elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Independent Gazetesi’nin başyazısında şöyle diyordu yorumcu: "Dünyanın en önemli siyasi projesi tehlikede..." Siyasi projenin ne olduğunu da açıklıyor yazı: "Müslüman, ama demokratik bir ülke yaratma projesi..." Hangi proje bu, bilirsiniz; ABD’nin BOP kapsamında, Türkiye’de bir "ılımlı İslam" yaratma projesi... Oysa bizim tek projemiz vardı; Mustafa Kemal’in, onurlu özgürlük savaşını vererek, Müslümanların yaşadığı Anadolu’da kurduğu "laik, demokratik, çağdaş, hukuk devleti" projesi... Bizler için "yeryüzünün en önemli siyasi projesi" bu değil miydi? Ama AKP ile birlikte her şey değişti. Yeni bir projeleri var arkadaşların; laik cumhuriyeti silip, yerine ılımlı İslam devleti kurma projesi...
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 ‘Askerlik yan gelip yatma yeri değil’ Balıkesir’de konuşan Başbakan Erdoğan, terörle mücadeleye değindiği sırada dinleyicilerden bazılarının “Şehit cenazesi görmek istemiyoruz” tepkisi üzerine “Askerlik yan gelip yatma yeri değildir canım kardeşim” diye cevap verdi. PEKİ YA BUNA NE DEMELİ YA NE DEMELİ ARTIK BU KADAR SAYGISIZLIK
Ekmek Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 konuyla alakalı fransız dergilerinen birinde yayımlanan bir makaleyi koymak istiyorum buraya ingilizce ama idare edin. l'oran preteige said: Roman Numeral (RN) analysis: This is a common way of analyzing the harmony of a tune. Instead of quoting the actual chord symbols (Dm7 - G7 -Cmaj7), it can be useful to use the roman numerals along with the type and extension of the chord. (IIm7 - V7 - Imaj7). This helps to memorise short chord progressions in any key. I would advise against using lower case for minor 7 (e.g. ii7 - V7 - I) as this can be misleading. This can become more complex as many jazz tunes consist of short temporary modulations, known as key centres. This will be discussed later. There are two further basic chord types that are not diatonic in a major key but are also very important: 1. The diminished 7 chord (ex 1c-2). It is not always necessary to write the 7 in the chord symbol, it is assumed that all diminished chords are four note chords rather than triads. 2. The augmented chord. (ex 1c-3) . In jazz this is nearly always a dominant 7 chord with an augmented 5th so it is best to refer to it as a 7 augmented (As in C7 augmented). Note that 7 on its own always means a dominant 7 type chord, a major 7 isalways denoted major or one of its abbreviations. The table in ex 1d shows some alternative spellings for chord symbols. Only symbols in red font are recommended for clarity (A more comprehensive table can be found on the jazz As in classical harmony there are 3 main areas: tonic, subdominant and dominant. It can be useful to think of tonic as home, subdominant as away from home and dominant as returning home. 1) Tonic area The tonic area obviously includes chord I, but also includes chord III and sometimes chord VI. The chords are similar because their roots are a diatonic third away from chord I (three out of the four notes of these chords are the same as those in chord I). Diatonic root movement of a 3rd is therefore seen as a weak progression. Chord III is often used as a substitute for chord I. 2) Subdominant area Traditionally this is chord IV but also includes chord II and sometimes chord VI. Chord VI is a diatonic 3rd away from chord I and chord IV hence it can be seen either as tonic or subdominant, depending on context. In jazz the II chord is more common than the IV chord as a subdominant, but it also functions very commonly as a lead in to the dominant V chord. IV is very common as a subdominant in blues. 3) Dominant area Chord V and chord VII. The dominant quality of a chord is usually defined by the tritone (flattened 5th) interval which creates what is traditionally thought of as a dissonance or a need to resolve to a chord that sounds more at rest (ex 2b). The VII is rarely used as a
