Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Code Inconnu (Bilinmeyen Kod) - Michael Haneke


Alcadras

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle ağır sövüyorum. Çok sinirliyim. Duvarları tırmalarım o derece yani.



Taptığım kadın Binoche için izlediğim bir film bu. Ve Haneke'nin de izlediğim 2.filmi. Haneke zordur. İlle de ben Haneke filmlerine başlıcam, izlemek istiyorum diyosanız, allah rızası için bu filmden başlamayın. Nolur.

Ortada konunun olmadığı bir film. Ha ben konusunu okudum. Dvd'sine para verdim. Kapak arkasında yazan özet şöyle:

Özet

Pariste çok kalabalık bir bulvar. Bir kişi bir dilenci kadının avuçlarına buruşuk bir kağıt parçası bırakır. Bu, bir çok değişik karakterin filmdeki buluşma noktasıdır. Genç bir aktris olan Anne, sinemada kalıcı olmak çabasındadır. Bir savaş fotoğrafçısı olan erkek arkadaşı George, çok nadir olarak Fransa’dadır. George’un çiftçi bir babası vardır. Erkek kardeşi Jean, çiftliğin başına geçmek istemez. Amadou, bir sağır- dilsizler okulunda müzik öğretmenliği yapmaktadır. Bir taksi şoförü olan babası Afrika kökenlidir. Kız kardeşinin sağırlığı Arnadou’nun bu mesleği seçmesindeki en büyük etkendir. Romanyalı Maria, dilencilikten kazandığı parayı ailesine göndermektedir. Sınır dışı edilmesinin ardından bir süre ailesinin yanında kaldıktan sonra, Fransa’ya dönmek için tekrar yola koyulacaktır.Bütün bu karakterlerin yollarının kesiştiği nokta neresidir?



Aha süper bir film olacak diye bekledim. Olmadı. Buram buram sıkıldım. Film bitti. Ekrana baktım boş boş. E hani kesişmedi yaşamları? Nerde düğüm noktası? diye boş boş bakındım. Olmadı.

Ha niye yazdım bunları? Filmi izleyip de bir şey anlamış olan, ya da beğendiği noktaları olanlar varsa, nolur yazsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...