Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HD videolarda rezil performans

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bikaç ay önce aldığım Sapphire Radeon 2600xt ekran kartıyla hd videoları adam gibi seyredemiyorum. Video sanki arkada ağır bir defrag ya da virüs tarama işlemi varmış gibi çok ağır kasılarak oynuyor ve ses kesik kesik geliyor.

Şurda http://forum.donanimhaber.com/m_21675639/tm.htm anlatılan yolla 8.3'ü kudum. Ondan olabileceğini sanıyorum ama aynı driverı kullananlardan herhangi bir şikayet görmedim. Sorun başka ne olabilir?
Mesaj tarihi:
Amd Athlon 2500 ama işlemciyle alakalı olduğunu sanmıyorum. Eskiden 9600 xt kartımla bile Level'in verdiği 720p videoları rahat izleyebiliyordum.
Mesaj tarihi:
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/choosingpc.aspx

said:
Optimum Configuration
(to play 1080p video with 5.1 surround sound)
Windows XP
Windows Media Player 9 Series
DirectX 9.0
1.8 GHz Intel Core Duo or higher processor (or equivalent);
3.0 GHz Intel Pentium 4 or higher processor (or equivalent)
512 MB of RAM
128 MB video card
DVD drive
1920 x 1440 screen resolution
24-bit 96 kHz multichannel sound card
5.1 surround sound speaker system
Mesaj tarihi:
Ayrıca tüm programları kapayıp, task manager'ı açıp, process tabına gelerek;
video oynatıcınızın process'ine sağ tıklayıp
priority'sini high veya real time yaparsanız daha akıcı bir görüntü elde edersiniz.
Mesaj tarihi:
media player cok dandik hd video oynatmada.
ben vlc media player kullanıyorum. cok kucuk bisey zaten.
bs player da iyidir, film falan da seyrediyosan zaten pcde mutlaka bs player kuruludur :)
Mesaj tarihi:
bs pro iyidir.

vlc de guzel, hatta bs nin yerini alabilir surekli divx seyrediyorsan.

ama dvd icin kesinlikle farkli bir program secmek lazim. virtual dvd falan.
Mesaj tarihi:
"Hardware Acceleration" destekliyen media palyerlar mevcut mu acaba? powerdvd'de olduğugibi ati'nin hd sürücüleri destekliyip yüksek çözünürlüklü videoların işlemlerini gücünü CPU'dan ekran kartına arttırma olayı aranıyorum arkadaşım bana düşük ram yiyen media playerlar önerdi ama istediğim sonucu yine alamadım
Mesaj tarihi:
Dediğini tam anlamadım ama Ati'nin öyle bi olayı var sanırsam. Catalyst'de deinterlace gibi bi özellik var, onu açarak ya da kapatarak videolarda görüntülerdeki kırılma önleniyor. Ama ben denediğimde ekran kartına değil işlemciye yükleniyodu daha çok. Standart divx filmlerde bile takılmalar oluyordu.
  • Yeni Oluştur...