Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ortalama bir bütçeye uygun anakart+işlemci tavsiyesi.

batuhan

Öne çıkan mesajlar

Selamlar geçenlerde 8600 gt almıştım.FAkat 2 senedir kullanıdğım anakartımın pci exp slotu bozukmuş garantiye verdim.ÜCretini iade ediceğiz dediler.Bakıyorum İşlemcim Amd 3000+ 939 pin anakart bulmam zor.Ortalama sistem olarak bir anakart ve işlemci önerirmisiniz.Amd den memnun kaldım ama çift çekirdek olarak intel daha iyi diye düşünüyorum önerileriniz nelerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

ASUS M2N-X PLUS NVIDIA nForce430/GeForce6100, Soket940(AM2) AMD Athlon64/X2/FX, 2DDR2-1066/800 (240 Pin),4*SATAII,RAID 0,1,0+1,5, PCI-EX16, 2000MT/s

Bunu eski anakartımla birebir değiştirdiler allah razı olsun :D

AMD BOX A64 X2 DUALCORE 5600+ SOKET 940

140 Dolar
İşlemcide bunu aldımmı ucuza kapattım demektir sağolun önerileriniz için.
Sosyal ağlarda paylaş

Batuhan okumuyorsun ki?

4600 fiyatina 7200 aliniyor zaten.
Anakartini 945 yapmissin onu hic anlamadim hele, ustunden 2 seri daha gecti p45 ler cikti 3. cu olarak. ucuz p35 zaten bulursun e2180 le.

Amdye gelince hem eski nforce nb ye topluyorsun, hem 770 veya 790g ler varken nvida ya bakiyorsun, hemde islemciyi brisbane almiyorsun.
5600ler windsor, tuketimleri performanslari fln gayet vasat.
Sosyal ağlarda paylaş

4-5 ay once mumu icin x2 5200+ yi baz alarak soyle bi cekirdek ve stepping listesi dizmistim.

O zamandan bu zamana spider platformu icin guzel anakartlarda cikti 770 ler ayarinda. hybrid xfire fln yapabilen 790g alip esh in de onerdigi gibi 38xx bi kart alinca hybxfire a tam destek verildigi zmn guzel bi yatirim olabilir.
msi ve asus da guzel 790g ler var yanilmiyorsam.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi Anakartım dün elime geçti Asus M3A.Sonrasında Amd 5200+ 65w Brisbanede buldum biraz zor oldu 2 adet 1 gb Kingston 800 mhz ram de aldım.Anakartı taktım bağladım ilk defa yaptığım için kitapçıktan yararlandım çokta zor değilmiş sonrasında işlemciyi rami bi güzel taktım.Fakat çalıştırdığımda işlemci fanı çalışmadı kabloyu kontrol ettim aynı sonuç.Bende işlemci yanmasın diye geri açmadım bugun sorunun niye anakarttan kaynaklandığını öğrendim tekrar geri verdim böyle bir sorun nasıl olur anlayamadım acaba psu danmı yoksa anakartı takarken benmi bi bozdum yrn anlayacağız.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben boğaziçinden aldım onlarında anlaşmalı olduğu bi firma var oraya yolluyo kartları.Ordaki adamlarda yapmıyor montaj bakalım yrn direk boğaziçine gidicem kasa taşımak dert bugun öldüm resmen.
Sanada çok teşekkür ederim Kharon sen olmasan yine dandik bişey olcaktı elimde.
Brisbanede gerçekten yok gibi bişey piyasada kalmamış.
Sosyal ağlarda paylaş

70c ye kadar çıkıyor.Bazende oyun sırasında donuyor işlemci aşırı ısınıyor sanırım.Heat sinki çıkarttım tekrar oturrttum iyice işlemciyi kontrol ettim tam oturmuş umarım düzelir.

Stres testte Asus probede 4 dk da 75c ye.Core temp de ise 1.çekirdek 63 2. çekirdek 55 derece civarlarinda hangisine bakmam gerekir
Sosyal ağlarda paylaş

Bu donanimda kullanilan termometrelerlede alakali bisey biraz. Coretemp in gayet guvenilir bi program oldugunu soyleyebilirim ama referans icin yuksek olan degere bakmak herzaman daha guvenli.

stress de 70 derece bana cok abarti gelmedi ama belki ilerde daha basarili ve ucuz stok am2 fan replacement sayilabilecek sekilde heatsinklerden alinabilir.

5200+ ztn overclock icin cok elverisli bi islemci degil, amac sadece stabilite problemleri goze carpiyorsa veya belki biraz insanin kendi icine su serpmesi icin falan.

ben 65-70 derecelerden killanmazdim acikcasi.

Thermal macun uygulamasida dusunulebilecek onlemlerden, guzel uygulanmayan macun un dusus yerine artis verdigi nadir gorulen bisey degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorunun ekran kartının sıcaklığından geldiğini anladım.İşlemciyi macunladıktan sonra sıcaklıklar düzeldi.Gpu da şöyle bi sorun var fan %100 dönerken sıcaklık sürekli artıyor yani soğutması gerekirken ısındırıyor kart Palit 8600gt üstüne bir fan daha taksam yada ne yapabilirim soğutmak için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...