim dediklerimiz genelde o yönde ama para için gidiyoruz sanıyorlar hala. @azmo: Abi şimdi üniversitelerde falan ABD'den hemen kapıyorlar yetenekli beyinleri, sonra hepsi araştırmalarını rahat rahat yapıyor. Yai sadece kulaktan dolma bilgiler değil. Burada özel okul iyi para verir getirir. ama Türkolog falan olmadığı sürece hiçbir üstdüzey bilim insanı bu ükeye gelmez. @serdar: Abi aile yapısının çökük olduğu da yok. Ne mutlu Amerikan, İngiliz aileler tanıyorum yani ben. O da işte haberlerde çıkan kötü örnekler. Genç yaşta uyuşturucu, çöken aileler. Boşanma da normal birşey bence. Derdim değil. Ailem boşanmış, çoğu arkadaşımın ailesi boşanmış. Ki ailem iyi ki boşanmış, ailem boşanmış olmasaydı bu şekilde gelişmezdi karakterim. Yani tanımıyosunuz tabii ki beni de, daha kötü durumda olurdum ruhsal açıdan.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 nileppezdel said: Hala para deniyor. Ben para derdinde değilim. Azmo milliyetçiliğe kötü diyorsun demişsin milliyetçilik=kötü demedim yazmıştım o mesajından önce zaten. Biraz dikkatli okuyup karşılık verin. Beni Türklüğümden utandıranlara kızın, utanan bana değil. Ha hakkaten Türk gibi de yetiştirilmedim ben yani, fazlasıyla batılı tarzda yetiştirildim. O açıdan anlaşmamız bu konuda zaten zor. ama ben vatanımı seviyorum yanlış anlaşılmasın. Vatanımı dolduranları sevmiyorum. Onları daha da cahil bırakan cahil yöneticileri sevmiyorum. Ama benim hayattaki görevim bu ülkeyi kurtarmak değil, o niteliklere sahip de değilim. O yüzden çıkar yaşarım dışarıda. Çünkü eminim ki orada daha mutlu olurum. Sadece ailemi, arkadaşlarımı özlerim. Gerisi yalan. Çok daha nezih, saygılı, insana, bilime, sanata önem verilen bir yerde yaşarım. Ayrımcılığın giden bazılarının tatsız deneyimlerine rağmen daha az olduğu yerlerde yaşamak isterim. Yani Leeds taraftarıyla kanka oluyorum bir GS'li olarak ne ayrımcılığı (:P) biz de batılı ortamda büyüdük o zihniyetteyiz moderniz bilimselliği kültürü sanatı seviyoruz ve o işi yapmak istiyoruz ama gerektiği yerde ülkemiz için ölmesini bilecek insanlarız çanakkale gezerken etkileniriz. Bunun modernlikle bilimle alakası yok yani. Değer maneviyat meselesi bence. Ama aile faktörü de önemli belki de.
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 nileppezdel said: Hala para deniyor. Ben para derdinde değilim. Azmo milliyetçiliğe kötü diyorsun demişsin milliyetçilik=kötü demedim yazmıştım o mesajından önce zaten. Biraz dikkatli okuyup karşılık verin. Beni Türklüğümden utandıranlara kızın, utanan bana değil. Ha hakkaten Türk gibi de yetiştirilmedim ben yani, fazlasıyla batılı tarzda yetiştirildim. O açıdan anlaşmamız bu konuda zaten zor. ama ben vatanımı seviyorum yanlış anlaşılmasın. Vatanımı dolduranları sevmiyorum. Onları daha da cahil bırakan cahil yöneticileri sevmiyorum. Ama benim hayattaki görevim bu ülkeyi kurtarmak değil, o niteliklere sahip de değilim. O yüzden çıkar yaşarım dışarıda. Çünkü eminim ki orada daha mutlu olurum. Sadece ailemi, arkadaşlarımı özlerim. Gerisi yalan. Çok daha nezih, saygılı, insana, bilime, sanata önem verilen bir yerde yaşarım. Ayrımcılığın giden bazılarının tatsız deneyimlerine rağmen daha az olduğu yerlerde yaşamak isterim. Yani Leeds taraftarıyla kanka oluyorum bir GS'li olarak ne ayrımcılığı (:P) forumlardan leeds taraftariyla kanka olmak kadar kolay degil o isler. Neyse bir gun cikinca goreceksin. Size ne soylersem karsiligini kliselesmis ve bu tip dusuncede olan insanlarin verdigi standart savunmayi veriyorsunuz ve ben de size klasik karsit gorusunu veriyorum, gidemeden goremezsiniz. Ozune donersek konunun kimse sizi "gidemezsiniz, hayinsiniz" seklinde damgalayamaz, oyle bir haklari yok. Sen pasaportunla baska ulkeye gidiyorsan, o ulke sana ulkesinde barinmaya izin veriyorsa o zaman barinirsin kimse karisamaz. Hainlik degildir... bazi durumlarda korkakliga giriyor diye dusunsem de herkes illa ki kendini bulup illa ki donuyor buraya :) asil ironi sudur ki ideal yasanti olarak gordugunuz yer, ayrimcilik az diye dusundugunuz yer, insan haklari var dediginiz yer size anca izin verirse buluabiliyorsunuz. Gidin okuyun egitiminizi tamamlayin sonra ulkenize donup yararli olun, faydali bir isler yapin, tavsiyem budur. Ama evet, kesinlikle hainlik degildir gitmek.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 shuTdoWnX said: bugün devlet kendi halkını kadletmek için gündem değiştirmek içn güngörene bomba koyduruyosa ben bu ülkede yaşamam arkadaş! sorun da o zaten! ülke bilimadamına sanatçıya yönelecek seviyede değil bugün, geçmişte öyleydi belki de ama bugün değil. O yüzden militarizm savunuluyor (ayrı bi tartışma konusu) konuyla ilgili olarak yönetimin hatası yüzlerce yıllık vatan toprağından soğutmamalı. yönetimler gelir geçer bize düşen yönetimleri düzeltmek.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 @azmo: Gerçek hayatta kanka oldum ki forumlarda değil ;) @007: Çanakkaleyi gezerken etkilenirim ama ülke berbat bir haldeyse (bence) ve elimden birşey gelmeyecekse (benim) giderim mutlu bir şekilde yaşarım dışarıda..
