Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

şöyle bir bilgisayar kullanıcısıyım;

-aman aman en son çıkan oyunları pek takip etmem
-es kaza takip eder oldum diyelim, full+full grafikde oynamalıyım gibi bir derdim yok
-düzenli olarak oynamak istediğim iki youn var wow ve war, ileride çıktığında sc2 ve diablo3 abanacağım (oha blizzard fan-boyumuyum neyim bilemedim)
-2004 yıluında aldığım barthon 2500+, at 9600se ve 1 gb ram li makinemden oldukça memnundum ama artık wow u çok ıkına sıkına oynamaya başladım bu yüzden upgrade vaktinin geldiğine karar verdim

şöyle bir makine istiyorum;

-en son oyunları illa oynayacğaım diyte bir şey yok ama kısık grafiklerle merak edersem az da olsa oynayabileyim (en azından hikayesini takip edeyim)
-wow kaldırsın, war kaldırsın
-ucuz olsun
-mümkünse ileriki dönemlerde işlemci, ram, ekran kartı 3 lüsünden en az birini değiştirerek güncelleyebileceğim bir makine olsun ( zamanında agp li aldık elimizde patladı 5 sne boyunca çivi çaılmadı güncelleme göremedi makine desem yeridir)
-beklentilerimi karşılayacak bir dizüstü bilgisayar şu anda bütçemi çok aşıyor o yüzden masa üstü alayım diyorum

evet tavsiyelerinizi bekliyorum :)

hatta "abi upgrade e gerek yok o makina ovecloak edilir" diyen varsa ona da kabulüm 1 sene daha overcloaklu kullanabilirim (hatta ısınma problemine karşı sıvı yağa yatırmayı düşünüyorum bu sistmi o derece gözüm dönmüş durumda)
Sosyal ağlarda paylaş

780g mini-atx lere sigar, 790 serisi icin ise tam atx lazim.

mini atx kasa toplarken dikkat etmek gereken nokta cpu fani ustunde ne kadar bosluk var,
ekran karti sigiyor mu,
kullandigi fanlarin boyutlari nelerdir,
kac tane hdd sigdirabiliyorum,
psu nun uzunlu max kac cm olmali,(cogu mini atx 15cm den daha uzun psu lari alamaz) gibi sonradan keske dedirtebilecek noktalar.

benim ucuz makinelere onerdigim kasalar genelde adam akilli psu suz mid tower kasalar oluyor, aerocool s9a, recom midnight v.b. gibi.
psu icin ise ucuz yollu kaliteli seyler olarak highpower, ocz ler falan var.
bazi tedarikciler bundled olarak da veriyorlar uygun fiyatlara, aerocool s9a ve highpower 480, aerocool touch ve ocz stealtxtreme 600 falan gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

gecen gun bi arkadasa da yazmistim, bu yeni nesil athlon lar hakkaten fiyat performans olarak cok iyiler. ki isteklerini de cok rahat karsilayacak bi islemci.

biostar icin ayni seyleri soyleyemiyorum acikcasi, baska bi gx dusunmek isteyebilirsin aklimda herzamanki gibi ilk gigabyte var.

anakartin iyiyse am2+ destekliyorsa ondan hic kurtulmanada gerek klamayabilir, upgrade olmaz demissin ama ug icin gayet ucu acik bir makine.

beklemene ise gerek yok, hali hazirda ucuz dustu amd/ati parcalar, o acidan beklemek herzamanki gibi kazandirir ama bekledigine degecek kadar degil.

edit: psu 450w yeterli ama piyasayi dusununce fiyat perf olarak 500 luk modeller hem kalite hem gurultu hemde ileride ekran karti degistirme olasiligina gore daha mantikli olur.
anakartım sanırım am2+ desteklemiyor. asus m2n am2 diyor, ben de bunu desteklemiyor diye alıyorum. 2 sene once 80$ a almıştım zaten.

desteklemiyorsa anakart gigabyte mx bir tek sunu buldum ama : http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=80296&ad=GiGABYTE-MA790GP-DS4H-790GX-DDR2-AM2-Anakartlar o da baya pahalı geldi.

ramler 667 mhzz imiş deiştirmek farz zaten =) işlemci ama o söylediğim senin de beğendiğin baya ideal ucuz falan hoş birşey. ekran kartı da 4850 fix kalacak gibi.

güç kaynağı şöyle; bende asus ta9a1 kasa var, 350W psu'su var içinde. değiştirmek şart da, ocz falan psu'lar 90$ dan gördüm doğru mudur ?
Sosyal ağlarda paylaş

evet anakartin eski nesil nforce chipsetli olanlardanmis, acaba bios update le am2 destegi alinir mi diye baktim ama nforce lar bu konuda ozellikle eskilerde biraz pasif kaldilar.

gosterdigin linki goremedim ama adresden baktigim kadariyla gx lerden ds4h a bakiyorsun. onu stoklarda bulmak biraz problemli yerine ud4h lar geldi. dedigin gibi pahali bi board. yerine 790x hatta 770 chipsetleri bile dusunulebilir. baktigin spesifik bi ozellik yoksa gayet yeterli boardlar onlarda. hatta ekran kartindan baska bi genisleme dusunmuyorsan 780g ler de gayet yetenekli board lar.

psu meseleside senin alacagin makine icin dusununce orta kalite psu lar 75 den 100 e, ordan biraz daha kaliteliler 150 e dogru yollaniyor dogrudur. verimlilik olarak min 75, ideal 80 ustu, aktif pfc ve 12v rail da 16-17amper verebilmesi bakilmasi gereken kriterler.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben buradaki tavsiyelerin şöyle son birkaç sayfasını okudum da, anladığım kadarıyla benim şimdiki bilgisayarı toptan 2. elden satmam daha mantıklı olacak gibi.

anakart alacam, ram alacam, işlemci alacam, ekran kartı alacam, psu alacam = kasa alacam gibi birşey demek zaten.

KHaRoN said:

bazi tedarikciler bundled olarak da veriyorlar uygun fiyatlara, aerocool s9a ve highpower 480, aerocool touch ve ocz stealtxtreme 600 falan gibi.

eksen bilgisayar'dan alıcam sistemi (çeşitli sebeplerden ehue) burada bulamadım böyle birşey.

şimdi şöyle bir sistem topladım kafamda; (tavsiyelere de uyarak). tatil dönüşüne kadar sarkıtacam gibi görünüyor ama.

Anakart GIGABYTE - GA-MA790XT-UD4P 147.21 1 147.21
İşlemci Amd PhenomII X3 720 2.6GHz İşlemci 145 1 145
RAM Kingston Triple 6 GB DDR3-1333 Bellek 129 1 129
Ekran Kartı Sapphire HD4850 1 GB Ekran Kartı 153 1 153
Monitör LG W2243S-PF 22inç Wide LCD Monitör Parlak Siyah 175 1 175
DVD RW SAMSUNG 22X Internal Siyah DVD Sata Yazıcı 24 1 24
Kasa FEEL Hurricane 500W Siyah Kasa MIO935-BB 104 1 104

4890'la 4850 arasında 100$'a yakın fiyat farkı var, o yüzden tercih etmedim.
bu triple ram ucuz göründü, o yüzden bunu seçtim.
anakart zaten senin tavsiyen forumda kharon heue.
monitör değiştirilebilir, çok bakmadım öyle MEH diye tıkladım.

en büyük soru işareti kasada şimdi.
bir de bu sisteme bakınca şöyle, ileride quad-core amd'ler ucuzlayınca onlara geçip, (gerekmez ya) 2gb daha 1333 lük ram takabilirim, ekran kartı da 4890 olabilir.

olur dimi ?
Sosyal ağlarda paylaş

@fizban

Makineye bakinca cok guzel ama bi kac gereksiz harcama ve yanlislik var onlari duzelteyim.

oncelikle 790xt daha ziyade overclock a yonelik highend bir board, amd secmekteki en buyuk sebeplerden biri boardlardaki esneklik ve ucuzlukken ve tahminimce o.c. ile fazla ugrasilmayacaginida dusunerek biraz mantiksiz olmus. dedigim gibi 770, ve 790x daha ucuz ve mantikli secenekler. benim tavsiyemmis gerci biraz kendimle celistim ama hatirlayamadim bi yanlislik olsa gerek. =P

ikinci problem board (ailesindeki diger parcalar gibi) 2 kanalli, yani 2 ve katlari seklinde ram takabiliyoruz. sectigin ram 3 kanalli bir kit, 790x ile devam edip ddr3 ram alacaksan buna yonelik 2x2 lik bir kit bakmani oneririm. hizina odaklanmak gereksiz, farkedecegin cok buyuk bi fark olmayacak. hangisi ucuzsa o. 1333 veya 1600 e zorlamanin manasi yok. 780g ve 770 lerle devam edeceksen de ddr2 secimi problemsiz, kararsin kalirsan model bakmaya calisirim.

eksende bahsettigim tarzda bir paket bulamadim ama psu olarak soyle 3 adet aday baktim;

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=23203 //gigabyte superb
http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=12049 //ocz stealtxtreme
http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=15345 //tagan u33

3 ude firmalarinin giris seviyesi kaliteli psulari. benim tercihim yazdigim sirayla olurdu. gigabyte gayet kaliteli uretilmis sessiz ve yuksek verimlilikli bir psu fiyatina gore. feel falan kesinlikle dusunulmemesi gereken urunler bana kalirsa. kasa icin ise psu suz bir kasa dusunup bi parcalarla tamamlamak en mantiklisi.

monitorude oylesine koymussun kendinde soyledigine gore ama bence ustunde biraz dusunulmesi lzm, samsung ve benq yonunde.
Sosyal ağlarda paylaş

Kingston Dual 4 GB DDR2-1066 Hyperx Bellek
bu ram'e mi yönelsem, bundan 2 tane alabilirim mesela: http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=11501
RAM'de kingston takıntım var yapacak birşey yok o konuda =P
140$ 2 tanesi.

Gigabyte MA790X-UD3P AMD AM3 Anakart
http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=22841
anakarta da tavsiyen üzerine buna geçiyoırum madem. tavsiyenden tavsiyene deişiklik gösterio valla =P
125$ bu.

Kasa da almak yerine şimdiki kasayı saklayabilirim, PSU'yu değiştiririm sadece önerdiğin PSU'yla ki o da 80$'mış.

Monitör de şuna geçiyim madem;
SAMSUNG 2233SN 22inç Wide LCD Monitör Siyah
195$'mış bu da, üçaşağı 5 yukarı toplamda demin topladığım fiyatla aynı şey oluyor; hem de senin önerdiğin sistem olmuş oluyor hehe.

ellerine sağlık valla :)
Sosyal ağlarda paylaş

8gb rame ihtiyacin olacagini sanmiyorum, ki yine altini ciziyorum overclock dusunmeyeceksen ve latency kasmayacaksan rami top almaya gerek yok. yine kingston al madem bu kadar seviyorsun ama daha ekonomik bulursan neden olmasin?

monitor de gayet iyi yalniz dikkat etmek gerek, 19 inch sonrasi dijital giris zorunlu gibi birsey. dvi siz monitor alma SN modelinde oldugu gibi. hersey iyi guzel panel guzel ama giris dvi olmali.
Sosyal ağlarda paylaş

ya benim makinede matlab cok calısıyor genelde, ram o yüzden sıkıntı olabiliyor diye, almışken 8 alayım diyorum. 8 olmasa da olur, 4 yaparız çok dert değil :P ama yani patriot marka ram de almiyim diyorum mesela. 1066 almaktaki amacım da, ileride ram alacak olursam, 800 bulmam zor olur veya çok outdated olur, 1066 tekrar alırım mantıklı olur gibi düşündüydüm. ocz 2gb 800 mhz x 2 alsam bile arada 15$ farkediyor zaten..

monitör şu uygun mudur peki ? SAMSUNG 2333SW 23inç Wide LCD Monitör Siyah

DVI varmış, öyle diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sıcaklardan dolayı ben ve arkadaşım ekran kartlarımızı yaktık. Zaten yeni bir bilgisayar toplama düşüncesindeydik. Bu da üstüne tuz biber oldu. Aşağıda toplayacağımız sistemin özellikleri var. Hem yorum alabilirim bu sistem ile ilgili hem de 650 watt power bir sorun çıkarır mı? Ram 6GB olduğundan 64 bitlik bi işletim sistemi gerekli sanırım. Win7 indirip kursak ve orjinali çıkınca satın alsak iş görür mü?