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 -007- said: Ekmek said: ATAM İZİNDEYİZ - M.K. ATATÜRK ahah böyle bi olay oldu geçrekten. Adana büyükşehir belediyesi bu pankartı astı bikaç sene önce pes ahah ben bunun bilerek yazıldığını düşünmüyorum açıkçası. löl edit: typo
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Penthesilea said: Recall, Aydın dediğiniz de insandır. Kolu var, ayağı var. Aydın olduğu için kol yerinde Çerkez Ethem konusunda düşüncesi var. Yine kol yerinde İnönü zaferleri konusunda düşüncesi var. Ayakları yerinde Tanzimat konusunda, Mustafa Kemal'in Hareket Ordusu'ndaki rolü konusunda düşüncesi var, Anafartalar'daki Mustafa Kemal konusunda, Sabahattin Ali konusunda düşüncesi var. Aydın, bir düşünce demetidir zaten. Şimdi bir Yalçın Küçük çıkmış, on yıldır her adım attığında, her ağzını açtığında aydınımızın bir kolunu alıyor. İnönü zaferi mi, yok öyle bir şey, diyor. Tanzimat Batı'dan geldi, diyorsunuz, hayır Mısır'dan geldi, diyor. Çerkez (Ethem hain değildi, diyor. Kemalist insan ne yapacak bunlara karşı? Ben TİP'in, TKP'nin bile Kemalizm'den çok ayrı bir ideoloji oluşturabildiğini düşünmüyorum. Onlar da Kemalizm'in bir parçası. Her zaman saldirilar olacak, ne yapacagiz dezenfermasyon yapiliyo diye vaz mi gececegiz gerceklerden.. Ataturk devrimleri dedigin sey zaten o donemdi dunya uzerinde bulunan en guzel uygulamalari alip uygulamasidr Turkiyede.. Ve o zamandan bu zaman degisen bir olmamstir, eger o devrimlere siki sikiya bagli olsak zaten, baska bir sey yapmamiz gerekmez.. TR deki sorun bazi hainlerin bu devrimleri geriye dondurmeye calismasidir./ arapcilar/ummetciler Ve ayri bir hain turude, halka bu devrimleri cok gorup sagini solunu bozan darbecilerdir../ darbeciler/amerikancilar Simdi bizim temel amacimiz Kurulus Anayasasina donup, HALKI EGITMEKTIR. Kendine ataturkcu diyen bir boktan anlamayanlari nasil egitmemiz gerekiyorsa, cahil halkida egitmemiz lazim.. Beynini kullanmayi ogrettigin birisi belki genc yaslarda kandirilmis olarak yasar ancak mutlaka ILIMIN VE BILIM tarafina yuzunu donecektir..
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Recall06 bence söylediği her konuda haksız
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 akp kapanmadigi icin bu gece cok coskulu degilim acikcasi :( istedigim performansi sergileyemiyorum :(
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 kapanmadı çok kötü oldu iyice tepemize binicekler. öbür türlü de bir aday çıkartıp ağlayıp %50 oy aldıracaklardı. ben bilemedim. ama hapse girseydi hepsi keşke. orda kanser olup ölselerdi belki okkır'ın başına gelenleri anlarlardı
Ekmek Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 akp kapanır bkp açılır, önemli olan zihniyeti kapatmak..........
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 kapatilmalari daha guclu olarak geri gelmelerini saglardi evet, o acidan kendimi teselli ediyorum zaten de... bilmiyorum yahu, o kadar yasakli olabilecek adam listesi var, sadece para cezasi mi verilir :( Anayasayi da mi satin aldilar yahu.
