Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chp ye karşı sadik saldırı

hippy_tarkan

Öne çıkan mesajlar

O elitist yüzünden "sıradan" halk chp'ye yaklaşmıyor bile farkındaysan ama,

Yani elitistliğe bir noktada ben de inanıyorum da, iktidar olmak isteyen bir partiysen en aşağıdaki halkı nasıl görmezden gelebilirsin. Elitist anlayışa göre sıradan halk kendi kendini yönetmekten aciz ve onları birilerinin ("wise men") yönetmesi lazım; ama bu süreçte halkı göz önüne almadan seçime girmek, barajı bile geçememek demektir.

Chp'nin şu anda aldığı oyların çok büyük kısmı "devletçi burjuva" ve geçmişden gelen bir kemalist anlayışa sahip insanların oyudur. Karşılaştırma yapıldığında (ki inanın sayıları falan bilmiyorum; tahmin yürüterek sallıyorum şu anda) sadece sıradan halkın oyu söz konusu olsa chp nin meclise bile girememe ihtimali vardır bence.
Sosyal ağlarda paylaş

şenerin özelleştirmeye muhalefeti nedeniyle özelleştirme idaresi elinden alınıp unakıtana veriliyor sonra tmsf de şenerin elinden alınıp bakanlığı etkisiz hale getiriliyordu bu da demokratik saygı çerçevesinde oldu sanırım.gerçek parti içi demokrası bu işte.muhalifin bakanlığının yetkilerini kısmak.

bu arada genel başkan tarafından tayin edilmiş delegelerin, millet vekillerin tayyipe sandalye fırlatıp genel başkan adayı çıkartabileceklerini mi sanıyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

bao said:
Akp yi tartışmıyoruz ki burda. çoğumuz akp sempatizanı olmaktan çok uağız. chp ye kızkınlığımız da bundan. bize yakın olması gereken partinin, elitist-darbeci duruşuna kızıyoruz. yoksa mhp/akp candır ; durmak yok, yola devam demioruz.

akp den ayrılırken şenere cok saygılı davranıldı gibi cümlelerle hafiften akpye sempati gönderiliyor gibi geldi.

edit:bazen bir tarafı tutmak o tarafı yüceltmek değilde karşı tarafı yere batırmaya çalışmaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi konu akp değil tabi ama anlatacağım şeye akp den söz ederek başlamak istiyorum chp ye gelicem.

akp iktidarlığı boyunca:
-devletin tüm kurumlarını cemaatçi kadrolaşmayla ile ele geçirmeye çalışıyor.
-kendi medya ordusunu kurup, satın alıp cahil halkımızın düşüncelerini, gundemi istediği gibi yönetiyor.
-ülkenin bankalarını, fabrikalarını, doğal zenginliklerini vs üç kuruşa yabancıya satıyor.
-işine gelen konularda özgürlük savaşçısı kesilip (başörtüsü gibi) işine gelmediği zaman karikatüristlere dava açıyor, tiyatrolar kapanıyor, basına sansür uyguluyor. muhalefete karşı ufacık bir toleransı yok.
-toplumu kutuplaştırıyor.
-BOP projesinin eş başkanı olduğunu açıkça söylüyor vs vs uzadıkça uzar ama ben uzatmıyım daha fazla.

akp iktidarlığı boyunca chp nin yapmaya çalıştığı, yaptığı şeyler:
-akp nin meclise getirdiği yasaların geçmesine engel olmaya çalıştı. (sandalye sayısı azdı) sağolsun pek çok yasa cumhurbaşkanı sezer'in vetosu ile geri döndü.
-bildiğim kadarıyla akp nin otu bku özelleştirme girişimlerinden bazılarına engel oldu.
-abdullah gül'un cumhurbaşkanı olarak dayatılmasına tüm gücüyle karşı çıktı. 367 şartı vs.
-amerika'nın ırak'ı daha rahat talan edebilmesi için türkiye yi kullanmasına karşı çıktı. (3 mart tezkeresi)
-verdiği gensorulara değinmiyorum bile. zilyon tane.

