Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bunedir Böle!!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Absolut said:
İsteyen istediği gibi girer denize bunu neden bu kadar büyütüyorsunuz anlamıyorum. Yani tamam alışık olduğunuz deniz kıyafetine benzemiyor olabilir ama sonuçta insanın dini inancı bunu gerektiriyorsa çok da yadırgayacak birşey değil. Lütfen yorumlarınızı karşınızdaki bazı arkadaşlarımızı alındıracak şekilde yapmayın.

Abi yapma gözünü seviyim bunla denize girilir mi? Babamdan sebep birçok arap ülkesine gittim inanın cidden böle birşey yok. Kadınlara ait oteller, havuzlar v.b şeyler var fakat hiçbir kadın böle bişey giyipte denize girmiyor.

Bu resmen bizim islamcıların çıkartmış olduğu saçma sapan gereksiz bir o kadar propaganda yapmak için ürettiği bişeydir.
Mesaj tarihi:
Problemin örtünerek değil zihinsel açlığın köreltilmesiyle giderileceğini kavrayamamış ve bunu dini ahlak çerçevesinde insanlara dayatan ve buna inanıp uygulayan tüm insanların inandıkları tanrı umarım aptalları ceheneme atmıyordur da kurtulurlar belki.

Ek : Mesajımda inanmıyorsam da saygı duyuyorum çerçevesinde onların inandıkları türde bir tanrı olduğuna katılıyormuşum izlenimi verdim saygımdan.
Mesaj tarihi:
whoops + sly a re$pect ediyorum.

her kötülüğün kaynağı ya da mağduru kadınmış gibi onu koruyup, örtüp kollamaya çalışmak yerine herlese kadınların da insan olduğunu anlatmaya öğretmeye çalışmayan, içinde her daim sapıklık arzusu olanları eğitmeye, rehabilite etmeye çalışmak yerine tek çareyi kadını örtmek olarak gören zihniyeti din temeline oturtup işin içinden çıkmak ne kolaymış meğer.

bir erkeğin kadına baktığı kadar, kadınlarından erkeklere baktığını bilmiyor muyuz ayrıca?

demek ki olay kafadaymış, dini için örtünmek isterse elbette örtünür, kur'an'ı okur, gereği neyse yapar, kalıplarına uygun olarak. ama ona rağmen o kadının gözükmeyen yerlerini hayal edip evin arka odasında yengesinin kızını kıstırıyorsa bir adam din bunu çözecek araç değil ne yazık ki, kadınları kapattık oldu, saygı göstermeyende hayvandır, cehennemliktir falan fıstık...bırakın bu işleri, ne zamandan beri bu kadar basit oldu bu kadar komplike bir olayı çözmek.

sözüm meclisten içeri ya da dışarıdır, maksat farklı bir açıdan bakmaktır, alabilene ne mutlu.
Mesaj tarihi:
Bunu da anlamıyorum. Dine saygı diye herkesi susturmaya çalışıyorlar. Beyler, buradaki insanlar eğlenme ve gülme haklarını kullanıyorlar.

Eğer ki, türban takanları gördüğümüz yerde tutalım başını açalım, camileri yakalım tarzı şeyler yazılmış olsaydı sizden önce ben lanetlerdim adamları "inançlara saygılı olun" diye.

Aradaki ince farkı anlayamadığınızı düşünüyorum. Mizah, espri, ince alay bu iş içindir. İnsanlar salakça yollara sapmasın, hayatta dayanamadıkları ve/veya benimsemedikleri olgular ile başa çıkabilsinler diye. Bugün o seviyesine ulaşmaya çalıştığınız ülkelerde demokrasinin kaynağı da bu ifade özgürlüğüne dayanır.

Demokratik bir ülke olma iddiasındaysak toplumdaki çarpıklıkları eleştireceğiz ve çok da güzel dalga geçeceğiz. Hayatta hiçbir şeyi aşırı ciddiye almayın hele ki kendinizi. Kendinizle bile dalga geçin. Mizah, ince alay demokratik olgunluktur.
Mesaj tarihi:
Şöyle de birşey var. Bu inanca sahip insanlar:
-Hiçbir zaman yüzemeyecekler. Fiziksel olarak hatalı. En iyi yüzücü bile onlar 300-500 metre yüzemez. Üstelik, bu inanca sahip insanlar aşağıdaki sporları ASLA yapamayacaklar.
-Yüzme
-Su Topu
-Atlama
-Kürek
-Yelken
-Dalış

Bu insanlar hiçbir zaman bu sporları yapamayacağı gibi, bu sporu yaparken edinilen kültür ve sosyal etkinliklere de sahip olamayacaklar.
Kısaca eksik bu insanlar. Hadi biri çıksın da karşı argüman sunsun bana. Yazık. Acıyorum gerçekten.
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:
ben neyle alay edildiğini gerçekten anlamadım.. insanlara size ne kadar anlamsız gelirse gelsin, "dini inançlarının gereğini yapma" mı diyorsunuz, yoksa "dini inançlarının gereğini yapıyorsan yüzme" mi?

bence yapılan yorumların çoğu tanga mayo giyenlere söven yobazlarinki kadar gerici. biri bok diye, diyeri ak sananlarınız varsa yanılıyorlar.

senin bu yanlış zihniyetin yüzünden millet İslam'a laf ediyor.

