PhysX Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 fizik ve kimya gibi bir bölüm okunduktan sonra gerçekten iş imkanı hiç mi yok? örneğin fizik bölümünü bitiren bir kişi üniversitede kalmak yada öğretmenlik dışında nasıl bir yol çizebilir kendine ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 diğerlerini bilmem ama modül sistemi sayesinde boğaziçi fizikten mezun olunca bir çok başka alanda çalışabilirsin. Yanlız şunu söylemem lazım, çalışmak isteyeceğin alanda master yapman muhtemelen gerekecektir. http://www.phys.boun.edu.tr/topp.html o İç seçenekler var mı? o Öğrenciler Temel Fizik, Astrofizik, Bilgisayarlı Fizik, Elektronik Fizik, Medikal Fizik opsiyonlarından birini [Opsiyonlar sayfasına link] seçebilirler. Son üç opsiyon, akademik yaşam dışındaki seçeneklere yönelebilmeyi sağlar. Bunun ötesinde, seçmeli ders grupları [distibutions sayfasına link] ile öğrenciler, özel ilgilerini ilerletebilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 kim iş imkanı yok diyorsa yalan söylüyor bölüm candır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 ama mesela odtüde bu opsiyonel sistem yok. advanced okuyabiliyorsunda istersen =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 puanım dolayısı ile ege yada dokuz eylül fizik düşünüyorum lakin derslerini kurcaladığımda sanki zorunlu tam fizikçi eğitimi veriliyor gibi bir izlenime kapıldım. bu iki üniversite için bir "bilgisayarda da uzmanlaşayım be hacı" durumu yokmudur ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 benimde puanım itibariyle orları düşünmem gerekiyor ama odtü fiz de yazdım. ben olsam gitmezdim neden içimde bi odtü yada boun sempatisi var ama bilmiyorum. yüksek lisansa kasarsan olabilir tabi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Sina daha iyi cevaplar bence bu sorunun cevabımı bende bekliyor gibiyim. fiziği seviyorum gidelimmi ege ye ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 bi fizik programını koyun bakayım buraya bakayım. ama en güzeli tabi ordaki hocalara mail atmanız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 ege http://sci.ege.edu.tr/~fizik/test1/index.php?option=com_content&task=view&id=10&Itemid=43 dokuz eylül http://www.deu.edu.tr/DEUWeb/Icerik/Icerik.php?KOD=1834 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Ege: FİZİKTE BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA BİYOFİZİK (3,0,0) 3 BİLGİSAYAR UYGULAMALI FİZİK (3,0,0) 3 BİYOMEKANİK (3,0,0) 3 DİJİTAL ELEKTRONİK (3,0,1) 3,5 MEDİKAL FİZİK (3,0,0) 3 Sadece bunları görebildim, temel fizik ağırlıklı bir program yani. Sırf bunlarla computational fizik ay da medikal fizik alanına kayamazsınız ama bir fikriniz olur. Daha sonra isterseniz masterda kayabilirsiniz. Dokuzeylülde bu kadar bile göremedim. FİZ 206 Bilgisayar Programlama II (2 2 3) FİZ 418 Biyofizik (3 0 3 FİZ 422 Nümerik Analiz (3 0 3) Bunlar var bir tek. Eğer ders programları bunlarla kısıtlı ise, sizin de biraz çaba gösterip ilgilendiğiniz alanda kendinizi geliştirmeniz gerekecektir mastera daha hazırlıklı olmak için. Onun dışında bölümdeki bir hocaya mail atmanızı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 ya bu master ma deyince olan bişi mi? rahatlıkla yapabilirmiyiz yani 3.5 veya üzeri bir ortalamayla? (sadece üni.de kasarak yani) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Şunun diyeyim buarada, boğaziçindeki bilgisayar opsiyonu dışardan alınan bilgisayar dersleri yüzünden değil daha ziyade şuanda bölümde bulunan bir kaç çok iyi "computational physics" çalışan hoca sayesinde iyi. Onlar her dönem baya iyi seçmeli bilgisayar dersi veriyor fizik bölümünde. Bilgisayar bölümünden alınan bilgisayar dersleri ise oldukça standart ama yine de faydalı dersler "object oriented programming", "data structures", "algorithm analysis" gibi. Belki sizin de seçmeli olarak falan bilgisayar bölümünden ders alma imkanınız olur orda, bölüme sormanız lazım onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 boğaziçi fiziği bilmem ama odtü fizikten mezun olup iş bulamıyoruz diye küfreden çok arkadaşım olmuştu. %80 kendi işini yapamıyosun zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 PassivE_KesH said: ya bu master ma deyince olan bişi mi? rahatlıkla yapabilirmiyiz yani 3.5 veya üzeri bir ortalamayla? (sadece üni.de kasarak yani) 3.5 ve üzeri bir ortalama ile Türkiyede iyi bir üniversitede istediğin yerde master yapabileceğini düşünüyorum. Yine de misal bilgisayar masterı düşünüyorsan 4 sene içersinde bu alanda kendini bir miktar geliştirmen lazım yoksa sadece fortran programlama bilgisi ile bilgisayar masterına girersen ağlatırlar seni heh. Alırlar mı onu da bilmiyorum ama alabilirler, sonuçta programlamanın önemli bir kısmı matematik ve fizik bölümlerinde hakkıyla veriyorlar o kısmı. Yurt dışını bilemiyorum ama yurt dışı sadece ortalama ile olmaz, 4 sene boyunca bazı yerlerde staj yapmış olan ya da projelere girip çıkmış olmani iyi hocalardan referans alman da gerekecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 neyse yatym az uykm geldi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Ben de fizik yazacağım gibi, hacettepe istatistik olur odtü fizik olmazsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 aynı durumdayım buğra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Puan neydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 311 :/ ama ösymye ..... ya pf ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 iş bulunur tabi ama şartlar aynı olmaz. fizik okiim üstüne bilgisayar masterı yapiim dersen bir bilgisayar mühendisinin alacağı maaşı alamazsın. süper zeki bir insansan alırsın ama o zaman da zaten yurt dışındaki firmalara filan gidersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 kimya okuyorum ülkemizde mühendislik tagı herşeyi bitiriyor malesef ama emek sarfedersen iyi yerlere gelebilirsin dandik bi üniversitede mühendislik okuyacağıma odtüde itüde bölüm okurum kendimi geliştiririm daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar