Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bölüm okumak ?

PhysX

Öne çıkan mesajlar

diğerlerini bilmem ama modül sistemi sayesinde boğaziçi fizikten mezun olunca bir çok başka alanda çalışabilirsin. Yanlız şunu söylemem lazım, çalışmak isteyeceğin alanda master yapman muhtemelen gerekecektir.

http://www.phys.boun.edu.tr/topp.html

o İç seçenekler var mı?

o Öğrenciler Temel Fizik, Astrofizik, Bilgisayarlı Fizik, Elektronik Fizik, Medikal Fizik opsiyonlarından birini [Opsiyonlar sayfasına link] seçebilirler. Son üç opsiyon, akademik yaşam dışındaki seçeneklere yönelebilmeyi sağlar. Bunun ötesinde, seçmeli ders grupları [distibutions sayfasına link] ile öğrenciler, özel ilgilerini ilerletebilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

puanım dolayısı ile ege yada dokuz eylül fizik düşünüyorum lakin derslerini kurcaladığımda sanki zorunlu tam fizikçi eğitimi veriliyor gibi bir izlenime kapıldım.

bu iki üniversite için bir "bilgisayarda da uzmanlaşayım be hacı" durumu yokmudur ?
Sosyal ağlarda paylaş

Ege:

FİZİKTE BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA
BİYOFİZİK (3,0,0) 3
BİLGİSAYAR UYGULAMALI FİZİK (3,0,0) 3
BİYOMEKANİK (3,0,0) 3
DİJİTAL ELEKTRONİK (3,0,1) 3,5
MEDİKAL FİZİK (3,0,0) 3

Sadece bunları görebildim, temel fizik ağırlıklı bir program yani. Sırf bunlarla computational fizik ay da medikal fizik alanına kayamazsınız ama bir fikriniz olur. Daha sonra isterseniz masterda kayabilirsiniz.

Dokuzeylülde bu kadar bile göremedim.

FİZ 206 Bilgisayar Programlama II (2 2 3)
FİZ 418 Biyofizik (3 0 3
FİZ 422 Nümerik Analiz (3 0 3)

Bunlar var bir tek.

Eğer ders programları bunlarla kısıtlı ise, sizin de biraz çaba gösterip ilgilendiğiniz alanda kendinizi geliştirmeniz gerekecektir mastera daha hazırlıklı olmak için. Onun dışında bölümdeki bir hocaya mail atmanızı tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Şunun diyeyim buarada, boğaziçindeki bilgisayar opsiyonu dışardan alınan bilgisayar dersleri yüzünden değil daha ziyade şuanda bölümde bulunan bir kaç çok iyi "computational physics" çalışan hoca sayesinde iyi. Onlar her dönem baya iyi seçmeli bilgisayar dersi veriyor fizik bölümünde. Bilgisayar bölümünden alınan bilgisayar dersleri ise oldukça standart ama yine de faydalı dersler "object oriented programming", "data structures", "algorithm analysis" gibi. Belki sizin de seçmeli olarak falan bilgisayar bölümünden ders alma imkanınız olur orda, bölüme sormanız lazım onu.
Sosyal ağlarda paylaş

PassivE_KesH said:
ya bu master ma deyince olan bişi mi?

rahatlıkla yapabilirmiyiz yani 3.5 veya üzeri bir ortalamayla?

(sadece üni.de kasarak yani)

3.5 ve üzeri bir ortalama ile Türkiyede iyi bir üniversitede istediğin yerde master yapabileceğini düşünüyorum. Yine de misal bilgisayar masterı düşünüyorsan 4 sene içersinde bu alanda kendini bir miktar geliştirmen lazım yoksa sadece fortran programlama bilgisi ile bilgisayar masterına girersen ağlatırlar seni heh. Alırlar mı onu da bilmiyorum ama alabilirler, sonuçta programlamanın önemli bir kısmı matematik ve fizik bölümlerinde hakkıyla veriyorlar o kısmı.

Yurt dışını bilemiyorum ama yurt dışı sadece ortalama ile olmaz, 4 sene boyunca bazı yerlerde staj yapmış olan ya da projelere girip çıkmış olmani iyi hocalardan referans alman da gerekecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...