Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

Zaybird said:

beyler bütçeniz nedir sizin onu bi söyleyin.

intel core i5 2500k
asus p8p67 le
g.skill rimjaws 2000mhz 2x2 4gb
WD CB 1 GB 64 Mb Sata III
Sapphire radeon hd 6850 veya Leadtek Gtx 460 OC
Acer s232HLAbid
1933 tl tutuyor suan
psu ve kasa için toplamda 250 tl falan ayırabilirim ne önerirsin.
THERMALTAKE V3 600W (Mavi Ledli 12cm Fan) Kasa bunu neden beğenmedin birde. Fiyat olarak uygun geldi 600W ile birlikte hem.
Sosyal ağlarda paylaş

kasa ve psu ayrı olarak olsun.psu'suz sağlam fanları olan bi kasa ve mutlaka +80 bi psu.550W falan yeter.dediğin kasadaki psu +80 değil yani verimlilik oranı düşük.600W enerji vermez yani.ama sen bilirsin kasayı beğendiysen al.ama içindeki psu iyi değildir söyleyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim monitörden alacak sanırım oda. Hocam monitör başarılı görünüyor. Ama yeni sistem tamamlanmadığı için eski 128 mb ekran kartıyla pek yorum yapamıyorum. Ama yapanlar var buyur;

http://forum.donanimhaber.com/m_46089938/mpage_1/key_/tm.htm

PSU ve kasa olarakta. Şimdi PSU iyi alsan kasada iyi alsan senin limitler uçacak. Ben ucuz ama kullananlardan iyi yorumlar alan her tarafı fanla döşetilmiş ideal bir kasa aldım. Onun hakkında yorumlarda burda;

http://forum.donanimhaber.com/m_43965339/mpage_1/f_/key_//tm.htm

KAsa hakkında bende bişeyler diyeyim daha kullanmadım ama görüntü çok şık. Fan kontrolu yapılması ayrı bir güzel. Ve dijital ekrandan o kontrolu yapıyorsun ayrıca kasa içi sıcaklığıda oradan gösteriyor. Verdiğim linkteki bu marka ne hiç duymadım gibi kullanmadan etmeden b.k atanları ciddiye alma kullananların yorumlarına dikkat et.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaybird said:

onun dışında diğer seçimlerin iyi.bide ram niye 2000mhz ki napıcan okadar yüksek frekansı? hem anakart desteklemiyor ki okadar yüksek frekansı.1333 ve 1600 destekliyor.2200 e overclockla anca geliyor.

1600 icinde OC yazıyor orda. 1600 den sonrası icin mi gecerli 1600 de dahil mi ? http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asus-p8p67-le-intel-p67-b3-revizyon-lga1155-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart.html
2000 yerine sunları alırım bende ona gore ; G.SKILL F3-12800CL7D-4GBXM RipjawsX DDR3 1600Mhz CL7 4GB (2x2GB) DUAL Sandy Bridge
Sosyal ağlarda paylaş

Twisty said:

Zaybird said:

onun dışında diğer seçimlerin iyi.bide ram niye 2000mhz ki napıcan okadar yüksek frekansı? hem anakart desteklemiyor ki okadar yüksek frekansı.1333 ve 1600 destekliyor.2200 e overclockla anca geliyor.

1600 icinde OC yazıyor orda. 1600 den sonrası icin mi gecerli 1600 de dahil mi ? http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asus-p8p67-le-intel-p67-b3-revizyon-lga1155-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart.html
2000 yerine sunları alırım bende ona gore ; G.SKILL F3-12800CL7D-4GBXM RipjawsX DDR3 1600Mhz CL7 4GB (2x2GB) DUAL Sandy Bridge

