Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

ben grafikerim,

en az 23 inch ekran al derim,
en başta cpu ve ram hiç kısma
ama ekran kartı 3boyutlu tasarım varsa veya flash da cok agır iş yapılıyorsa
gtx590 güzel, bende gtx560 var idare ediyorum

quadcore 8400
8 gb 1600mhz ram
gtx 560

3-5 tane extra fan ile gayet mutluyum.

ssd almayı unutma
ocz vertex 120 gb kullanıyorum cok cok iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada unutmaki arz talep unusuru var.
benim monitorumun yanında full hd eski plazma tv var oda baglı
bazen gerekli durumlarda çizmem veya esinlenmem gereken objeleri o ekrana taşıyorum
ama dediğim gibi
300dpi/inc 500/500cm calısmayı rahat bir şekilde yaptım benim bilgisyarımda (photoshop)
illustrator bugune kadar abandırmadı hiç, livetrace kullanacagım zaman biraz sıkıcı olabiliyor.
flashta animasyonlar sahneler arttıkca üzüntü verici olabiliyor.
photosopun animasyon kısmı gayet yardımcı oluyor.

bu arada belki söylemeyi unutmuş olabilecegini varsayarak
premier ve aftereffects kullanılcaksa ram ve cpu derim.
hiç acıma verilecek paraya.
Sosyal ağlarda paylaş

su sisteme yorum yaparmısınız. özellikle anakart ve ekran kartı için. kaç sene yeter bu. bir de raidmax smilodon kasa var bende bilen varmıdır bilmiyorum. bu yeni sistem sıgarmı bu kasaya

INTEL
Core i5 2500K

SAPPHIRE
HD6850 GDDR5 1GB 256Bit

XILENCE
XILENCE XP500 500W 120MM FAN PSU

GSKILL
8GB(2x4Gb) Ares Orange Low Profile DDR3 2133MHz CL9 Dual Kit Ram

ASUS
M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart

SEAGATE
3,5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

toplamda 1300 küsüre geliyor vatandaki %18 indirimle.
Sosyal ağlarda paylaş

Black_Hand said:

su sisteme yorum yaparmısınız. özellikle anakart ve ekran kartı için. kaç sene yeter bu. bir de raidmax smilodon kasa var bende bilen varmıdır bilmiyorum. bu yeni sistem sıgarmı bu kasaya

INTEL
Core i5 2500K

SAPPHIRE
HD6850 GDDR5 1GB 256Bit

XILENCE
XILENCE XP500 500W 120MM FAN PSU

GSKILL
8GB(2x4Gb) Ares Orange Low Profile DDR3 2133MHz CL9 Dual Kit Ram

ASUS

SEAGATE
3,5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

toplamda 1300 küsüre geliyor vatandaki %18 indirimle.

aha abı benım alacagım makınenın aynısı yapmıssın ama su anda alma %25 bekle bende oyle yapmayı dusunuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Black_Hand said:

INTEL
Core i5 2500K

ASUS

blackwolf said:

aha abı benım alacagım makınenın aynısı yapmıssın ama su anda alma %25 bekle bende oyle yapmayı dusunuyorum

AMD anakartına Intel işlemciyi takmayı becerebilirseniz iyiymiş adasasdaddas
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Black_Hand said:

INTEL
Core i5 2500K

ASUS

blackwolf said:

AMD anakartına Intel işlemciyi takmayı becerebilirseniz iyiymiş adasasdaddas

ahaha evet hep yapıyorum bunu :) hıc bakmadan
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış anakartı yapıstırmısım önceki postumda, direkt ctrl+f den 2133 mhz yazınca amd board u gelmiş dikkat etmedim

board şunu düşünüyorum
http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-z68ma-g43-(g3)-z68ma-g43-(g3)-intel-z68(b3)-soket-1155-ddr3-2133mhz(oc)dvi&hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=57580

MSI Z68MA-G43 (G3) INTEL Z68(B3) SOKET 1155 DDR3 2133MHZ(O.C.)
Sosyal ağlarda paylaş

fixmen said:

Wireless adaptor, bundle.
USB'den takıyorsun wireless bağlantı sağlıyor.

http://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?DTID=2327

Usb ıcın pek saglam degıl dıyorlar pek arastırmadım her pc acılısında restliyormus kendını kopma sorunu hız gıbı bır takım sorunlar varmıs
Sosyal ağlarda paylaş

Kart olarak takmak istiyorsan keyfin bilir ama iyi bir USB bence her türlü yeter. Ben N-draft modem ve N-draft bundle ile kullanırken bir problem yaşamamıştım. Kablo gibi tabiki olmuyor ama gayet güzel çekimi vardı.

Bir üsteki mesajı alıntılamıyoruz bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

hah geri donup bakmaya useniyordum, iyi oldu bu;

keyfe gore 3-4 degisiklik yapilabilir bu makinede;
-gigabyte yerine asus, msi vb gibi bir board alinabilir feature set lerden kendinize uygun olanindan;
-gtx560 TI yerine 6850, 6870, 7850, 6950 gibi sirayla ati gidilebilir (ben sahsen 6870 tercih ederdim)
ripjaw yerine birisi corsair alir, bir baskasi hi-level alir, artik ddr3 ler ekonomik fiyat/performans olarak o sirada en uygunu alinir kafayi cok takmadan.
-z68 board ve K islemci oldugu icin makul bir overclock mumkun, hic dusunulmuyorsa thermalright falan sogutucuya gerek yok diger alacaklar icin. hatta biraz da ekonomi hedefleniyorsa i5 2500k yerine i5 2300, 2400 falan da gayet gider. Farklari saat hizi ve carpan kilitlerinin olmasi.
-Kasa ekonomik birsey isteniyorsa aerocool, thermaltake in mantikli midtower lari var. orta derecede haf gibi seyler, sonrasi antec, lianli , silverstone vb diye gidiyor. Bu da yine kisisel begeni ve ihtiyac meselesi.
-psu olarak ben senelerdir seasonic kullaniyorum, turkiyede de edinilebilir hale geldikten sonra mumkun mertebe tek onerim kendisi. Sonra corsair, ocz, silverstone, enermax diye gidiyor. 2000 lira verip aldiginiz bilgisayari 100 liralik kasa ile gelen psu ya emanet etme hatasina dusmeyin mahalle arasi bilgisayarcilarin kafasina uyup. Herkesin soylediginin aksine bilgisayardaki EN onemli parcadir.
bu tavsiyeleri dinleyip alacaktik ki arkadasin maddi durum sebebiyle ertelemistik. onumuzdeki 10-15 gun icinde alacagiz. konfigurasyonu yenileyelim dedik de;

http://img849.imageshack.us/img849/6607/d3898103421247b29deba29.png

bundan ne degisiklik yapilabilir fiyati kismak icin ? (baska dukkanlardaki fiyatlara bakmadik henuz)
Sosyal ağlarda paylaş

Kazandığım parayı bilgisayara gömmeyi düşünüyorum.. 5 yıllık bilgisayarım son nefesini vermek üzere. Mükemmel excel skillerimi kullanarak şöyle bi liste yaptım burdan nasıl güzel kombinasyonlar olabilir ya da daha farklı önerileriniz felan varsa açığım:
http://goo.gl/hfOyX
Sosyal ağlarda paylaş

Yok abi 5bin gömücem değil zaten öyle 1 gün baktım iyi gözükenleri ekledim listeye hiç derin araştırma yapmadım yani saçma sapan şeyler eklemiş bile olabilirim.. 5 yıl oldu hardware olayını takip etmeyeli.

Mesela intel'in sitede i7'nin desteklenen max ram hızı 1600 yazıyo anakartta 2400e kadar destekliyo mesela 2400 alsam olacak mı yani? Bu tip şeyleri felan bilmiyorum help piliz
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...