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Recall06 said: Penthesilea said: Recall, Aydın dediğiniz de insandır. Kolu var, ayağı var. Aydın olduğu için kol yerinde Çerkez Ethem konusunda düşüncesi var. Yine kol yerinde İnönü zaferleri konusunda düşüncesi var. Ayakları yerinde Tanzimat konusunda, Mustafa Kemal'in Hareket Ordusu'ndaki rolü konusunda düşüncesi var, Anafartalar'daki Mustafa Kemal konusunda, Sabahattin Ali konusunda düşüncesi var. Aydın, bir düşünce demetidir zaten. Şimdi bir Yalçın Küçük çıkmış, on yıldır her adım attığında, her ağzını açtığında aydınımızın bir kolunu alıyor. İnönü zaferi mi, yok öyle bir şey, diyor. Tanzimat Batı'dan geldi, diyorsunuz, hayır Mısır'dan geldi, diyor. Çerkez (Ethem hain değildi, diyor. Kemalist insan ne yapacak bunlara karşı? Ben TİP'in, TKP'nin bile Kemalizm'den çok ayrı bir ideoloji oluşturabildiğini düşünmüyorum. Onlar da Kemalizm'in bir parçası. Her zaman saldirilar olacak, ne yapacagiz dezenfermasyon yapiliyo diye vaz mi gececegiz gerceklerden.. Ataturk devrimleri dedigin sey zaten o donemdi dunya uzerinde bulunan en guzel uygulamalari alip uygulamasidr Turkiyede.. Ve o zamandan bu zaman degisen bir olmamstir, eger o devrimlere siki sikiya bagli olsak zaten, baska bir sey yapmamiz gerekmez.. TR deki sorun bazi hainlerin bu devrimleri geriye dondurmeye calismasidir./ arapcilar/ummetciler Ve ayri bir hain turude, halka bu devrimleri cok gorup sagini solunu bozan darbecilerdir../ darbeciler/amerikancilar Simdi bizim temel amacimiz Kurulus Anayasasina donup, HALKI EGITMEKTIR. Kendine ataturkcu diyen bir boktan anlamayanlari nasil egitmemiz gerekiyorsa, cahil halkida egitmemiz lazim.. Beynini kullanmayi ogrettigin birisi belki genc yaslarda kandirilmis olarak yasar ancak mutlaka ILIMIN VE BILIM tarafina yuzunu donecektir.. Egitim konusuna deginmissin iyi yapmissin dostum fakat suna deginmek istiyorum egitim demisken. Kendi universitem Sabanci Universitesi'nden ornek verecegim. Hatta Sabancı ailesi bir başka açıdan da ilgi çekicidir; hızla biriktirilen serveti dağıtmamak için akraba evlenmesi, ailede zeka özürlülerin çoğalmasına yol açıyordu ve bu öyle bir boyuta ulaştı kı, aile, Çamlıca'da Doğan Avcıoğlu'nun evinin karşısında bir zeka özürlüler hastanesi açmak zorunda kaldı. Sakıp Bey de her halde bu aile hastalığının üzerini örtmek için konuşmasını değiştirdi, şimdi konuşurken hep zeka özürlüsü taklidi yapıyor ve biz şimdi ülkemizde, Odtü hocası Prof. Tosun Terzioğlu'nu, odtü hocaları olarak rektör seçemiyoruz, ancak, Sakıp Sabancı bizim Tosun'u ailesi adına kurduğu üniversiteyi rektör yapabiliyor ve burada ne öğretim üyelerinin ne Gürüz'ün ve ne Sezer'in sözü geçmektedir, bu bir kamusal rezalet'tir. Sabancı'ların üniversitesinden mezun olanlar Odtü mezunları ile aynı hakka sahipler, ayrıca devlet bu üniversitelere bütçeden cömertce yardım yapıyor, odtü kendi ormanını kendisi kurarken, Koç'un kurduğu üniversiteye bir orman bağışlıyor ve bu kanunsuz uygulama daha sonra Danıştay genel kurulunun kararı ile kanunî yapılıyor; bu, yurttaşlık onuru ile bağdaşmayan bir elendir. Bu ülkede şimdi, Fatih Üniversitesi'nde sesyar vaiz Fetni Gülen rektör atayabiliyor, bir başka yerde dokuzlu telefonlarda seks satarak kazanılan paralarla üniversite kuran bir başka muhterem, rektör atayıp gönlünce değiştirebiliyor; ancak, üniversitelerde, öğretim üyeleri, sağcısı ve solcusu bu ülkenin zencileridirler. Üstelik şimdi, eylülist cunta ile üniversiteler tarikatlara ve ülkücülere teslim edildiği hocaların çok büyük bir bölümü tarikatçı ve faşist olduğu için de, en çok tarikatçı ve faşistler ülkenin zencisi olmak yolundalar. YETİŞTİRDİKLERİ ÖĞRENCİ ABD YURTTAŞI OLMAK İSTİYOR Ancak asıl bölücülük işte budur. Çünkü bu ülkede solcusu, ülkücüsü, tarikatçısı, Koç'un, Sabancı'nın, Has'ın, Gülen'in, Dalan'ın üniversitelerinin öğrencileriyle karşılaştırılamayacak ölçüde bu ülkenin çocuklarıdırlar: çünkü kavgaları, eninde-sonunda ülkeye sahiplik üzerinedir. Halbuki üniversite öğrencileri üzerine yapılan yeni anketler bunların yarısına yakınının Amerikan yurttaşı olmayı istedikleri ve planladıklarını ortaya çıkarıyordu; holding üniversitelerinde bu oranın yüzde yüze çıktığını düşünmek zorundayız. Buralarda para dolar, meşrubat kola, yiyecek