ASUS P6T X58 INTEL BOARD 260 USD
İ7 920 CPU 2,66 GHZ 321 USD
ZOTAC GTX 275 EKRAN KARTI 275 USD
SEEGATE 1TB 7200 RPM 32 MB HDD 92 USD
6GB OCZ TRİPLE 1600 MHZ 3X2GB RAM 182 USD
COOLER MASTER XJALADE 650 WATT KASA 181 USD

Eksen'den toplamayı düşünüyoruz. Birde Gold ile görüşücez...
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet guzel bir makine genel olarak. board markasi falanda sonucta biraz kisisel tercihe bakiyor es urunlerde soylenecek fazla bisey yok o yuzden.

tek nokta , nvidia bence bu seneki kartlarinda ati ye nazaran cok sonuk kaldi, fiyatlandirmasida buna ragmen cok uygun degil. 275 dolar gtx275 e vermek yerine ozel sogutucularla 230 dolar seviyelerinde gezen 4890 bence herturlu daha iyi bi alternatif.
Sosyal ağlarda paylaş

Tutupda protein bukmeyeceksen gtx275 in 4890 uzerine bariz bi ustunlugu yok, dedigim gibi hem tuketim olarak , hem verdigi performans hemde fiyat olarak ben 4890 uzerine tercih etmem.

iki kartta birbirine bi kac acidan ustun ztn bakmissindir test sonuclarina, ortada fark yok ki 45 dolarlik olsun. =P
Sosyal ağlarda paylaş

evet arakdaşlar güzel ve cici AGP lerin kısa süreli geri,dönüşüyle sıfır sistem toplamaktan vazgeçtim onun yerine AGP ekran kartı alıp gerekirse psu değiştireceğim bir de işlemciye overcloack yapıp 3 sene daha kullanacağım makinemi

ana kart epox 8rda3+
işlemci amd barthon 2500+
psu eski

şimdi bu işlemci nasıl overcloak yapılır? ya da yerine yeni bir işlemci takaiblirmiyim bu ana kartın desteklediği?

http://vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=39484

bu ekran kartını alacağım buna psu ne koymak laızm?
Sosyal ağlarda paylaş

Oncelikle sifir agp kart almamani siddetle tavsiye ederim. normalde pcie karsiligi 40 doalrlik kartlara tonla para verip birde islemcinin darbogazinda kalmak yeterince uzucu zaten. birde pahali olmasina gerek yok. yeni kartlarin gelmesinin soyle bi guzelligi var, yanlis yapipda yeni kart almislar eski agp kartlarini ortaya aticaklar. onlardan nasiplenmek lazim.

islemciye gelirsek, acikcasi o anakarta socket a islemci bulabilirmisin bilmiyorum o yuzden hakikaten kullanmaya devam ediceksen o.c.den baska fazla sansin yok gibi.

bunca senelik pisme suresini de hesaba katip ve muhtemelen socket a icin aftermarket heatsink uyduramayacagina gore stok sogutucun ile yapabileceklerin kisitli olacaktir. islemci icin o.c. guidelar bulabilirsin. anlamadigin noktalar veya voltaj, fsb, tutturamama gibi problem olursa yardimci olmaya calisirim yine.

psu ya gelirsek, alacagin ekran kartina gore degisecektir elbette ama 350w kesin, 400w da onerecegim range olur. bu fiyat araliginda gigabyte, fsp, aopen onerilebilecek psu etiketleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Cunku arabirim veriyolu ve islemci darbogazi yuzunden, ayni zamanda agp nin sunabilecegi guc acisindan bu kartlar zaten 2600xt den beri sinirda geziyorlar.

esasen bu kartlarin hedef kitlesi socket 939, socket 478, ve hatta bazi ilginc pazarlari hedefleyen board ureticileri tarafinda lga775 in gecis zamanlarini dolduran hem dual core hemde agp8x/pcie2x genislemeleri bulunan boardlar. hem quadcore olan hemde agp kullanan ilginc boardlarda var mesela.

bunun disinda ozellikle socket a bi board da bu karttan %40 dan fazla performans alinabilecegini(en iyi ihtimalle) dusunmuyorum ben.

ama kafayi taktiysan diyecek bisey yok tabi. ben uyarimi yapmis olayim. =]
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...