limbik Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Bikaç ay önce aldığım Sapphire Radeon 2600xt ekran kartıyla hd videoları adam gibi seyredemiyorum. Video sanki arkada ağır bir defrag ya da virüs tarama işlemi varmış gibi çok ağır kasılarak oynuyor ve ses kesik kesik geliyor. Şurda http://forum.donanimhaber.com/m_21675639/tm.htm anlatılan yolla 8.3'ü kudum. Ondan olabileceğini sanıyorum ama aynı driverı kullananlardan herhangi bir şikayet görmedim. Sorun başka ne olabilir?
limbik Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Amd Athlon 2500 ama işlemciyle alakalı olduğunu sanmıyorum. Eskiden 9600 xt kartımla bile Level'in verdiği 720p videoları rahat izleyebiliyordum.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/choosingpc.aspx said: Optimum Configuration (to play 1080p video with 5.1 surround sound) Windows XP Windows Media Player 9 Series DirectX 9.0 1.8 GHz Intel Core Duo or higher processor (or equivalent); 3.0 GHz Intel Pentium 4 or higher processor (or equivalent) 512 MB of RAM 128 MB video card DVD drive 1920 x 1440 screen resolution 24-bit 96 kHz multichannel sound card 5.1 surround sound speaker system
limbik Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Güzel diyorsun da tekrar söylemem gerek sanırsam: 720p filmleri bile rahat izleyebiliyordum ben bu makinada. Üstelik 9600xt ile.
limbik Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Sorun videoyu açtığım programlardaymış. Media player classic yerine bsplayerla açınca gayet güzel oynatıyor.
toshieee Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Ayrıca tüm programları kapayıp, task manager'ı açıp, process tabına gelerek; video oynatıcınızın process'ine sağ tıklayıp priority'sini high veya real time yaparsanız daha akıcı bir görüntü elde edersiniz.
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 media player cok dandik hd video oynatmada. ben vlc media player kullanıyorum. cok kucuk bisey zaten. bs player da iyidir, film falan da seyrediyosan zaten pcde mutlaka bs player kuruludur :)
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 bs pro iyidir. vlc de guzel, hatta bs nin yerini alabilir surekli divx seyrediyorsan. ama dvd icin kesinlikle farkli bir program secmek lazim. virtual dvd falan.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 vlc'nin de gom'un da ileri geri sicrama olaylari dandik.. bs player'da yon tuslari ile cok guzel ileri geri gidilebiliyor..
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 "Hardware Acceleration" destekliyen media palyerlar mevcut mu acaba? powerdvd'de olduğugibi ati'nin hd sürücüleri destekliyip yüksek çözünürlüklü videoların işlemlerini gücünü CPU'dan ekran kartına arttırma olayı aranıyorum arkadaşım bana düşük ram yiyen media playerlar önerdi ama istediğim sonucu yine alamadım
limbik Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Dediğini tam anlamadım ama Ati'nin öyle bi olayı var sanırsam. Catalyst'de deinterlace gibi bi özellik var, onu açarak ya da kapatarak videolarda görüntülerdeki kırılma önleniyor. Ama ben denediğimde ekran kartına değil işlemciye yükleniyodu daha çok. Standart divx filmlerde bile takılmalar oluyordu.
Öne çıkan mesajlar