2000'li yıllarda şeriat mayosu icat etmek ne yüce kitap Kuran'da var ne 1400 yıllık İslam'da.
Mesaj tarihi:
6. sayfaya kadar okudum,

Eternalus said:
tüm gün güneş altında kalmak ve d vitamini eksikliği çekmek.

radyasyondan falan da koruyodur bu, ver eline geiger'i, gezsin dağ bayır.

power armor'a ne zaman geçicekler ki lan?

öncelikle böyle bir şeyin kullanılmasına bilimsel açıdan bakarsanız yanlış olduğunu görürsünüz.

Yukarıdakilere ek olarak bu mayo(msu?) denizden çıkınca kurumayıp uzun süre ıslak kalma sonucu enfeksiyon riskini artırır, yani d vitamini problemini de ekleyince şu sonuç çıkar: sağlıksız.

İnsan vücudunun güneş ışınlarına yaradılış gereği tıbben ihtiyacı var.

Ayrıca yüce dinimiz böyle bir şey emretmiyor. İlgili ayetlerin tercümeleri net değildir ve farklı tercümeler mevcuttur. Bazı tercümelerde "zimmet yeri" "süs" vs. gibi anlamlara gelebilmesi sebebiyle bu durum "tüm vücudunuzu kapatın" olarak algılanmaz. Tartışmalı meselelerde dini kullanarak kesin ifadeler etmemek lazım. Bugün hepimiz biliyoruz ki bunu giyen kendi sosyokültürel konumu nedeniyle giyer. Bazı arkadaşların bahsettiği mahalle baskısı, babanın kocanın izin vermemesi de dinden bağımsız "yazık" denecek bir Türkiye gerçeğidir ve bu duruma hepimiz kızıyoruz diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
Mendoza said:
Şöyle de birşey var. Bu inanca sahip insanlar:
-Hiçbir zaman yüzemeyecekler. Fiziksel olarak hatalı. En iyi yüzücü bile onlar 300-500 metre yüzemez. Üstelik, bu inanca sahip insanlar aşağıdaki sporları ASLA yapamayacaklar.
-Yüzme
-Su Topu
-Atlama
-Kürek
-Yelken
-Dalış

Bu insanlar hiçbir zaman bu sporları yapamayacağı gibi, bu sporu yaparken edinilen kültür ve sosyal etkinliklere de sahip olamayacaklar.
Kısaca eksik bu insanlar. Hadi biri çıksın da karşı argüman sunsun bana. Yazık. Acıyorum gerçekten.

Ama sen de cennete gidemeyeceksin ):
Mesaj tarihi:
Geçen sene miydi neydi tesettürlü mayo girmiş bir kadın görmüştüm Ürkmez'de denize girerken oha artık dedim noluyoz nereye gidiyo bu millet demiştim artık o kadar değişik görünmüyor nedense sık gördüğümden midir nedir harbiden yaw.Bide karaçarşaflılara çok gıcık oluyorum sinirden... neyse... Kur'an da karaçarşaf fln fln yazmıyor madem giyeceksin TÜRKİYE'de ne işin var bea!Burayı İran mı sandın başka bi yer mi?Giderek yobazlaşıyor bu millet .ikine gidiyor yaw.Neyse daha uzatmayayım......
Mesaj tarihi:
pontipati said:
Giderek yobazlaşıyor bu millet

ne yobazla$masi arkada$im, git gide ozgurle$iyor devlet. Halkimiz uzun yillar hasretini çektigi giysileri giymekten son derece mutlu. Darisi senin ve ailenin de ba$ina.
Mesaj tarihi:
esh said:
ne yobazla$masi arkada$im, git gide ozgurle$iyor devlet
s.keyim böyle özgürlüğü bu mu özgürlük nerden istiyor millet nerden hasret duyuyodu bunlara?Mutluysan giy sen kardeşim ben bişey demiyorum.Senin dediğin bu hasret uğruna ülkesini satan yalakalarla uğraşamaz bu millet.Atatürk'e asla ödeyemeyeceği borcu var bu milletin.Atatürk olmasaydı ne bu millet ne sen ne o ne de vs. olabilirdi.Orda burda rezillik içinde sürünen, aşağılanan ,köleler, sömürgeler olurdu herkes.Çok sevdiğiniz Amerikalı vs. milletlerde bok içinde sefalet içinde yaşardınız.Sen bu kafanla devam et fazla söze gerek yok.
Laiklik, Cumhuriyet 4ever arkadaşım!!!
Nur içinde yat ATAM!
  • Yeni Oluştur...