nymph Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Kararsızlık başıma bela oldu,bilgisi olanların cevaplarına ihtiyacım var :/ Soruları sıralıyorum: -istanbulda yaşıyorum- -itü'de sehir ve bölge planlama veya peyzaj mimarlığı mı sehirdışında(bursa,eskişehir) mimarlık mı -uzay mühendisinin iş bulma ihtimali,uçak mühendisinin yaptığı işi yapabilir mi -odtüde kimya okumak mı yıldızda kimya mühendisliği okumak mı -kültür üniversitesinde burslu okumak nasıl olur bulunduğum ortam çok rahatsız eder mi + şehir dışında aynı bölümde okumaya tercih edilir mi -anadolu üniversitesinin eğitimi nasıldır endüstriyel tasarım ve mimalrık alanlarında.. sorular bayağı geniş kapsamlı ama bir cevap verenin bulunacağını düşünüyorum=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Ben de ayrı bir topic açmadan bir şey danışayım buradaki tecrübeli adamlara,şöyle: 1)Benim istediğim bölüm Eskişehir de Osmangazi Ü. İnşaat mühendisliği buranın aldığı en son öğrenci ile benim sınav derecem arasında 3 kişi bin fark var ama üniversite geçen seneye göre kontenjanını 30 kişi arttırmış burayı yazacağım da umutlanayım mı umutlanmayayım mı karar veremedim. 2)Bazı özel üniversitelerin yarı burslu bütün bölümleri tutuyor Koç Bilkent Sabancı dışında türkiyedeki özel üniversitelerin durumu nedir? 3)Tercih sırası fark yaratıyor mu ya mesela ben bir bölümü birinci sıraya yazsam şansım daha yüksek olur mu yoksa puanı en yüksek olandan en düşük olana doğru mu tercihlerimi sıralayayım. Sevgiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nymph Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Tercih sırasına yanıt verebilirim bir bölümü tercih eden kişilerden biri 300.100 puan alıp 1. sırada tercih etmiş diğeri 300.200 alıp 24. sırada tercih etmişse 2. kişi girer bir avantaj sağlamıyo yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
portakal Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 şöyle ki bahçeşehir ve bilgi gibi ozel üniversiteler iyi olarak gosterilmekte. Sağlam eğitim kadroları var, profesörleri iyi ama öğrencileri devlet okuluna göre daha farklı Bir de buralarda masraf devlet okuluna gore daha cok olacaktır yemek vs gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 itu veya odtü derim. üniversite seç! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nexus Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 kültür üniversitesinde %100 bursluyum. şuana kadar hiçbir şekilde problemim olmadı. 8 sene de hiçbir şekilde bursuna dokunulmuyor. gönül rahatlığıyla yazabilirsin(gideceğin bölümü önceden sağlam bi araştır derim ayrıca ataköy kampüsünün sosyal standartları daha yüksek) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raider Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 nymph said: -kültür üniversitesinde burslu okumak nasıl olur bulunduğum ortam çok rahatsız eder mi + şehir dışında aynı bölümde okumaya tercih edilir mi Ben kültürde paralı okuyordum sonra marmaraya geçiş yaptım. kuzenim ise burslu okumakta. başta ortamı biraz yadırgayabilirsin ama alışıyorsun. sonuçta oradaki herkez paralı pullu tiki değil.ille kafana göre birilerini bulursun ki benim gibi arkadaş seçen , herkesle kolay arkadaş olamayan bi insan bile çevre yapabiliyorsa. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Atılımın tüm mühendislikleri yarı burslu tutuyor Atılım nasıl ya bi de bu yarı veya tam burs olayı sadece eğitim bursu dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 seneye dene şansını atılıma girmektense. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 neden ki eksileri neler bilmiyorum hiç üniversiteyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 kültür'ün eğitimi nasıl ? tercihler ne zaman başlıyor? çevre mühendisi ne iş yapıyor? itü şehir bölge ya da peyzaj'dan mimarlığa geçiş çok mu kastırır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nexus Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 kültür'ün inşaat mühendisliği ve hukuk eğitimi ve kadrosu gerçekten favori(okul bazında) diğer bölümler de kötü değil ama gözdeleri bu dediklerim. ayrıca inşaat mühendisliğinden mimarlıkla çap yapılabiliyor (GNO 3.00 üzerinde ve 5 kontenjanlı) mimarlıktan da inşaat ile çap yapılabiliyor fakat mühendislikler ingilizce olduğu için 3,00 gno şartının yanında ingilizce yeterlilik sınavı şartını da aşmak gerekiyor. mühendislikler ingilizce eğitim vermekte ve fiziksel standartlardan gayet memnunum.(elektronik ve bilgisayar arasında da çap olayı mevcut gno kuralı aynı) burs olanakları da dediğim gibi istediğiniz kadar kalabilirsiniz ama yine de 8 sene burs asla kesilmiyor. (çapta bu olay farklı not ortalaması 3.00 altına düşünce ikinci bölümden atılıyorsunuz). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 ben bi soru soruym....tıp mı diş hekimliiimi mimarlıkmı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nymph Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 kimisi üniversite seç dio kimisi bölüm. örneğin kültür inşaata burslu girebiliyorum ama itüde de şehir bölge planlama/peyzaj gibi bölümlere girebiliyorum tercihi neye göre yapıcam:/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unK Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 BoaCh said: ben bi soru soruym....tıp mı diş hekimliiimi mimarlıkmı ? mimarligin orda ne isi var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 nymph said: kimisi üniversite seç dio kimisi bölüm. örneğin kültür inşaata burslu girebiliyorum ama itüde de şehir bölge planlama/peyzaj gibi bölümlere girebiliyorum tercihi neye göre yapıcam:/ dediği mgibi universite seçimi yapmanı tavsiye ederim. Çünkü mezun olduktan sonra çok farklı dallarda çalışabiliyorsun. Sana üniversitenin ismi daha faydalı olacaktır ilerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nexus Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 bence ne yapmak istediğin çok daha önemli. tabiki üniversitenin de markası gayet önemli ama onu master ile falan bi şekilde giderebilirsin. önemli olan neyde mutlu olacağın ne yaparsan pişman olmayacağın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Mortis said: nymph said: kimisi üniversite seç dio kimisi bölüm. örneğin kültür inşaata burslu girebiliyorum ama itüde de şehir bölge planlama/peyzaj gibi bölümlere girebiliyorum tercihi neye göre yapıcam:/ dediği mgibi universite seçimi yapmanı tavsiye ederim. Çünkü mezun olduktan sonra çok farklı dallarda çalışabiliyorsun. Sana üniversitenin ismi daha faydalı olacaktır ilerde. evet üniversite ismi gerçekten çok önemli bir faktör, ancak öte yandan da diş hekimliği isteyip petrol mühendisliğine girmek gibi şeyleri de yapmak pek hayrına olmaz. BoaCh said: ben bi soru soruym....tıp mı diş hekimliiimi mimarlıkmı ? : tıp vs diş hekimliği tamam ama mimarlık onların yanında çok alakasız olmuş bana kalırsa. puanı vs sini düşünmeden hangi alana ilgin olduğunu düşün önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 abi 3 ünede war desem garip oluo dmi =) çocukluuumdan beri tıp veya diş hekimliii fln die tutturdum son 3-4 ayda gelişmiş bi sevda mimarlık benm için =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Konuyu topluma geri kazandırdık tabi kullanıcılar için bu mümkün olmuyor malesef :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Ayrıca ya tıp ya da mimarlık. Diş hekimliği bana sıkıcı geldi açıkçası paso aynı hayat aynı iş. Tıpta da adam gibi bir yere gelmek lazım tabi, yoksa klinik hekim olursan da diş hekimliği gibi iş açısından hep aynı hayat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 O değil de ben şimdi 2-3bin yukarısını yazıcam ama şansım ne akdar onu bilmiyorum ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nymph Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 sadece tıpta 2000 kontenjan arttığını düşünürsek 2-3 bin yukarısını hatta daha fazlasını da yazmalısın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 bnde 17400. 16300 ytü mimarlık ben nie kesin gözüyle bakıormki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 abi tıpta 2000 kontenjan artışı nerede yazıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar