Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eski sistem için öneriler?

Zenphex

Öne çıkan mesajlar

eski bir sistemim var şu an bunu anakart desteklediğince yenilemek istiyorum, görüşlerinizi almak istedim aldıklarımla sahip olduklarım arasında ne kadar fark olur diye.

öncelikle http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-8s648.html bu benim anakartım ve desteklediği işlemciler. benim elimde celeron 2.4 var. öncelikli soru bu desteklediği işlemcileri piyasada bulabilir miyim (: ve aldığım takdirde oluşacak fark nedir?

ikinci olarak ekran kartı. bende fx 5200 var, zamanında iyi kazıklamışlar beni, şimdi bunu değiştirmek istiyorum agp 8x i desteklediğini biliyorum anakartın. bu ölçüde bana ne önerebilirsiniz. maalesef bunlara ayırabilecek bütçem az ve ati radeon 9550 nun fiyatı uygun gözüktü.

bunların yanında bir ses kartı ve hdd alıcam, güç kaynağını değiştirmem gerekir mi? şu an neye sahip olduğumu bilmiyorum bunu nasıl öğrenebilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

Pek hosuna gitmicek ama yazayim;

kisitli butcenle socket 478 anakarta yatiracagin her kurus 2 ay sonra cope gitmis olucak. Agp ekran kartlari ztn bitti, ve maalesef su an kullandigin fx5200 kendi donemi icin bile gayet vasat otesi bi kartti.

Ikinci el disinda buna islemci bulabilecegini zannetmiyorum.

ikinci el bilgisayar ilanlarina falan bak,
lga775 bilgisayar bulursan butun bu saydigin parcalarin butcesiyle belki guncel bi bilgisayar toplayabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

CORE 2 DUO INTEL-E2180 C2D 73 USD
CORE 2 DUO MSI-945GCM5-F 51 USD
VERITECH 1 GB DDR2 800 20.5 USD

kdv dahil 170 dolar.

paran olunca pci-e ekran karti aliyorsun, ikinci el 8600 fln olabilir. Ekran karti alana kadar onboard ekran karti 5200 den iyi idare eder.

birde bi tane daha ram aliyorsun toplamda 2gb ram ve ortalama bi bilgisayarin oluyor.

Anakart olarak 965 ve g33-g35 lerden de araninca bulunabilir 70 dolar seviyelerinde.

Daha ekonomik tavsiyelerde gelebilir birazdan. ben olsam boyle yapardim galiba ikinci el arastirdiktan sonra.

not/edit: fiyatlari gigatek.com.tr uye fiyatlarina gore aldim. ayni donanimi 10-20 dolar pahali bulabilirsin arastirinca. en uygun fiyatlar bunlardi sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...