hamburger, dil amerikancadır; Amerika'ya bağlanmalarından başka ne bekleyebiliriz ve burada kolonizasyon hukuku geçerlidir. Artık detay hukuku diyebileceğimiz hukuk ile tekelistan hukuku bir birinin zıttı oluyorlar; birinde meşru olan diğerinde gayri meşrudur. örnek arıyorsak önümüzde Koç Bursları var ve ben bu bursun mekanizmasını yüksek yargıçların sermaye temsilcileri ile sohbetlerinde yardımcı olabileceği düşüncesiyle şematize etmek istiyorum. (a) İslam'da cenazeye çiçek atmak yoktu, ama güzel olduğu için halkımız benimsedi, sevdiklerimizi son yolculuklarına çiçek demetleriyle gönderiyoruz. (b) Camiler, kamunundur, bakımları ve çalışanların maaşları devlet tarafından üstlenilmektedir. (c) Çiçeksiz çelenk tahtaları putlara benziyorlar, çirkindirler, siyah ve aynı zamanda korkutucudurlar. (d) Cenazelerin önüne bu çirkin tahtaları sıralamak, bir devlet kuruluşu olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın izni ve müsamahası ile olabilmektedir. (e) Bir kamu alanı olan camilerde para toplamak da ancak devletin izni ile mümkündür; cenazelere bu siyah putları koyarak bir harç alınmaktadır. (f) Ancak her haliyle kamusal bir yerde ve kamusal irade ile toplanan bu harçlar, hazine'ye değil, Koç Ailesi'nin bir kuruluşuna akmaktadır. Koç Ailesi'nin günlük harcamalarını bu paralarla yapmadıklarını biliyoruz, ihtiyaçları yoktur: ancak yaptıkları daha usulsüz ve yerleştirilen din-ideoloji söz konusu olduğunda çok daha tehlikeli ve zararlıdır. Çünkü böylece toplanan paralarla öğrencilere burs verilmektedir; burslu öğrenciyi seçen Koç Ailesi'dir ve kamu imkanlarıyla yaratılan fonun adı da Koç Bursu olmaktadır. Bu devlet baba'nın silinip yerine tekel baba'nın konması anlamındadır; alanı her gün daralan meri hukuka göre gayri meşru, ancak tekel hukukuna göre ise meşrudur.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Akp kapansa ne olacak ki? Ne degisecek bu bir siyasi bakis acisi, bunu TR den kaziyip yok etsen tum seriatci ve ummetci devletleri degistirmen gerekir/ oha BOP projesi gibi oldu.. Demokrasi ve egitimdir bunun cozumu, Nasil klise avrupada tum gucune ragmen giderekkan kaybediyorsa.. Buda oyle olacaktir..HALKI EGITIN. Bu bir devlet politikasi olmalidir hemde.. imam hatipleri azalt. Universitede dini simgeye izin verme. Dogru ve gercekci kendisile yuzlesen bir TARIH soylemine gec. Devleti kucult. Egitim sistemini 15 sene zorunlu kil. Egit egit egit egit. Silahla olmaz bu isler..Veya dayatma ile.. Insanlari egitin..
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 ilke said: Hatta Sabancı ailesi bir başka açıdan da ilgi çekicidir; hızla biriktirilen serveti dağıtmamak için akraba evlenmesi, ailede zeka özürlülerin çoğalmasına yol açıyordu ve bu öyle bir boyuta ulaştı kı, aile, Çamlıca'da Doğan Avcıoğlu'nun evinin karşısında bir zeka özürlüler hastanesi açmak zorunda kaldı. aa bizim evin yani orasi, arada bi ev daha var ama.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Penthesilea Yazdiklarina ekleyecek bir bilgim yok, ancak faydandigimi soylemek isterim sen yazdiysan.. Tesekkur ederim. Edit: Yalcin kucuk yazmis demek:)
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 penth guzel yazmissin kanka. Terazine smac bastim.
Ekmek Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Penth gerçekten güzel bir noktaya, hoş bir üslupla batman in sonunda joker ölüyor parmak basmış.
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 yalcin kucuk kim? pethin gercek adi mi?
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Recall06 said: Penthesilea Yazdiklarina ekleyecek bir bilgim yok, ancak faydandigimi soylemek isterim sen yazdiysan.. Tesekkur ederim.Teşekkürler. Eklediğim birşey yok aslında. Ay'da yaşamıyoruz. Hepsi görünür gerçekliktir.
Öne çıkan mesajlar