Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar bana ram tavsiyesi lazım okudum yukardaki yorumları ama markaya karar veremedim. şu anda pc de 2x1gb kigston 800mhz ram var ben 4gblık kitlerden almayı düşünüyorum. 1066'lıklara baktım fiyatları 170-250 arası değişiyor. ucuz olmasını istiyorum haliyle soğutucu filan güzelde fiyatı arttırıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

sapphire hd4870 vapor-x gddr5 1gb 256 bit ati dx10.1 362ytl
Phenom™ II X4 810 AM3 2 . 6GHz 6MB Cache 45nm İşlemci 300ytl
770 - C45 AM3 AMD 770+SB710 DDR3 1333MHz Anakart 169ytl
6GB (3*2GB) XMS3 İ7 DDR3 1600MHz CL8 Üç Kanallı Bellek Kiti 320ytl
dvd writer 50ytl
MIO 935BB FL650 500W MidT ATX SİYAH KASA 250ytl

şöyle bi bakarsanız..uyum problemi yaşayabilcek bi durum varmı..bide güç kaynağı 500w yeterlimi yoksa fazlamı azmı ?
Sosyal ağlarda paylaş

ozet gecicem;
4870 yerine 4890.
islemcide 8 serisi yerine tercihen 7 veya 9 serisi.
board 2 kanalli, aldigin ram hem pahali hem 3 kanalli. 2 kanalli 1333 bi ram daha uygun.

birde boyle bilgisayarlara feel falan kasalar koymayin rica ediyorum. saniyorum vatandan baktin bunlara. coolermaster in falan uygun modelleri geldi. diger parcalardan sagladigin ekonomiyi bu parcalara yogunlastir.

edit: psu min 500w olmasi gerek, ama guvenli tarafta kalmak adina 600 e yeterli demek daha dogru.

@yezid

1950 nin hd2600 lerin herhangi birinden daha iyi olmasi gibi bisey soz konusu degil. bi karisiklik oldu heralde.

ayrica dedigim sey, bu karttan itibaren genelde agp arabirimi kullanan boardlar icerisinde islemci rangelerinden cogu bu kartlara darbogaz yaratiyor. bir kac istisnasi var yazdigim gibi quadcore islemci destekleyip agp kullanan boardlar gibi. ama genel durum budur.

mesela socket A olupda tek cekirdekli herhangi bi islemcinin 3850agp, hatta 3670, i tam performansiyla calistirmasi gibi bisey beklenemez.
Sosyal ağlarda paylaş

ddr2 ve ddr3 ramler arasındaki performans ve fiyat farkından ve işlemciyi 9 serisi olarak deiştirdikten sora şöle bşi çıktı..

sapphire hd4870 vapor-x gddr5 1gb 256 bit ati dx10.1 362ytl
Phenom™ II X4 945 AM3 3 . 0GHz 8MB Cache 45nm İşlemci 464ytl
770 - C45 AM3 AMD 770+SB710 DDR3 1333MHz Anakart 169ytl
KINGSTON 2 Gb Tek Modül 1066 MHz DDR2 Hyperx CL5 RAM X3 70x3=210ytl

birincisi 4890 la 70 arasında 100 lira fark var değermi...ikinci ram in ddr2 boardun ddr3 olması bi sorun yaratırmı ?
Sosyal ağlarda paylaş

önceden yapmayı planladığım işlemci o.c. ram ve agp ekran kartı güncellemesinin yeteri kadar iyi performans vermeyeceği aklıma kazındıktan sonra sistem toplayayım bari dedim

şimdi iki sayfa önce fizbozun topladığına ithafen bende gittim eksenden şöylece topladım (axess e 12 taksitte indirim yapıyorarmış en azından sitede öyle gözüküyor)

topladığım sistem şu şekilde oluştu;
Ana kart http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=23276
İşlemci http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=23273
Ekran kartı http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=20803
RAM x2 http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=11497
PSU http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=12031

kasa olarak Aopen H600 olan eski kasamı kullanabiliyorum sanırsam o yüzden kasa bakmadım.

oyun oynayan biri değilim ama daha üyü grafiklerde wow oynamak istiyorum belki war oyanrım ileride güncel oyunalrı da çok sık takip etmiyorum zaten çok zamanım olmuyor

ama gelin görün ki sistem şu haliyle bile 1.135,18 TL tutuyor

şimdi ben ne yaparak bu fiyatı aşşağıya çekebilirim? nereden nasıl kısılır?

olaki kısılacak gibi değilse hiç uğraşmadan direk eski sisteme o.c. li upgrade yapayım diyorum keza zaten her halukarda bütçem 800 bilemedin 900 TL yi geçemeyeceğim gibi gözüküyor

ne dersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

@sadece okuyan arkadas

bence 4870 ile 4890 arasindaki fiyat farkina deger. islemci yerine burda bi masraf yapmak cok daha mantiklidir zaten herzaman.

islemciyi mesela 905e ye ceksen (ki benim yeni favorilerimden fiyat/performans olarak) sanirim butceyi oynatmadan istenilen oluyor.

ikinci sorun ddr3 board a ddr2 takabilirmiyiz? - hayir takamayiz. am3 socket boardlarda genelde 2 kanalli ddr3 kullaniyoruz. en uygun 2x2 1333 ram olarak bulursun sanirim fiyat acisindan. psu problemin icin de bir iki sayfa once fizban a yazdigim psu lara goz gecir.