mADmaXimus Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 nileppezdel@ said: serdar: Abi aile yapısının çökük olduğu da yok. Ne mutlu Amerikan, İngiliz aileler tanıyorum yani ben. O da işte haberlerde çıkan kötü örnekler. Genç yaşta uyuşturucu, çöken aileler. bu arada abd'de bosanma orani %68 mi neydi gecen yil, demekki evlenen 3 ciftten ikisi bosaniyor
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 -007- said: shuTdoWnX said: bugün devlet kendi halkını kadletmek için gündem değiştirmek içn güngörene bomba koyduruyosa ben bu ülkede yaşamam arkadaş! sorun da o zaten! ülke bilimadamına sanatçıya yönelecek seviyede değil bugün, geçmişte öyleydi belki de ama bugün değil. O yüzden militarizm savunuluyor (ayrı bi tartışma konusu) konuyla ilgili olarak yönetimin hatası yüzlerce yıllık vatan toprağından soğutmamalı. yönetimler gelir geçer bize düşen yönetimleri düzeltmek. Ortak değer vermeli. Bilimadamına çöp gibi davranırsan her sene her sene militarizme muhtaç kalırsın zaten. Uçağı abdden alırsın isediğin yeri vurdurmazlar falan. Aselsan'dakileri de öldürtsünler anca, yada koruyamasınlar. Her türlü batırıyolar ülkeyi bu mentaliteyle..
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 tamam arkadas hainiz korkagiz biz, siz vatani kurtarin, size helal olsun.
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 nileppezdel said: @earenwen: Bizim dediklerimiz genelde o yönde ama para için gidiyoruz sanıyorlar hala. @azmo: Abi şimdi üniversitelerde falan ABD'den hemen kapıyorlar yetenekli beyinleri, sonra hepsi araştırmalarını rahat rahat yapıyor. Yai sadece kulaktan dolma bilgiler değil. Burada özel okul iyi para verir getirir. ama Türkolog falan olmadığı sürece hiçbir üstdüzey bilim insanı bu ükeye gelmez. @serdar: Abi aile yapısının çökük olduğu da yok. Ne mutlu Amerikan, İngiliz aileler tanıyorum yani ben. O da işte haberlerde çıkan kötü örnekler. Genç yaşta uyuşturucu, çöken aileler. Boşanma da normal birşey bence. Derdim değil. Ailem boşanmış, çoğu arkadaşımın ailesi boşanmış. Ki ailem iyi ki boşanmış, ailem boşanmış olmasaydı bu şekilde gelişmezdi karakterim. Yani tanımıyosunuz tabii ki beni de, daha kötü durumda olurdum ruhsal açıdan. bak bitirecem konusmayacam diyorsun hala konusuyorsun cevap hakkim doluyor :P Kimse gelmez nasil bir laftir yahu? Bilkentin, Odtunun, Cankaya uninin, Bogazicinin vs. hoca kadrosuna baktin mi hic? Hocalarin CVlerini, alanlarini okudun mu hic? O adamlar Burada bulunuyor bir sekilde para karsiliginda da olsa ve bu ulkenin genclerine de katkida bulunuyorlar. Yalvaririm "buraya sadece Turkologlar gelir" gibi iddiali laflarda bulunma. En basit ornek lutfen mezun oldugum bolum olan cankaya universitesinin matematik bolumu sayfasina bakip oradaki hocalarin kariyerlerine bakin. http://math.cankaya.edu.tr adresinden girip orada Dumitru Balaneu'nun kariyerine ve yaptigi baskilara bi bakin. Adam dunyanin sayili fizikcilerinden ve cogu kisinin "dandik" diye gordugu Cankaya universitesinde hoca oldugunu bil ve bu adamdan bir cok kere ders almanin serefine de ulastigimi bil. Bu sadece bizim bolumden bir ornek... Odtu, Hacettepe veya diger buyuk unilere de bi gez dolas. Boyle iddiali laflar etmeden biraz durun lutfen :/ Led sen yanlis hatirlamiyorsam Universiteye hazirlanan biriydin, yani daha girip gormedin... biraz arastir bak Turk universitelerine de... bashedildigi kadar kotu degil. ama konudan iyice saptik yahu.
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 aquila said: tamam arkadas hainiz korkagiz biz, siz vatani kurtarin, size helal olsun. degilsin arkadasim, korkaksin ama muhtesem fraglerimden kactigin icin her aksam dotada. ama onun disinda bir sikinti yok. (tu)
Öne çıkan mesajlar