deniz baykal'ın çocuklarının kim olduğunu, ne iş yaptıklarını biliyor muyuz? gemiciklerle mi geziyorlarmış hiç duyduk mu? yok damadı, kayınçosu bilmen bacanağı şu şu şirketle şu ihaleleri almışlar diye konuşuyor muyuz?
chp hakkında usulsuzluk iddiası çıkmış haberler bas bas bağırıyor. bilmem ne faturası kişiye değil kuruma kesilmeliymiş te kurum ismi yazmılmamışmış filan. yahu en azından şu akp nin kurucu üyelerinin bazılarının dokunulmazlıkları kalkar da ne kıyametler kopuyor o zaman görün siz. chp nin usulsuzlukleri (yolsuzluk değil usulsuzluk) onların yolsuzluklarının yanında ne kadar masum kalıcak kim bilir. hakkında çok ciddi bir yolsuzluk davası bulunan, yani düpedüz töhmet altında olan, aklanmamış bi adam kalkıp türkiye cumhuriyetine cumhurbaşkanı seçiliyor. azcık haysiyetli olsaydı durun ben aklanayım ondan sonra olucam cumhurbaşkanı ok derdi heh. :)

pff neyse sinirlendim. yani demek istediğim ulan tamam eleştirilecek çok yanı var chp nin. ama onlardan başka sesini çıkaran da yok işte. adamın hiç bir konuşmasını tv ler yayınlamıyor. kanaltürk ten de hayır gelmeyince gitmiş kendi kanalını kurmuş galba halk tv orda anlatmaya çalışıyor bişiler zavallıcık. içinde bulunduğumuz bu ehval ve şeraitte chp bana melek gibi görünüyor yaw. chpde parti içi demokrasi yokmuş baykal totalitermiş filan. e napayım yani.. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Aye said:
içinde bulunduğumuz bu ehval ve şeraitte chp bana melek gibi görünüyor yaw. chpde parti içi demokrasi yokmuş baykal totalitermiş filan. e napayım yani.. :)

denize düşen yılana sarılır misali evet, ne yazık ki bende öyle düşünüyorum. E napayım yani var mı başkası? En azından Ata'nın mirası bırak baykalı...
Sosyal ağlarda paylaş

odiflame said:

akp den ayrılırken şenere cok saygılı davranıldı gibi cümlelerle hafiften akpye sempati gönderiliyor gibi geldi.

edit:bazen bir tarafı tutmak o tarafı yüceltmek değilde karşı tarafı yere batırmaya çalışmaktır.

e davranıldıysa davranılmadı mı diyelim? benim sallandığım bi yelpaze olmadığı ve ne düşündüğümü bildiğim için, katılmadığım bi görüşte de doğru bi davranış olursa, doğru diyebilecek medeniye seviyedeyim.

belki de topicteki diğer yazılarımın tamamını okumalısın bana akp sempatizanı demeden önce.
Sosyal ağlarda paylaş

ZaugnaKhaldun said:

Chp'nin şu anda aldığı oyların çok büyük kısmı "devletçi burjuva" ve geçmişden gelen bir kemalist anlayışa sahip insanların oyudur. Karşılaştırma yapıldığında (ki inanın sayıları falan bilmiyorum; tahmin yürüterek sallıyorum şu anda) sadece sıradan halkın oyu söz konusu olsa chp nin meclise bile girememe ihtimali vardır bence.

tamamen yanlis

chp nin su anda aldigi oylar develtci burjuva veya kemalist oylari degildir

chp nin su anda aldigi oylar seriat geliyor kacin oylaridir

chp nin gercek secmeni %6 filan geri kalani hep odunc oylar
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış.

chp elbette şeriat geliyor kaçın oyları alıyor; ama şu anda chp nin vazgeçilmez taban kitlesini yukarıda saydığım iki kesim oluşturmakta, bu iki kesim ne olursa olsun chp ye oy verecek insanlar. ilk kesim hem bir chp geleneğine bağlı olduğu ve kendi devletçi ve bürokratik yapısını bir tek chp yansıtabileceği için; diğeri de "atatürk" "kavramının" karşılığını chp'de bulabildiği için.

tabi bunlar hiçbir zaman seçim kazandırmayacak chp'ye, her ne kadar yer yer çok büyük tepki oyları toplasa da, kendilerini baya uzun zamandır iktidarda göremiyoruz farkındaysanız; "taban" kitlesinde sıradan halk olmamasının bundaki etkisi çok büyük.
Sosyal ağlarda paylaş

o iki kesim %6 dir iste
geri kalanlar odunc oylardir

turk siyasetinde oylar parcalanmsi ve oynaktir

hicbir partinin kendini %10 dan yukariya tasiyicak kendini adamis secmeni yoktur
cunki turkiyede kitle partisi yoktur

partiler develtin bir kolu gibidir ve gelismis demokrasilerde secmen partilere giderken ve ekonomik olarak desteklerken turkiyede partiler halki zorla sandiga goturmektedir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...