evilmaddox Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 1971 Essex doğumlu İngiliz bir gitarist amca kendileri. GPS, The Young Punx, The Fellowship ve 2001-2006 arasında Asia gruplarındaki çalışmalarıyla bilinir. İngiliz Guitar Techniques dergisi, Guildford’s Academy of Contemporary Music ve son dönemlerde Brighton Institute of Modern Music ile olan çalışmaları kendisine ülkesinde tanınmış bir gitar öğretmeni statüsü de kazandırmıştır. Aynı zamanda Guitarist Magazine in düzenlediği "Yılın Gitaristi" yarışmasının eski kazananlarındandır. Gitara 3 yaşında babasının gazıyla başlayan Govan, çoğu şeyi kulaktan öğrenerek büyüdü, hatta 9 yaşında kardeşi ile bir televizyon programında gitar çalmışlığı var. Daha sonra King Edward VI Grammar School a başlayan Govan, burada daha üst sınıflar tarafından zamanının "shred" gitaristlerine maruz bırakıldı. Okulu bittikten sonra Oxford Üniversitesi ne başlayan Govan, ilk senesinin sonunda müzikte bir kariyer elde etmek için okulu bıraktı. O sıralarda (Govan ın tahminlerine göre 1991 yılı) Shrapnel Records dan Mike Varney e demolarını yolladı ve dinlediği materyal ile dumura uğrayan Varney hemen Govan a bir albüm anlaşması önerdi Şaşırtıcıdır ki, Govan albüm anlaşmasını reddetti, sebep olarak ta daha sonradan: "Sadece yeteri kadar iyi olduğumu bilmek istiyordum. 'Shred hareketi' nden dolayı temkinli olmaya başladığımı farketmiştim." şeklinde bir açıklama yaptı. 1993 yılında Guitarist Magazine in "Yılın Gitaristi" yarışmasına 'Wonderful Slippery Thing' isimli enstrümental parçasıyla katıldı ve bu demo ona canlı finale çıkma hakkı kazandırdı, canlı finalde de başarılı bir performansla birinciliği elde etti. Daha sonra bir Shawn Lane parçasının basit bir transkriptini Guitar Techniques dergisine yollayınca, nihayet fast food işinde çalışma lanetinden kurtulup dergide bir iş edinmiş te oldu(kendi deyişine göre). Dergide çalıştığı yıllarda sadece çıkardığı şarkı notasyonlarıyla değil, okuyuculara farklı teknikler ve tarzlar hakkında bilgi veren yazılarıyla da tanınan Govan, bu sayede solo albümü Erotic Cakes in daha geniş bir çevreye yayılmasını sağladı. 90lı yılların sonlarından beri pek çok ünlü müzik okulunda ders vermiş olan Govan, şu sıralar Brighton Institute of Modern Music te gitar eğitmenliği yapmakta. Çok sayıda farklı tarzda yaptığı çalışmalar, öğrencilerine geniş bir yelpazede bilgi aktarabilmesini sağlıyor. İlk etkileşimleri Jimi Hendrix ve Cream-dönemi Eric Clapton olan Govan, kendisini "blues-rock altyapısı" ndan gelen biri olarak tanımlıyor. 1980 lerin ünlü shred dönemlerinden biraz temkinli olsa da, Steve Vai yi (ve Vai nin bir dönem yanında çaldığı Frank Zappa yı) ve gitar tutkusu olarak ta Malmsteen i de bu listeye eklediğini söylüyor. Caz ve fusion kişisel tarzının önemli elementleri olduğu için, en çok etkilendiği kişi olarak Joe Pass tan bahsediyor.
evilmaddox Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Biyografinin altına eklemek istemedim kendi fikirlerimi. O yüzden ikinci bir mesajda yazıyorum, şuan yaklaşık 3 gündür olduğu gibi Winamp ta bu amcanın "Wonderful Slippery Thing" parçası dönmekte sürekli. Kesinlikle tavsiye ediyorum, inanılmaz güzel müzik yapıyor ve hakikaten de bir sürü farklı tarzda çok ciddi bilgisi var. Çok akıcı ve insanı sıkmayan cümleleri var, tuşesi (kritik değilim fakat) şimdiye kadar duyduğum en iyi gitar tuşesi, ton geçişleri vs. gerçekten başarılı. Youtube da aratırsanız hem W.S.T. parçasının canlı performanslarını hem de doğaçlama pek çok videosunu bulabilirsiniz kendisinin.
