Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

o ustteki makine cok sablon bir makine, soylencek tek kelime yok harika bir makine ama su donemde benzer fiyatlara bu kadar guncel makineler toplanabiliyorken 0 olarak lga775 almak bence yazik. neredeyse butun 45nm lik intellerin garantileri(3sene) devam ediyorken ikinci el olarak dusunmemek anlamsiz olur.

0 alinacaksa kesinlikle am2+ socket, lga775 belki giris seviyesinde e7400 lerle falan tercih edilir durumda. oda uygun fiyatina ragmen hala cok iyi performansi acisindan.
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemcide hata yapmışım. AM3 imiş. AM2+ için phenom II işlemci 2.8 Ghz x 4 işlemci. 241 USD. İlk yaptığım AM3 tabanlı bilgisayarda phenom II 2.8 x 3 black ed. idi. Onun fiyatı 161 USD. AM3 tabanlı olan sonuçta ileride upgrade e daha uygun değil mi? Biraz fazla verip onu almak daha iyi değil mi? Black ed. kolay bir hız aşırtma ile 3.2 ye rahatlıkla çıkıyor diye duymuştum. Ne dersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuda sanirim bi yanlis anlasilma var, karismasida gayet normal cunku kim kimi nasil destekleyip hangi socketde hangi rami destekliyor gibi bi garip soru silsilesi var , bu acidan ben 2 ay once soyle bir rehber hazirlamistim amd toplamak isteyenler icin.

islemci,socket karmasasina bi aciklik getirir muhtemelen.

bunun disinda dikkat edilmesi gereken nokta su anda turkiye piyasasindaki -ve disarininda- bulunan phenom II ler am2+ socket olarak cikiyor ve ddr2 ram destekli. ikinci nesil phenom II den kast ettigim native am3 olarak cikacak fakat am2+ ye geri uyumlu olan phenom II ler.

am2+ ler arasinda p2 lerdede 8 serisini pek onermiyorum, 7 ve 9 un black editionlari cok hos headroomlara sahipler, o.c. dusunenler icin,

ithalatcilara bi ara bakicam ama ikinci nesil icin, getirmislerde ben kacirmis olabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

7 serisi dediklerim p2 x3 710 ve 720, 9 serisi dediklerim p2 x4 920 ve 940. 8 serisi hem onceki nesilde problemliydi, hemde 10 dolar ustune 920 alinabiliyor, asagisina bakarsan 720 BE biraz bi overlockla 30 dolar daha az fiyatina benzer performans veriyor.

anakart acisindanda bunlar icin herhangi bir am2+ board is gorur, cok para harcanmak istenmiyorsa ve xfire dusunulmuyorsa 780g, ben guzel board alicam deniyorsa 790gx chipsetler uygundur..

birde madem anlasilmamis bi ozet geceyim p2 le hakkinda;
phenom II 1. nesil :bu islemciler am2+ socketinde, ddr2 destekleyip am3 boardlar ustunde ddr3 ler ile calismayacak.
phenom II 2. nesil :bu islemciler esasen am3 ustunde ama istenirse eski am2+ boardlarla; socketine gore hem ddr2(am2+) hem ddr3(am3) ramlerle calisabilecek. kisaca joker islemciler.

1. nesil ve 2. nesil olarak islemcilerin memory controller disinda bi farklari yok, performans olarak da yok. 2. nesil bi islemcinin am2+ board da ddr2 ile calismasiyla, 1. nesil bi islemcinin am2+ board da ddr2 ile calismasinda performans farki olmayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar bende asıl amacı rahat wow oynamak olan pc'mi yenilemeye karar verdim direk link vereyim

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2489
http://www.hepsiburada.com/kingston-2gb-800mhz-ddr2-cl5-ram-kvr800d2n52g/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd53044
http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1989

şöyle bişeyler almaya karar verdim ekran kartı olarak nvdia9800
almayı düşünüyorum.

benim sormak istediğim sizce bunların yerine 3 aşşağı 5 yukarı aynı fiyata daha iyi performans alabileceğim parça önerileriniz var mı ?

ikincisi ne kadar bir powersupply yeterli olur?
Sosyal ağlarda paylaş

780g chipestinde msi yerine gigabyte oneririm, ramlerde eger gigatek den almayi dusunuyorsan ve gordugume gore ekonomik olmasini da onemsiyorsan veritech ve a-data oneriyorum gerci bu kingston inda fiyati 2x1 lere gore gayet uygunmus, x2 islemciler am2 ustunde pek ram secmiyor, gigatek e mail atarsaniz onlarda ayrica yardimci olur bu mevzuda sorunuz varsa.

islemci olarakda bi 10 dolar kadar daha ucuz olup carpan kilidi olmayan ve pratikde ayni islemci olan 7750be oneririrm. x6000 seri icindeki en gereksiz uye.