1600 takamazsın.yani sorun çıkarır.1333 tak.
Sosyal ağlarda paylaş

psu'nun alta olması daha iyi gibi zaten. toz filtresi falan var nasilsa. http://www.teknobiyotik.com/cm-storm-scout-cooler-master-gx-650w-80-plus-mesh-panel-ve-pencereli-oyuncu-kasa.html/ 2 sinden birini secerim sanirim ya o ya bu.
baska bir anakart almam lazim o zaman benim. yuksek frekansli ram kullanmak istiyorum acıkcasi.
(p.s. f klavyede yazmaya calistigimdan harf yanlislari olabilir.)
Sosyal ağlarda paylaş

senin kasa guzel bence uste 2 fanı falan var. donanimhaberde kullananlar memnundu sanki. çok incik cincik ediyorlar birde yok 10 db ses cıktı falan diye. pata pata oten kasalarla yıllarca takıldım tınlamam o kadar sesi acıkcasi iyi sogutsun işlevsel olsun yeter bana. traktor gibi bogurmedikçe sorun yok ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Kullananlar çok sesi yok diyorlar. Zaten fan kontrol paneli var. Kasa sıcaklığı çok yüksek değilse %100'de çalıştırmanın manası yok. Düşürürsün seste düşer. Ama normalmiş sesi çok değilmiş.

Birde 4 adet fan varmış 3 değilmiş. 2 üstte 12 cm 1 arkada 8 cm birde dijital ekranın arkasında varmış. Kutudan çıkarıp bakmaya üşeniyorum cidden 4 mü diye ama 4 tanedir heralde :)

Resimlerde çok çirkin duruyor yada bana öyle geldi. Ama kasa geldi açtım baktım şekil olarakta baya güzel. Altta ayakları var 4cm havada duruyor kasa. PSU altta diye böyle heralde oda hoş bir ayrıntı.

Kısacası 90 TL'ye göre baya baya başarılı bir kasa.
Sosyal ağlarda paylaş

sapphire HD 6850

sistem topluyorum bende 6950 alacaktım ama aklımı çeldi bu üstteki arada 180 lira gibi bir fark var.
yukardaki 6850'yi birkaç yerde daha gördüm ucuz fiyat diye.

ürünü şimdi satın alsam, belirttikleri tarihte(martın 3.haftası stokta diyor) "efendim çok sipariş aldık eldekiler bitti bile, 3 hafta sonra yeni parti mallar gelcek" ehehe demesinler ? :d

Ve sade kasa için 1,5 milyar civarı bi bütçem var, 2gb ramli 6950'lerin fiyatı 600ün üzerinde ki değmez bence. Ama bu 6850 vs 6950 arasındaki 180 lira sanki biraz çok ?:S
Sosyal ağlarda paylaş

Dh'da techpowerup.com'un cf hd 6850, cf hd 6950, cf hd 6870 testlerini bir araya toplamışlar. cf'ye, sli'ye falan soğuk bakıyordum ama bu veriler fikrimi değiştirmeye fazlasıyla yetti eheh. Özellikle yüksek çözünürlük/full detay seviyelerinde cf 6850'ler 2gb 6950'ye ortalama %50 gibi bi fps farkı koyuyor. yaz gibi bi 6850 daha bulup cf yapar, vururum kırbacı diyorum.

Kasa olarak bunu düşündüm, Özelliklerinde psusu için 2x 6870'e yeter diyor. Dh'de iç hacmi küçük diye okudum yanlış hatırlamıyorsam, 2x 6850 sığar umarım. kasa/psu ayrı alayım diyordum, ama hem psunun 650w olması, hem de kasanın sapları hoşuma gitti. phenom II x4 965 BE 3,4ghz almayı planlıyorum

-cf'lik uygun bi amd anakart tavsiye edin plx
soru1: cf için daha üst düzey bi işlemci gerekli midir ?
Soru2: Bu psu'da +80 diyor, ne ki bu şimdi ? mesela +72'den farkı nedir ?
soru3: Civ 5 oynarken son çağa gelindiğinde + en büyük haritada + 20 uygarlıkla falan beraber oynarken turn araları benim laptopda 5dk falan sürüyor (yaşamak bu değil!!1 olmamalı!!1), bu süreyi düşürmek için bilgisayarda en çok hangi parça önemlidir ?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...