@experimental

sistemde problemli hic bi nokta yok. yalniz benzer fiyata yeni socketde quadcore olarak phenom II makineler toplayabilecegini de gozden gecir istersen. (bknz.son 3 aydir genelde yazdigim makineler )

@babacum

islemci olarak x245 de dusunulebilir. cok fazla fark yok.

gpu da biraz abartmissin sanki, 240 $ seviyelerinde 4890 alabiliyorsun sonucta. inanilmaz cozunurluklerde oynamiyorsan ram hizindan fedakarlik edip kapasite ve 2 cekirdek pek mantikli bi tradeoff olmuyor.

65-70 dolar seviyelerinde 2x2 1066 hyperx ler bulabilirsin.

psu olarakda gigabyte superb i tavsiye ederim benzer fiyatta uretici olan acbel coolermaster a hayli tercih edilebilecek bi etiket.

ekran kartinda bu kadar abartmayip 4850, 4830 (ikinci el bulabilirsin ikisinide daha fazla ekonomi icin) dusunursen sistem 800 e yakinsiyor baya.

mobil makine meselesine bisey diyemiyorum =P
Sosyal ağlarda paylaş

en son söle bşi yaptım kharon sana zahmet ya =) saol şmdiden

sapphire HD4890 Vapor-X GDDR5 1GB 256Bit ATI DX10.1 Ekran Kartı 459ytl 404ytl
Phenom™ II X4 945 AM3 3 . 0GHz 8MB Cache 45nm İşlemci 455ytl 401ytl
MSI 770 - C45 AM3 AMD 770+SB710 DDR3 1333MHz Anakart 169ytl 147ytl
CORSAIR 4GB (2*2gb) 1333MHz DDR3 CL9 XMS3 Ram 175 ytl 154ytl
LG 22X ± DOUBLE LAYER PATA DVD YAZICI SİYAH 53ytl 47ytl
MIO 935BB FL650 500W MidT ATX SİYAH KASA 192 ytl 169 ytl
WD 3.5" 500GB 16MB Cache Sata2 Caviar Blue Harddisk 105 ytl 92ytl
Sosyal ağlarda paylaş

bir sorum olucak

AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
ve
İntel i7 920 2,66 ghz...

simdi amd 4 çekirdekli ama 3.2 ile calısıyor,i7 920 de ise 6 tane var 2.6 ıle calısıyor.ogrenmek ıstedıgım aradakı fark ne yanı i7 daha iyi mi amd den bu karsılastırmada sonucta ben oyun oynamak ıcın bır sıstem topluyacagım işin aslı amd hiç kullanmadım hep intel gittim basımıda agrıtmadı, önceden burada yazmıstım aklımı celdiler 'amd al amd iyidir' diye ona mahsuben bende amd kullanmakta ısterım lakin i7 920 daha iyi ise ileriye donuk ondan alıcam ona gore bir intel sistemi kurucagım.

hatta sormusken bı kac tane daha sorayım

hd4890 mı yoksa gtx275 mı

hı-level rammı yoksa kinston mu

birde kasa lasım yanınada sistemi kaldırıcak psu
Sosyal ağlarda paylaş

sdeceokuyangenç said:

en son söle bşi yaptım kharon sana zahmet ya =) saol şmdiden

ksuura bakma su siralar forumu pek okuma firsati bulamadigim icin cevap yazamadim. makine her haliyle olmus, yalniz henuz almadiysan psu ve kasayi onceki sayfalardaki arkadaslara onerdigim sekilde bi degisiklige gitsen daha memnun olursun muhtemelen.

@vioxx

mhz artik tek basina islemciler icin karsilastirmada bir olcut degil. eskisi gibi dertsiz degil bu mesele. islemci mimarisine gore memory nin elden gecirilisi, cacheler artik cok farkli.
bunun icin belli basli benchmarklara bakmak gerekir.

amd al amd iyidir kismina da soyle aciklama getireyim, genelde ben burada yardim isteyen arkadasin butcesini goze alarak fiyatina gore alabilecegi en performansli platformu yazmaya calisiyorum. o butcede amd denk gelmistir daha once o yazilmistir.

aradaki farka gelirsek corei7 lar(6 degil 4 cekirdek bu arada) nispeten biraz daha basarililar fakat gerek anakartlarinin pahaliligi, gerek am3 ler gibi 2 yerine 3 kanal ram kullanmalari asiri bi fark yaratmadan fiyat farkini hayli aciyor. o acidan burda butce ve kisisel tercihler araya giriyor.

diger sorular ise
herturlu 4890.
amd ise farketmez, intel ise kingston ve uzeri.
kasa ve psu da onceki sayfalarda mevcut baya.
Sosyal ağlarda paylaş

butcene gore degisir gerci ama tek kart al mumu. 3600 lerde xfire ile ugrasilmaz.

@experimental

ati isimlendirmeleri ilk rakam nesil, ikinci rakam o nesildeki gpu ailesi, ucuncu rakam o ailedeki yeri, dorduncusude varsa revizyonu oluyor.

gpu aileleride 0 dan 8-9 a kadar gider. 0-4 arasi butceye gore kartlar, sonra 7 e kadar mainstream, geri kalan da ust seviye/enthusiast kartlar oluyor.

4670 , yeni isimlendirmede 4. nesil, ust mainstream de 3. versiyon(30,50,70,90) karti demek mesela.

veya olsaydi 3890, 3 nesil, enthusiast seviyede, 4. versiyon kart olmus olacakti.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...