bunun disinda bu makineye kayiplari ve veriminide hesaba katarak alinmasi gereken psu orta karar olarak 430+ w olur.
Sosyal ağlarda paylaş

fiyat olarak bi farklari yok, onboard vga olmayan seri 770 serisi ama nispeten biraz eski kaliyor ve yeni south b li olan versiyonlarini bulmak problem. (hatta yok)

o yuzden nispeten fiyat/performans araniyorsa 780g den baska secenek yok, biraz daha paraya kiyilip daha fazla performans icin 790gx secenekleri var ama +30-40 dolar farklari var, ve tahmin edilebilecegi gibi bunlardada onboard vga mevcut,hatta birde pciex16 larin kullanmasi icin ob vga ile birlikte paylasilan 128mb ddr3 sideport ram de var bu modellerde.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar hemen hemen kafamda tasarladım toplayacağım parçaları son sorularım

*www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2404 - ram
*www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1989 - işlemci
*www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2554 - e.kartı
*www.gigatek.com.tr/urun.php?id=326 - hd veya www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1948
*www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2551 - anakart

1- parçalar arasında uyum sorunu olur mu ?
2-genel olarak iyi performans alınabilir mi uzun süredir oyunlardan uzağım yeni nesil oyunlar ne kadar kastırıyor bilmiyorum
3-350W psu yeterli olur mu?olursa parça öneriniz olmazsa parça öneriniz :) ?
4-ekstra bir soğutma gerekli olur mu ?
5-hangi hd'yi önerirsiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

bunun disinda bu makineye kayiplari ve veriminide hesaba katarak alinmasi gereken psu orta karar olarak 430+ w olur.

demistim ilk mesajindan sonra, hala gecerli.

uyum sorunu cok buyuk ihtimalle olmaz, ama orneklerini gun be gun goruyoruz en guvenilir firmalarin parcalari bile bi yerden problem cikartabiliyor.

hdd icin de fazla alternatifin yok gigatek de, eldeki fena gozukmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

aranilan kaliteye gore degisir, ben 430-500 araligindaki bi psu ya en az 100-120 lira vermek taraftariyim, daha kaliteli modeller icin 200 e kadar yolu var tabii.

highpower fiyat/performans olarak guzel urunler uretiyor psu da.

ankaradada baska alternatif bilgisayarci olarak, nova bilgisayar ve eternal bilgisayar(sanalmarketim.com) a bakabilirsin. disk olarak wd caviar black diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sticky'yi görmeden PC UPgrade diye bi başlık açmıştım. Yeni farkettim burayı. Sanırım yeni başlık açmak yerine burda sormam gerekiyordu. Neyse direk copy paste yapayım ordan.

said:
Geçen hafta PSU ve ekran kartım öldükten sonra benim emektar pcyi upgrade etmeye karar verdim sonunda.

Şöyle bir şey düşündüm

Gigabyte MA790X-UD4/DDR2 1200 S+GL+1394+16X*2 940p
123,00 USD

OCZ Platinum XTC 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM CL5
84,00 USD

AMD Athlon 64 X2 7750 ( 2.7GHz)3.3MB 940pin-D.Core
72,00 USD

Sapphire HD4890 1 GB 256Bit GDDR5 16X
269,00 USD

Overclockla falan işim yok, asıl amacım oyun oynamak. Kasa ve PSU koymadım. Kasa olarak eski aopen h600b duruyor hala, onu kullanıcam. PSU olarak OCZ SxS 500 watt var.

Şunun yerini bunu alsan daha iyi olur tarzı yorum ve tavsiyelere açığım her türlü. Bu hafta içinde siparişi vermeyi düşünüyorum. Özellikle ekran kartı konusunda psu yetmeme yada aşırı ısınma yada çok gürültülü çalışma sorunu olurmu onu merak ediyorum.

Son olarak monitorum hala eski 19" philips 109p4, yani genelde 1600*1200 çözünürlükte kullanıcam. Çözünürlük olarak daha yukarısında gözüm yok.
Sosyal ağlarda paylaş

guzel anakart secimi, fiyatlari oldukca makul seviyelere gelmis ama o.c. dusuneyen bi oyuncu icin fazla olabilir.

su sekilde bi fiyat ve parca duzenlemesine gidilebilir belki, 780g ye donup edilen 20 dolarlik kari 7750 yerine 7850(oc icin yeri yok ztn) ye harcarsin, birde black editionlarda cpu heatsink gelmedigi icin ona bi harcama yapman gerecek, oraya gider geri kalan.

bunun disindakilerde sorun yok ztn, kasa ztn yeterli bi kasa, ekran kartida tuketim acisindan cok acimasiz degil, 500w yeterli gelir, gurultu konusunda bisey diyemiyorum ama denemek gerek tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
cooler master rc-690 kkp3-gp 600w diyor da psu kalitesi hakkinda fikrim yok, memnun olmayan yorumlarda gormedim degil. bir miktar o/c ve 4870 xfire yapilcak sistemde. soyle bir kombo (s9 pro + ocz 600w) da ilgimi cekti http://www.akortek.com/product_info.php?manufacturers_id=17&products_id=573
ne dersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...