Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

finans matematiği

Yeto

Öne çıkan mesajlar

matematik mühendisliği hakkında açıklama yaptım. Uygulamalı matematik denen alan matematiğin 100 d e 10u falan belki ve senin ilgilendiğin kısım o yüzde ona giriyor. Matematik mühendisliğine girersen sen o bahsedilen matematiğin bi %50-80ini göreceksin (temel ve orta seviyede en azından). Ha o dersler işine yaramaz demiyorum, genel olarak sonuçta matematiksel yaklaşımv e düşünme kabiliyetini arttıracak ama 4 sene boyunca baya ter dökeceksin eğer matematiği çok sevmiyorsan. Tavsiyem, mat mühendisliği bölüm sitesinde her ders için yapılmış site varsa ordan 2-3-4 sınıf derslerin sitelerine girip sınav sonuçlarına bak heh (bazen duruyor eski derslerin sonuçları).
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten şimdi fark ettim bölüm matematiğin altında dalmış. dolayısıyla burda sana matematik temelini sağlam vereceklerini düşünüyorum. en azından bilgide soyut matematikte hocaların iyi olduğunu pek çok kez duydum. oranın bölüm başkanın da matematik bölümü altında açılan bir alanın tırt kalmasına izin vereceğini sanmam kendisi oldukça gayretli bir insandır (her ne kadar soyut matematikçileri asıl matematikçi olarak görse de sdf )
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
finans matematiği şirketlerde yıllık verler üzerinden gelecek planlarının matematiksel verilere dayanarak yağpılası işine yarar

bir nevi ekonometri ama eknometriden daha farklı olarak şirket içi para ve maliye politikalrıyla yatırım değerlendirilmesi için modeller yapılmasını sağlar

yani bir nevi analizci oluyorsun fakat ekonomik ortamn resmini sayısdal değerler üzerinden çiziyorsun tüketici davranışları gibi değişkenleri hesaba katmadan

ama sadece mezun olmak yetmez 2. sınıfdan itibaren her yaz bir yerlerde staj yapman lazım ki hem piyasa seni tanısın hem de sen piyasayı tanı zaten daha sornasında yüksek lisans yapmana gerek kalmayabilir

matematik müh. okursan ve iyi yerlerden (mesela alman DAAD) temine deceğin burslarla yüksek öğrenimine devame dersen ikinci bir Cahit Arf olabilirsin

ama sen ekonomik faktörlerin gelişimini takip etmeyi daha çok seviyortsun sanırsam eh o zaman yolun her yaz yapacaüın stajlardan geçiyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...