evilmaddox Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Koca Paticik te bir tane fusion seven allahın kulu yok mudur? Ayıp vallahi ayıp. Üzüldüm be.
senko Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 wonderful slippery thing'i indirdim. Inanılmaz güzel. Hele şarkısının girişi çok tatlı. bide fusion'mu oluyor bu şarkının türü. böyle sevdiim tarzda müziklerden bu.
evilmaddox Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Evet Guthrie Govan ın yaptığı müzik fusion olarak geçiyor genelde, albümü de (Erotic Cakes) bulup dinlemenizi tavsiye ederim, konuk sanatçı olarak Ritchie Kotzen ve Bumblefoot (Ron Thal) da mevcut. Rock etkileşimlerini ön plana çıkarsa da çok ciddi bir caz merakı(ve geçmişi de) var kendisinin öyle anlıyorum ben, yaptığı türü "fusion" adına yakışacak şekilde etkileşimlerini birleştirerek yapmayı çok iyi beceriyor bence :D
Nytram O'lorie Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Ben varım ya Fusion sapığı ama giremediydim bayağıdır.. Neyse Guthrie amcam cidden çok iyi gitaristtir kesinlikle tavsiye ederim. Ordan burdan insanların tekniklerini inceleyip harmanlayıp kendi tekniğini oluşturabilmiş bir gitaristtir. Erotic Cakes albümü ciddi anlamda çok güzel. Özellikle Fives , Waves ve Wonderful Slippery Thing'i tavsiye ederim. Herkese hitap etmez ama sevenleri de bırakmaz eminim. Selamlar Guthrie!
senko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 başka albümü yok mu bu şahsiyetin gerçi ape uzantısı yüzünden erotik kekleri de dinleyemedim
Lethious Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 of çok beğendim. özellikle wonderful slippery thing çok güzel girişi şarkıdan da güzel :) teşekkürler tavsiye için evilmaddox :)
Minerva Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 vay guthrie abimizi tanıyan başkaları da varmış etkilendim gerçekten :) erotic cakes albümü gerçekten çok iyi bir gitar albümü. Gitarla ilgilenen herkezin "aman bu fusion beni açmaz" geyiğine girmeden dinlemesi gereken bir albüm. Fives şarkısının "the alchemists - shred bible" diye bir toplama albümde çok daha güzel bir versiyonu var, haberiniz yoksa mutlaka bulun bir yerden dinleyin. Bir de bu tarzı sevenlere eski megadeth gitaristi chris poland'in OHM grubunu şiddetle tavsiye ederim
evilmaddox Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Kendisinin "The Fellowship" diye bi grupla beraber çıkardığı bu seneki bir albümü de buldum, orada daha "caz-vari" çalmış abimiz. :D Baya başarılı tabii her zamanki gibi. Yirim. Edit büdüt: Benim hıyarlığım kusura bakmayın, bu söylediğim albüm de Erotic Cakes kadrosuylaymış, sadece bir klavyeci ve bir saksofoncu var. 3 tane de konuk sanatçı. Ama tavsiye ederim kesinlikle. :D
pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 12 eylülde kadıköy kadife bar da suhr gitarlarını tanıtıp bir de klinik verecekmiş Guthrie Govan kaynak:rock fm
reddiye Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 yıllardır severek dinlerim ner ner de bi tapping var, aklım almaz..
MADBOY Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 http://www.facebook.com/event.php?eid=112688708780243&ref=ts Biletlerin sayisi cok fazla degil bildigim kadariyla, zaten Kadife bar kaldirir mi 500 kisiyi ya da daha fazlasini bilemiyorum. 500 kisiyi de bulacagina pek inanmiyorum gerci, ne kadar rahat izlersek o kadar iyi bence, klinik de yapacak adam cunku.
Tyrannus Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 biletler 30tl.alan baya baya ufak
pascalnouman Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 ankarada bilet satan yer var mı ?
Öne çıkan mesajlar