Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 gEd said: iki aynı kişiyi alıp birine finans doktorası diğerine makina/bilgisayar/elektronik tarzı bir doktora yaptırırsak mühendis olan dah çok para kazanır demiycem ama şunu diyebilirim gönül rahatlığı ile , mühendis olanın beyni daha ÇOK YANAR!!! Finansci daha cok kazanir :) Ve inan, oyle lisanstaki geyik isletmeye benzemiyor Finans doktorasi. Cok agir dersler aliyorsun. Atiyorum mesela ders basina 6 tane ana kitap, ek kitaplar, bir suru makale ve ek kaynak veriyorlar ve matematigi cok agir. Buna bir de research assistant sorumluluklarini ekle. Syllabus atarim basiniz doner. Muhendis gibi Finanscinin da devreleri atiyor doktoradayken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Hemen tartisma baslatmadan orta yol arayislari vol_1: Kisiye gore degisir desek? Bazilarina bazi isler kolay gelir, bazilari icin zordur..? Kabul? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 tanidigim ve mba yapan kisiler hep is tecrubesi olan ve yas 30+ kisilerdi. Ama sanirim siz univ. bittikten hemen sonra mba yaparim sonra ise ilk giriste cuvalla para verirler saniyorsunuz? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 riglous said: Hemen tartisma baslatmadan orta yol arayislari vol_1: Kisiye gore degisir desek? Bazilarina bazi isler kolay gelir, bazilari icin zordur..? Kabul? http://dfc.gestao.iscte.org/seminarios/downloads.php?item=5&tipo=cv Mesela bu prof. un Finans doktorasi yaparken oyle asiri zorlandigini dusunmuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 finansci >>> diğerleri böyledir bu. hem zorluk, hem para, hem koşul, hem bulunduğun kat sayısı, hem kızlar falan. finansta kızlar teklif ediyomuş bi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 @Prawler, Bazilarinin kafasi o yonde calisir, zorlanmazlar; bazilari o yonde dusunemez zorlanirlar... Sahsen her insanin esit zekaya sahip oldugunu dusunuyorum. Ancak kullanima gore farkli dusunce sekline yoneldiklerini savunurum daima. Eger bir insan surekli matematikle ugrasirsa, o insanin analitik dusunme yetenegi zamanla artar diye dusunuyorum. Ayni sekilde surekli kitap okuyan bir insanin da, digerlerine gore cok daha iyi niteliksel dusunme yetenegi olusur, bence (biraz saf bir ayrim insanlar arasinda, farkindayim). Her neyse bunun pek de bir onemi yok aslinda senin soylediginle. Simdi zorlanma konusuna gelecek olursak. Senin bolumunde de vardir elbet, bazi insanlar kitabin kapagini bile acmadan ne anlatiliyosa psikopat gibi ogrenmistir. Konuyu anlama/sindirme suresi ortalama 5 dakikaysa, 1 dakikada cozen insanlar vardir hani. Heh iste o insanlar her alanda mevcut. Bu onlar super oldugu icin degil, sadece gecmiste o tarafa yatirim yaptiklari icin. Simdi finansta bu sekilde insanlar, eger master/doktora yaparlarsa digerlerinden daha az zorlanirlar, di mi? Bir insan, ortalama 10 dakikada anlayacakken, bunlar 2 3 dakikada cozeler isi. Haliyle daha az zorlanirlar cunku zaten bu insanlar o ise cok daha onceden yonelmislerdir. Soyle dusun, bilmem kac sene ABD veya Ingiltere'de yasayan birisi, sakir sakir Ingilizce konusuyosa, daha sonra Ingilizce Ogretmenligi bolumunu kazanip universiteye giderse TR'de, bu insan pek zorlanmayacaktir degil mi? En azindan Ingilizce ogrenme gibi bir derdi olmayacaktir, diger ogrencilerin aksine. Veya liseden beri bilgisayarlarla hasir nesir olan birisi universitede bilgisayar derslerinde zorlanmadan gecebilir. Buna karsilik diger ogrenciler zorlanir. Bir ornek de, mesela universite okurken birisi surekli arastirma yapip makale yazmaya ugrasiyorsa, master sirasinda bu tur seyler yaparken zorlanmaz. Sonuc olarak finans cok zor, su cok zor, bu cok zor demek bir noktada mantiksizlasiyor. Hepsi zor. Onceden yapilan fedakarliklar sonucu bazilarimiz kolay algilayabiliyor bazi konulari. Anlatabildim mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Bu arada soylemeyi unuttum. Bu orta asya, rusya, ukrayna, bulgaristan gibi yerlere universite okumaya gidipte memnun kalani hic gormedim. Devamli birseyden sikayet ederlerdi. Umarim sen oyle olmazsin hersey iyi gider. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Anlatabildin sanirim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Super, 2 mesajda anlastik :) Darisi diger konularin basina.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 siz ikinizi numune olarak kenara ayiricaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 riglous said: Sahsen her insanin esit zekaya sahip oldugunu dusunuyorum. ama yanlis dusunuyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 pardon, tartismak mi istiyosun, anlam veremedim pek... riglous said: ... biraz saf bir ayrim insanlar arasinda, farkindayim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 temmuz ne diyosun birader? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 tartismaya calismiyorum soylemeye calistigim sey insanlarin zekasi ayni degildir, diger ozelliklerinin ayni olmadigi gibi. farkli seylere yonelmis olabilir zekalari ama yinede farkli degerleri vardir bu zekalarin, bazi insanlar daha zeki dogar, bazi insanlar o kadar zeki dogmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 fizban said: finansci >>> diğerleri böyledir bu. hem zorluk, hem para, hem koşul, hem bulunduğun kat sayısı, hem kızlar falan. finansta kızlar teklif ediyomuş bi de. en güzelini söylemişsin =) diş hekimliği oku. 6 sene kasarsın sonra para kazanırsın. Ailenin durumuda fena değil gibi geldi bana güzel bir yerde işe başlar yada kendi yeriini açarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar