Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ortalama bir bütçeye uygun anakart+işlemci tavsiyesi.

batuhan

Öne çıkan mesajlar

Hangi 8600gt var elinde bilmedigim icin isabetli yorum yapamiyorum.
Eger heatsink faninin yetersiz oldugunu dusunuyorsan ustune bi sekilde baglayarak fln apache stiliyle bi 92mm lik fan takmayi dusunebilirsin.

Heatsink yetersizse bu tarz bi heatsink/fan kombosu dusunebilirsin. daha uygun fiyatlilar var firebal da biraz gezinirsen rast gelirsin.

onun disinda ayni sekilde islemcideki gibi thermal macun uygulamasi yapabilirsin. dikkat etmen gereken nokta bu macunun gumus degilde seramik bazli olmasi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende donanımlar hakkında pek bişey bilmemekle beraber şunu ekliim, benim eski bi amd var(2600), yaz ayları haricinde hiç problem çıkarmıyor ama yazın özellikle öğlen vakti falan çok sıcakken hava arada bi kapanıyor aşını ısındığı için. Kasaya vantilatör tutmak faydalı olabiliyor :P
Sosyal ağlarda paylaş

Evet gerçekten yetersiz olduğunu düşünüyorum.
Üstünde şu şekilde bi fan var bunu çıkartmam mümkünmü.

Yada üstüne bi fan taktığım zmn alttakini etkilermi aslında uygun bir heat sink + fan düşünüyorum.
Sıcaklığı biraz kontrol ederek oyuna girdiğimde 55-60 derece sıcaklıkta oyun takılıyor grafikler sapıtıyor karttada bi sorun olabilir.

Sosyal ağlarda paylaş

Ekran karti icin 55-60 derece gayet normal sicakliklar aslinda?
bunun 90 a kadar yolu var,

iki tane fan i ust uste takmak meselesi pek parlak bi cozum degil. Palit in faninin cikartmayi dusunebilirsin ama fani oraya nasil tutturduklari konusunda bi fikrim yok. Muhtemelen heatsink kanatlarina plastik ayaklarla tutunuyordur cikartmaya calisirken kirilabilirler. ama 92 oluyorsa hatta ve hatta 120 lik bi fan hayli is gorur orasi icin.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi sorunu tam manasıyla çözdüm.Palitle gelen driverlarda vdotools diye bi program var fan ayarlarına imkan veriyor.Masaüstünde %50 oyunlarda %100 dönmeye ayarlıydı.Kasayı açıp yan yatırıp baktığımda oyunlarda fan dönmüyordu.Bi kaç testle %80'i geçince fanın dönmediniği anladım.Kart aşırı ısınıyor ve takılıyordu.Şimdi %75e sabitledim hızını umarım başka bir sorun çıkmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...