Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Service Pack hakkında

Solonor

Öne çıkan mesajlar

hazır service packinide kuracak şekilde yapılmış windows cd leri var onlardan bulursan rahatlarsın benim gibi[signature][hline]fizban, 16 February 2004 19:46 tarihinde demiş ki:
türkçe'min de, ingilizce'min de kuşağıma göre hayli hayli iyi olduğunu göz önüne alınırsak,
Sosyal ağlarda paylaş

aynı konuyla ilgili olduğu için yeni başlık açmadım,sorum şu;
alete format attım win xp service pack1 hariç diğer tüm updateleri yaptım. Win xp sp1 ise download ediyo ama install etmiyo şöyle bierror veriyo "The Product Key used to install Windows is invalid."
geçen sefer format attığımda da aynı product keyle yüklemiştim ama o zaman böyle bi sorun vermemişti, şimdi ben bu sp1 i nası yüklerim?

[Bu mesaj SilverSurfer tarafından 18 February 2004 19:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ahem. Microsoft'un bir listesi var. Kaçak cdkey listesi. Webden express şeklinde kuruosan service pack1'i o zaman senin cdkey'de ms'in listesine eklenmiş demektir. Product Activation diye bir olay var winxp'de. Onu çalıştırabilirsen orda by telephone seçeneği var. Onu seçince normalde ms yetkililerine ulaşıp yeni bir cdkey alıp oradaki enter cdkey kısmına yazman gerek. Tabi elinde kopya cdkeyler varsa telefon etme kısmını geçip direk enter cdkey'den girip bilgisayarı restart ettikten sonra sp1'i yüklemeyi deneyebilirsin. Ancak express install'de yine girdiğin cdkey'in ms'in kara listesinde olma ihtimali var. Bu yüzden network install ile 120 mb'nin üstündeki dosyayı indirip, o ana kadar kara listeye alınmamış bir cdkey ile reactivate edip sp1'i kurman gerek.

Express Install : Bilgisayarınızda kurulu olan update'ler dışındaki sp1 içeriğini indirip yükler. Muhtemelen 40 mb civarıdır. (Eğer update'leri düzgün bir şekilde takip ediorsanız.)

Network Install : Network adminler için düşünülmüş, birden fazla bilgisayara yüklemek amacıyla zamandan tasarruf etmek için hazırlanmış bütün paket. Bu paket ayrıca microsoft'un sağladığı slipstream metoduyla winxp cd'sindeki kurulum ile birleştirilip sp1 içeren yeni bir winxp kurulum cd'si oluşturmakta da kullanılır. Böylece bu cd ile winxp yüklendiğinde sp1'i ayrıca kurmak gerekmez.

Not: Way be, iyi yazdım ha :D[signature][hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 18 February 2004 21:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...